Aankomst op Suvarnabhumi Airport (Youkonton / Shutterstock.com)

Het Test & Go-programma voor volledige gevaccineerde toeristen die aankomen met het vliegtuig, zal op 1 februari opnieuw worden opgestart. De regels voor dit programma als onderdeel van de Thailand Pass, zullen wel worden aangescherpt om zo controle te houden op binnenkomende toeristen, aldus generaal Supoj Malaniyom, van het CCSA.

Supoj, tevens secretaris-generaal van de Nationale Veiligheidsraad, wil dat het Test & Go programma de mogelijkheid biedt om buitenlandse toeristen de eerste zeven dagen van binnenkomst te kunnen controleren. Mogelijk zal er standaard een tweede PCR-test bijkomen, de eerste bij aankomst bij het hotel en de tweede op de vijfde of zesde dag.

Update: Voorwaarden 2e fase Test & Go vanaf 1 februari:

 • Reizigers uit alle landen mogen deelnemen (mits volledig gevaccineerd).
 • Je moet vooraf betalen voor twee PCR-tests.
 • Op dag 1 en 5 moet je naar een hotel dat een partnerziekenhuis heeft. Daar moet je wachten op de testresultaten.
 • De hotels die je moet boeken voor test 1 en test 2 kunnen verschillende hotels zijn maar moeten partnerziekenhuizen hebben.
 • De medisch verzekering moet alle gevallen van een besmetting dekken, ook bij een positief resultaat zonder symptomen en moet de kosten van quarantaine of naar het ziekenhuis dekken.
 • Als er een grote uitbraak is, kan de regeling gewijzigd worden gewijzigd naar Sandbox.

Bovenstaande is pas officieel totdat het gepubliceerd is in de Koninklijke Gazet. Een aantal regels kunnen veranderen. Later meer details.

Al eerder hebben de Thaise autoriteiten laten weten dat Omicron de druk op de gezondheidszorg niet laat toenemen en dat het aantal besmettingen beheersbaar is. Premier Prayut Chan-o-cha heeft er vervolgens op aangedrongen dat maatregelen waar nodig worden afgeschaald om de economie nieuw leven in te blazen.

Medische verzekering die asymptomatische besmetting dekt verplicht

Het ministerie van Volksgezondheid wil dat buitenlandse bezoekers een uitgebreide ziektekostenverzekering afsluiten die alle gevallen van Covid-19 behandeling dekt, dus ook asymptomatische besmettingen (een besmetting zonder ziekteverschijnselen). Dr. Kiattiphum Wongrajit, de permanente secretaris van de volksgezondheid, wil dat bezoekers ervoor moeten zorgen dat ze volledig gedekt zijn voor alle soorten Covid-19 behandelingen. “Hebben ze die niet dan moet men in Thailand een aanvullende ziektekostenverzekering afsluiten als ze hier aankomen. De maatregel gaat in als Test & Go weer wordt ingevoerd,” aldus Kiattiphum.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


Rating: 2.60/5. From 10 votes.
Please wait...

36 reacties op “Test & Go weer actief per 1 februari: meer testen en strengere verzekeringseis”

 1. Jacq zegt op

  Deze regeling slaat helemaal nergens op een 2 de pcr test terwijl je er vrij mag rondlopen. Dit geeft niet eens een garantie men kan het virus daar ook oplopen.
  En wanneer je negatief getest wordt en geen klachten heb word je verplicht opgesloten in een duur hotel. Niet echt een zorgloze vakantie ik wacht nog even.

  • Ton zegt op

   Het is enkel wanneer je positief getest wordt, bij een negatieve test is er verder niets aan de hand,

   • Jan Willem zegt op

    Ton,

    Dat klopt, het probleem is alleen dat Omicron veel besmettelijker is dan de Delta variant.
    Statistisch is de kans nu veel groter dat je positief test. En daar gaat je vakantie.

    Ik zag gisteren op de Thaiger dat iemand die positief getest was, 10 dagen verplicht werd opgenomen en daarna 4.000 bath boete kreeg omdat hij visum overstay had door de verplichte quarantaine.

 2. Cees zegt op

  Uiteraard mooi voor de mensen die nog moeten/willen boeken, maar ik heb net alles geregeld voor mijn AQ van 7 dagen in BKK en de Thailandpass al binnen. Blijkt wel weer dat je niet te vroeg alles geregeld wilt hebben, omdat het zo snel weer kan veranderen……

  • Cornelis zegt op

   Hier nog eentje, Cees. Eerder deze week ticket naar Bangkok gekocht en een verzekering afgesloten waar ik de tot nu toe vereiste verklaring van krijg – die nu plotseling onvoldoende is. Helaas de Thailand Pass nog niet geregeld……

  • Marc Chatelet zegt op

   Ben in hetzelfde situatie. Alles geregeld voor een Alternative Quarantaine, Thailand Pass ontvangen. Aankomst op 3 februari. Hoop maar dat die herinvoering van Test & Go geen afbreuk doet aan de mijn goedgekeurde regeling.

