Creditcardmaatschappij VISA laat weten dat volgens prognose Thai dit jaar minder vaak hun creditcard zullen trekken. Consumenten zijn terughoudend met aankopen omdat het land een jaar lang in rouw is.

Tot aan maart volgend jaar worden er wel 560.000 betaalautomaten geplaatst (EDC’s) zodat het gebruik van de creditcard flink gestimuleerd wordt.

Tussen oktober en maart is het creditcard gebruik met 6,7 procent toegenomen, maar dat is minder dan de 7 procent groei die in dezelfde periode een jaar eerder werd geboekt, zegt Suripong Tantiyanon van VISA. Vooral de laatste drie maanden van 2016 nam het gebruik af toen banken en de detailhandel stopten met het promoten van creditcards.

Voor het hele jaar verwacht Suripong dat de groei hooguit 2 tot 3 procentpunten uitkomt boven de 6,7 procent van het eerste half jaar van het begrotingsjaar 2017.

De Visa Debit Card doet het wel goed. In het eerste halfjaar van het begrotingsjaar 2017 nam het gebruik met 13,7 procent toe.

Volgens cijfers van de Bank of Thailand zijn in het land 70 miljoen credit- en debitcards in gebruik. Zeker 50 miljoen daarvan zijn van VISA.

Bron: Bangkok Post

3 reacties op “Thai gebruiken credicard iets minder vanwege rouwperiode”

 1. chris zegt op

  De titel van deze psoting dekt niet de lading, na lezing. De Thais gebruiken de credticard niet minder omdat het land in rouw is maar de creditcard maatschappijen zijn de laatste drie maanden van het vorig jaar gestopt met het promoten van de card, waarschijnlijk uit eerbeid voor de overleden koning. dat betekent dat de groei van het aantal creditcards is afgevlakt, niet het gebruik ervan.

  • Pete de jong zegt op

   Chris
   Als ondernemer in thailand in de niet falang zaken ,Waar wij als ondernemer alleen met de rijke thai te maken hebben
   kan ik alleen maar waarnemen .
   De rijke thaise mensen met geld geven het niet uit
   Onze generaal praat goed op tv ,maar het gaat echt niet goed met de thaise economie
   Dit zeggen meerdere .
   Gr peter .klanten van mij met zaken hier,deze kochten eerst erg makkelijk
   Ook nu dus minder.
   Ze verkopen gewoon dus veel minder
   Gr peter
   Ps een gepensioeneerde antiek verkoper

   • chris zegt op

    Credit cards zijn niet alleen in gebruik bij de rijken. Ook in de middenklasse en zelfs onder de relatief armen zijn er massa’s die een creditcard hebben. Het is ook vrij gemakkelijk om er als Thais burger aan te komen, zeker een paar jaar geleden. Toen werd de inkomensgrens niet altijd ven strict gehanteerd en als er een rijke(r) familielid garant stond kreeg je hem zo.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website