Veel Thai zijn verslaafd aan Facebook. Bangkok is zelfs wereldwijd de stad met het hoogste aantal FB-gebruikers: 22 miljoen, en het land is goed voor 2 procent van actieve FB-gebruikers in de wereld. Thailand scoort en achtste plaats van landen waar Facebook het meest wordt gebruikt, aldus de Digital 2018 Global Overview.

Mondiaal gezien besteden Thai besteden de meeste tijd aan social media en het bekijken van video’s, zowel op hun PC als smartphone, dan alle andere nationaliteiten. Gemiddeld besteden Thai van 16 tot 64 jaar 9,38 uur per dag aan dit tijdverdrijf en staan daarmee op de eerste plaats. De Filipijnen staat op plaats twee.

Gemiddeld wordt wereldwijd 4,56 uur per dag besteed aan mobiel internet, zegt het rapport.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

12 reacties op “Thai grootverbruikers van Facebook en andere sociale media”

 1. Bert zegt op

  Weer een record waar ze trots op mogen zijn 🙂

 2. Ger-Korat zegt op

  Broodje aap feit dat er in Bangkok 22 miljoen FB accounts in gebruik zijn. Gemiddeld 3 accounts per persoon er vanuit gaande dat velen, jonger dan 10 jaar meestal of ouderen, geen account hebben. Dan dien je voortdurend 3 account te updaten met gegevens. Nou ik moet de eerste nog tegenkomen die 2 FB accounts in gebruik heeft. Wel bijvoorbeeld een Instagram account naast een FB account. Wat ik me wel kan voorstellen dat velen een dubbel leven in Thailand leiden met verschillende minnaars; dan is een 2e account handig. Maar dat zullen er toch geen miljoenen zijn maar duizenden of tienduizenden.

  • chris zegt op

   Mijn vrouw heeft er 7.

  • Rob V. zegt op

   Volgens de census uit 2010 had Bangkok stad 8,28 miljoen inwoners (waarvan 5,7 officieel geregistreerd, de rest staat nog ingeschreven in de plaats van herkomst). Dat was een flinke toenamen sinds de census van 2000 (6,3 miljoen mensen). We zijn nu weer 8 jaar verder dus wie weet zitten we nu richting de 10 miljoen?

   Landelijk is zo’n 60% van de bevolking 15-54 jaar. Vanaf een jaar of 6-8 zitten kinderen al op social media maar niet iedereen. Zo met de natte vinger heb je dan 5-6 miljoen Bangkokianen kun je toch minimaal wel op social media verwachten. Dat is nog ver weg van de 22 (tot 30) miljoen mensen die op social media aangeven te wonen in BKK. Op een totaal van 46 miljoen Thaise accounts is dat 65%. Dus ja goede kans dat een flink deel van die mensen niet daadwerkelijk in Bangkok woont maar simpelweg uit gemak of privacy voor ‘Bangkok, Thailand’ kiest in plaats hun werkelijke woonplaats. of iedere Bangkokiaan heeft een dubbel leven…

   Bronnen:
   http://worldpopulationreview.com/world-cities/bangkok-population/
   https://www.indexmundi.com/thailand/demographics_profile.html
   https://www.bangkokpost.com/learning/learning-together/1296218/who-are-thailands-46-million-facebook-users-

 3. Henk zegt op

  Meerdere facebook accounts is meer standaard dan uitzondering.
  Ook meerdere telefoons met diverse nummers.
  In tegenstelling tot Nederland geven bedrijven veelal een simkaart voor communicatie. Onderling bellen als employers is gratis. Internet en of prive bellen kan niet of er moet betaald worden.
  Echter er wordt nog veel meer gebruik gemaakt van line. Dit medium staat bovenaan in Thailand.

 4. Gerrit zegt op

  tja,

  9.38 uur per dag? werken ze dan nog wel?

  • Henk zegt op

   Kijk eens rond in winkels enz. Dan zie je dat ze meer bezig zijn met de telefoon dan met de klanten.
   Gisteren nog ondervonden. Er moest een nota gemaakt worden, tja maar eerst het spelletje op de telefoon afmaken.
   Ook als je in mrt, bts, bus,boot of op straat loopt zie je ze druk met de telefoon.
   Gevoelsmatig denk ik dat het aantal uren hoger ligt.
   En de onbeperkte bundels zijn natuurlijk ideaal.
   Ik heb een bundel van 30 GB. en 400 minuten. Ik kom er niet door heen.
   En dan verstuur ik nogal wat foto’s van producten naar klanten.

  • chris zegt op

   24 uur per dag staat het mobieltje aan…..en niemand logt uit…..

 5. Fransamsterdam zegt op

  Als je in Oost-Groningen geboren bent en je kunt daar geen baan vinden, dan blijf je in je dorp wonen en krijg je een uitkering.
  In Thailand is men eerder genoodzaakt om elders werk te gaan zoeken, terwijl de familiebanden veel sterker zijn dan in Nederland.
  Het internet/de sociale media vervullen zo in Thsiland een veel urgentere functie en het is dan ook niet verwonderlijk dat men er daar graag en veel gebruik van maakt.
  Natuurlijk zijn er daar ook gebruikers die het bij kattenfoto’s en crash-filmpjes laten, maar ik zie toch veel postings die over de familie gaan of voor de familie bedoeld zijn.
  Toevallig is de moeder van één van mijn Thaise vriendinnen afgelopen week opgenomen in een ziekenhuis in de Isaan, met een vermoedelijk ongeneeslijke kwaal. Het meisje heeft vandaag wel een half uur met mij gevideotelefoneerd, gaat morgen naar haar moeder toe, en mij is al in het vooruitzicht gesteld dat ik dan weer een telefoontje krijg om haar moeder beterschap te wensen.
  Dat zouden wij in Nedeland toch niet zo gauw doen denk ik, en hoewel ik er best wel tegenop zie voelt het toch als een soort sociale verplichting.
  Men gaat beslist anders met de mogelijkheden om die de moderne techniek biedt, en dat verklaart voor een belangrijk deel de verschillende getallen in het onderzoek.

  • Walter zegt op

   Ja en als er niets te melden is dan krijg je zeker een of meerdere foto’s van de te nuttigen maaltijden.Mijn vrouw heeft ook meerdere FB accounts, echter de laatst aangemaakte account gebruikt ze, de andere niet meer.

 6. Jacques zegt op

  In Thailand heb je ook veel zelfstandige ondernemers, met kleine shops en marktkooplui etc. Er wordt veel reclame gemaakt met foto’s van de producten die men verkoopt, via Line en facebook. Ook zal meespelen dat er veel mensen zijn die makkelijk verslaafd raken aan van alles. Drank, drugs en ook de smartphones, die ook mede voor die reden zijn ontwikkeld, want dat brengt geld in de het laadje van die multinationals. Zo houden we elkaar bezig en gelukkig zit er ook een goede kant aan de vormen van communicatie die er thans zijn. Het is niet allemaal kommer en kwel.

 7. Steven zegt op

  Mag ik daar voor één keer een eigen revente link aan toevoegen over de massale verkoopsactiviteiten van Thailand op Facebook? http://blog.glitterati.be/thailand-obsession-sales-facebook/


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website