(Nataliia Sokolovska / Shutterstock.com)

THAI Airways International start met de verkoop van rechtstreekse vluchten van Parijs, Frankfurt, Londen en Kopenhagen naar Phuket.

Phuket wil in de maand juli zich openstellen voor gevaccineerde toeristen, dit volgens het zogenaamde Sandbox model, dat betekent zonder de drempelverhogende quarantaineverplichting.

Siripakorn Cheawsamoot, plaatsvervangend gouverneur voor Europa, Afrika, het Midden-Oosten en Amerika bij de Tourism Authority of Thailand (TAT), denkt dat de tijdens de beginfase van de Phuket-sandbox er nog niet veel toeristen voor het eiland zullen kiezen vanwege de reisbeperkingen, soms ook opgelegd door het thuisland. Zo moeten Engelse toeristen die terugkeren uit Thailand, 10 dagen in quarantaine.

Hoewel gevaccineerde toeristen in Phuket zijn vrijgesteld van quarantaine, zullen ze nog niet staan te springen om te reizen als dat betekent dat ze bij terugkeer in quarantaine moeten, zegt Siripakorn. De meesten van hen zullen waarschijnlijk pas weer naar Thailand reizen als alles weer enigszins genormaliseerd is.

Bron: Bangkok Post

22 reacties op “THAI Airways International start verkoop van rechtstreekse vluchten van Europa naar Phuket”

 1. keespattaya zegt op

  Als dit betekent dat ik weer “gewoon” een ticket kan kopen en het vliegtuig kan nemen dan heb ik wel interesse om 3 weekjes Phuket te boeken. Dus ook zonder CoE , PCR test etc.

 2. Lydia zegt op

  Ze kunnen beter eens beginnen met de gecancelde vluchten terug te betalen. We wachten al vanaf september op ons geld. Voor ons voorlopig geen Thai Airways meer.

  • Hanzel zegt op

   Als ze geen tickets verkopen dan zit die terugbetaling er voorlopig ook niet in. 😉

  • Louvada zegt op

   Wij zijn sinds 05 jan. 2020 in Thailand. Al 4 keer werden onze vluchten geannuleerd. Laatste wijziging 03 juli 2021 zouden ze terug de vluchten herstarten op Brussel. Twee dagen geleden hebben ze ook die vlucht geannuleerd. Als je nu hier leest wat een warboel dat is geloof ik nooit dat ze daar overal vliegtuigen klaar staan hebben. Brussel staat er niet bij nochtans waren de vluchten Brussel/BKK/ Brussel altijd compleet en alvast een winstgevende route. Ik heb de indruk dat ze een pak schuld hebben in Zaventem en geen toelating meer hebben om te landen?Wij hebben thans ons geld ook terug gevraagd wat waarschijnlijk ook een flop wordt ?

  • Philip zegt op

   Ik had met etihad geboekt en heb ook nog geen geld terug gehad.dus het is overal wel iets en niet alleen Thai Airways.

   • Cornelis zegt op

    Bij de maatschappij of via een ticket handelaar? In het laatste geval zou het kunnen dat de tussenpersoon het ticket van de maatschappij terugbetaald heeft gekregen, maar het niet aan de klant heeft doorgegeven. O.a. bij D-reizen is dat gebeurd, zo werd na het faillissement bekend….

 3. geert zegt op

  Misschien is dit een eerste stap(je) om het vertrouwen in Thai Airways te herstellen.
  Ik hoor op dit moment nog veel negatieve klanken alsof niemand nog vertrouwen heeft in deze maatschappij. Een concurrentiële ticketprijs kan mensen misschien over de streep trekken.

  Gegroet,

  • Marc zegt op

   Geert, ik vrees dat Thai Airways het vertrouwen van hun trouwe klanten reeds lang verloren heeft en ze hebben niet de middelen om bij hun heropstart eerst de duizenden tickets en vouchers terug te betalen aan de gedupeerden. Ze hebben van de faillisementsrechtbank en van hun schuldeisers (tientallen miljarden baht) groen licht gekregen om in een “light versie” herop te starten met 34 vliegtuigen in de uitverkoop en duizenden personeelsleden minder.
   Tevens is “een concurrentiële ticketprijs” NOOIT het handelsmerk geweest van Thai Airways.

   Marc

 4. Gerard zegt op

  Heb je dan ook nog de CoE nodig ?
  En de PCR test ?

  Ik heb dan zelf 2 maal Zeneca gehad ( en moet dan eerst in Phuket Provincie 1 week verblijven ? )
  Kan dat verder Reizen ? ( Want ik wil eigenlijk ergens anders heen in Thailand )

  Gr Gerard

 5. Bert zegt op

  Vroeger weleens vanaf Brussel gevlogen met een maatschappij, meen Jet Air of Airways.
  Op zich wel fijn, je gaat door de douane en immigration in Phuket, daar is het niet zo druk, ff de benen strekken en dan naar BKK. Daar kom je aan als een binnenlandse vlucht, koffer ophalen en klaar.

