Chittapon Kaewkiriya / Shutterstock.com

Thai Airways International (THAI) en de dochterbedrijven hebben in de eerste negen maanden van dit jaar een nettoverlies geleden van 10,91 miljard baht.

Volgens president Sumeth van THAI is het verlies van in het derde kwartaal (4,68 miljard baht) en de eerste negen maanden van dit jaar (10,91 miljard baht), normaal. Volgens hem heeft dit te maken met met de felle concurrentie tussen luchtvaartmaatschappijen en het dumpen van prijzen om klanten te lokken.

“Meer dan twintig maatschappijen in de hele wereld zijn recent failliet gegaan of opgeheven, waaronder grote.”, aldus Sumeth.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “THAI Airways International boekt in 9 maanden een nettoverlies van 10,91 miljard baht”

 1. Jan zegt op

  Wij vliegen eind januari met Thai airway…hoop dat die dan nog bestaat…..?

  • TheoB zegt op

   De Thaise staat heeft een meerderheidsbelang in Thai Airways.
   Zolang er geen goedkoop (lees: gratis) alternatief is voor de omhooggevallen regeringsfunctionarissen en meer van dat soort hotemetoten, zal Thai Airways met staatsgeld overeind gehouden worden.
   Voor BRU-BKK en v.v. is er een kleine kans dat je moet omboeken, omdat (één of meer van) voornoemde personen met entourage uitgerekend op jouw vlucht mee wil.
   Zie ook de discussie op: https://www.thailandblog.nl/nieuws-uit-thailand/topman-thai-airways-ontkent-uitspraken-over-mogelijk-faillissement/


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website