   Marc

 3. Tukker Jan zegt op

  Nog niet officieel, voor alle duidelijkheid: je hoeft de eerste vijf dagen geen SHA+ hotel te boeken. U moet echter voor dag 1 en dag 5 een hotel boeken met een partnerziekenhuis. Het hoeft niet hetzelfde hotel te zijn,
  To be clear, you don’t have to book a SHA+ hotel for the first five days. However, you must book a hotel for Day 1 and Day 5 that has a partner hospital. It doesn’t have to be the same hotel,
  Bron Richard Barrow

 4. Cornelis zegt op

  Pfffft, ik dacht intussen alles geregeld te hebben voor vertrek in februari, uitgaand van de eerdere voorwaarden voor test&go, met de tot nu toe vereiste verzekeringsverklaring van mijn Nederlandse reisverzekeraar. Die dekt echter geen vergoeding bij een – medisch volstrekt onnodige – ziekenhuisopname bij een positief testresultaat, zoals de nieuwe eis kennelijk gaat luiden.
  Vrijwel alle verzekeraars die wel een dergelijke dekking aanbieden sluiten 75-plussers uit.
  Dat wordt lastig……….

  • Berbod zegt op

   Bij een ziekenhuisopname na een positieve test heb je het coronavirus opgelopen, ongeacht of je klachten hebt of niet. Een ziektekostenverzekering in NL kan toch nooit beoordelen of je al dan niet terecht bent opgenomen. Ze weten niet beter dan dat je corona hebt opgelopen. Ik kan me niet voorstellen dat de kosten van de opname niet vergoed zouden worden.

   • Willem zegt op

    Dan zorg je er toch voor dat je symptomen hebt als ze je verplicht willen opnemen. Een beetje hoofd en keelpijn en niets meer ruiken.
    Probleem opgelost.

    • Verzekeraars in Nederland zijn niet gek. Als er een hoos aan declaraties uit Thailand komt gaan ze daar echt wel een stokje voor steken, geloof mij maar.

     • John Chiang Rai zegt op

      Precies ook in de polis van de Duitse ADAC, waar een covid behandeling verzekerd is,staat duidelijk geschreven dat asymptomatische/quarantaine niet onder deze vergoeding valt.
      Mocht dit niet ergens te controleren zijn,was deze mededeling totaal overbodig geweest.

     • Cor zegt op

      Voor zover ik weet eisen de verzekeraars een uitgebreid medisch onderzoeksprotocol en medisch behandelingsschema. De verzekeraars laten die door hun eigen specialisten (artsen, of minstens masters in de geneeskunde van opleiding) onderzoeken en evalueren.
      Bovendien gaat een hospitel factuur allicht niet licht met een ziekenhuisfacturen verward worden.
      Ik zou zeggen: niet proberen, sluit nu maar gewoon die verzekering af. Als je dat echt niet wil reis je beter niet naar Thailand.
      Cor

 5. Rob V. zegt op

  Ik ga kapot, dit is zo grappig. Hopelijk weer eens een verkeerde interpretatie van de “krant die je kunt vertrouwen” (Bangkok Post) maar kan ook weer de logica van deze overheid zijn… Dus na aankomst eerst in quarantaine in hotel 1, totdat de uitslag bekend is (meestal binnen 24 uur). Dan mag je vrij het land in, en dan na een dag of 5 opnieuw in een quarantaine hotel voor de tweede test? Bespottelijk, onzinnig, lachwekkend. En een verzekering die betaald voor opname in quarantaine of ziekenhuis, ook als positief getest maar zonder klachten of symptomen? Dus een verzekering die niet medisch noodzakelijke behandelingen dekt? Haha… geen normale verzekeraar of mens is bereid zulke rekeningen te betalen. Toch fijn dat deze overheid een glimlach op mijn gezicht weet te toveren terwijl dit alles eigenlijk heel sneu is.

  Samengevat: zoals de berichten er nu uit zien zal er nog steeds geen eenvoudige toelating zonder teveel gedoe, of vreemde regeltjes zijn, dus voorlopig voor mij nog geen reisje naar Thailand. Ik kom daar voor een paar weken vakantie en vrienden/familiebezoek en niet om deel te nemen aan een of ander circus. Jammer maar helaas. Ik mis Thailand wel hoor.

 6. Cornelis zegt op

  Het is natuurlijk nog afwachten hoe de definitieve reeling eruit gaat zien, maar als ik van het bovenstaande uitga dan blijven de zeven/tien-daagse quarantaine-regelingen en de Sandbox onveranderd in stand
  Test&Go echter verdient die benaming niet meer, als je je na een aantal dagen wéér bij een hotel moet melden voor test èn verblijf, want dat beperkt je toch ook nadrukkelijk in je bewegingsvrijheid.