  • Louvada zegt op

   In Bangkok loop je vast en moet je 14d in quarantaine wat beslist geen aanrader is opletten dus.

 6. chris zegt op

  Lijkt me erg risicovol om een ticket te kopen bij Thai Airways.
  De vergaderingen over de schuldsanering worden voortdurend uitgesteld en dat is – denk ik – geen goed nieuws. Ook de regering heeft al laten weten niet opnieuw een meerderheid van de aandelen van de onderneming te willen zodat Thai weer een overheidsorganisatie zou worden. En ook de vakbonden roeren zich over de regeling waarbij mensen op hun eigen baan moeten solliciteren,met een lager salaris.
  Nee, het is een doodsstrijd die wellicht nog lang kan duren maar het einde is in zicht. De kanker is overal uitgezaaid.

 7. Dylan zegt op

  Whoo oohh phuket gaat open 1 juli!!!!!
  Als dit betekent dat ik toch nog even weg kan dan wil ik het wel doen hoor, ik ben wel bereid om de documenten te regelen om even weg te zijn.

  • Chris zegt op

   Ik gun iedereen zijn vakantie maar Phuket is natuurlijk Phuket niet meer van voor de pandemie. Hoop dat u dat beseft voordat u boekt.

   • Dylan zegt op

    Ja dat besef ik bij mij gaat het puur om de natuur, zonder mensen om me heen is de natuur alsnog mooi! En daar doe ik het voor en daarnaast komen mensen van alle kanten waardoor naar mijn verwachtingen toch meer mensen gaan zijn als mensen verwachten.

    En er zijn genoeg vliegmaatschappijen die rechtstreeks naar phuket vkiegen dan thai airways

 8. Herbert zegt op

  Persoonlijk zou ik niet boeken daar Thai airways nog te veel openstaande rekeningen heeft uit voorgaande boekingen. Engelsen moeten 10 dagen thuis in carantaine bij terugkomst ondanks dat ze gevaccineerd zijn dat wil dus zeggen dat ondanks vaccinatie het niet uitsluiten dat je het kunt krijgen.

 9. Adriaan zegt op

  Wie heeft nu zin in dat hele circus met CoE, verzekeringsverklaring en de rest van de soesah. Ik vrees voor Phuket dat ze lelijk op hun neus gaan kijken.

 10. Philippe zegt op

  Begrijp ik het goed ?
  Ik vlieg in september naar Bangkok en moet daar 10 à 14 dagen in een duur opgelegd hotel verblijven alvorens een “vrijgeleide ” te krijgen (ondertussen geen spieren meer en tot en met gestresseerd en zoals gezegd een pak poen kwijt).
  Ik vlieg met bv Thai Airways naar Phuket, mag daar doen wat ik wil in het hotel van mijn keuze om na 7 dagen gewoonweg naar Bangkok of … te vliegen en daar aangekomen “free Willy” ?
  Wie gaat er dan nog naar Bangkok vliegen ?
  Dus totale vrijheid en heel veel geld gespaard door gewoonweg met TA of .. naar Phuket te vliegen om daar een weekje te acclimatiseren alvorens naar Samui, Chang, Samet, Hua Hin, Pattaya, Chiang Mai … te gaan die het oorspronkelijk doel is / was.
  Ik ben hier voorstander van … hier moet je geen studies voor gedaan hebben .. of is er een addertje in het gras ?.

 11. Franz zegt op

  Thai airways heeft nog steeds schulden af te betalen, aan mensen wiens tickets met de pandemie zijn geannuleerd, o. a die van mij.
  En daar wachten velen nog op een goef aanbod van Thai airways!

  Groeten een gedupeerde!

  • Marc zegt op

   Franz,
   Thai Airways kan NOOIT zijn schulden terugbetalen aan de gedupeerden van geannuleerde vluchten.

   Ze zullen het al enorm moeilijk hebben om schulden en achterstallige betalingen af te korten bij leasingmaatschappijen, brandstofleveranciers, achterstallige rekeningen van landingsrechten overal in de wereld, afgedankt personeel ,enz enz enz
   Waar denk je ergens in de rij te staan voor compensaties ???
   Marc

 12. WIM zegt op

  Ik ga geen vlucht meer boeken met Thai , zolang er onzekerheid bestaat over het voortbestaan, daarenboven wacht ik nog steeds op terugbetaling van 3 vluchten van 2020, Phuket is geen favoriete bestemming voor mij, ik wacht liever af tot al deze corona rompslomp voorbij is, en ik vrij ben te gaan waar ik wil in Thailand

 13. WIM zegt op

  Mensen wachtend op terugbetaling van tickets, staan helaas achteraan in de rij, ik hoop nog steeds dat ik mijn geld ooit ga terugkrijgen, maar indien dit niet het geval is, ik ga er niet wakker van liggen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website