 7. Henri zegt op

  De Thaise overheid heeft dankzij Corona een nieuwe goudmijn ontdekt, die blijkbaar tot de laatste korrel uitgedolven moet worden. Omnicron variant van het virus is veel besmettelijker, dus de besmettingen nemen toe. We ontvangen onze toeristen netjes, test, negatief, dan mag je een poosje rondhuppelen in Thailand, waar je bij een volgende test na een dag of vijf , toch positief test, presentje van een Thai hoogstwaarschijnlijk. Echt ziek ben je niet, hoogstens je neus een keer of wat een extra snuitje geven.
  Dan begint de ellende zoals voorgaand beschreven. De goudmijn wordt gedolven, ziekenhuis, twee keer per dag een arts, die kijkt of je nog leeft, longfoto liefst 2x , medicijnen en nog net geen amputatie of een behandeling voor een verborgen hartkwaal.
  De Nederlands verzekering dekt dit niet en terecht. En als je 75 jaar bent, hoe kom je aan een Thaise polis?
  Dus je spaarpot fileren , of denken je bekijkt het maar, ik eet nog een jaartje stamppot boerenkool.

  • Frits zegt op

   Je kan gewoon een verzekering afsluiten op https://covid19.tgia.org/ . Dat staat ook op de website van de ambassade. Deze verzekering is afsluitbaar tot een leeftijd van 99 jaar. Na betaling met je credit card krijg je binnen enkele minuten de polis per e-mail. Kosten THB 3700 voor een maand.

   • rik zegt op

    Dit wordt een mooi duur geintje als je met z’n vijven (gezin) heen wilt.

    • RonnyLatYa zegt op

     Als je ergens met zen vijven als gezin naartoe gaat denk ik dat het, waar je ook naartoe gaat, een duur geintje is.
     Of zie ik dat mis?

 8. Ronald zegt op

  Dus zoals ik het het hier begrijp moeten er 2 hotels geboekt worden voor dag 1 en dag 5 ? Ken je niet gewoon je 1 dag quarantaine doen en daarna gewoon op dag 5 naar een dokters post gaan ?? En weet er toevalig iemand waar ik de verzekeringen ken afsluiten ik word er niet egt wijzer van en als je gewoon een hotel boekt waar 2 pcr testen bij zitten dan is die ook voor af betaald neem ik aan toch ? Bvd

 9. BramSiam zegt op

  Die aangescherpte verzekeringseis betekent wel dat de Nederlandse zorgverzekeringen niet meer afdoende zijn. Ook DSW niet. Geen enkele zorgverzekering gaat verklaren dat ze ziekenhuiskosten gaan vergoeden van mensen die niet ziek zijn.

  • Cornelis zegt op

   Die nieuwe verzekeringseis – was voor mij ook schrikken – vind ik in veel andere publicaties in de verschillende media niet terug, dus ik hou een – kleine – hoop dat dat niet doorgaat.

  • Jozef zegt op

   Ik denk dat geen enkele verzekering die verklaring gaat afgeven. Maar wanneer het jou betreft ga je natuurlijk niet zeggen dat je jezelf niet ziek voelt!!

  • Nico zegt op

   Belgische verzekeraars doen dit wel. Een hospitalisatie omwille van een COVID-besmetting wordt als een hospitalisatie wegens ziekte beschouwd ook als er geen symptomen zijn, en is dus gedekt.
   Ik heb deze verklaring van mijn verzekeraar op papier.

 10. Peterdongsing zegt op

  Nu de nieuwe regels waarschijnlijk bekend zijn geworden, roept dat natuurlijk weer nieuwe vragen op bij de lezers en mensen die nu het moment juist vinden om weer naar Thailand te gaan.
  Ik lees in de reacties ook ervaringen over verzekeringen.
  Als iemand van de lezers zelf al uitgezocht heeft welke maatschappijen wel aan de gestelde eisen voldoet, scheelt het een heleboel uitgezoek voor de andere lezers.
  We hebben al diverse malen kunnen lezen over de minimale dekkings eisen met betrekking tot de financiële zekerheden, maar nu graag ook over de dekking indien opname in ziekenhuis zonder medische reden.
  Alvast dank namens velen.

  • Ferdi zegt op

   Via deze website kun je verzekeringen vergelijken:
   https://asq.in.th/thailand-covid-insurance

   De verzekeringen waar “no asymptomatic coverage” bij staat dien je te vermijden, want die vergoeden niks als je positief getest bent zonder ziek te zijn.

  • De medische verzekering dat is hier al zo vaak aan de orde geweest. Dus nu een oproep doen omdat je zelf een stuk informatie hebt gemist lijkt mij niet juist.
   Lees dit eerst maar eens: https://www.thailandblog.nl/reizen/inreisvoorwaarden-covid-19/naar-thailand-met-uw-eigen-nederlandse-of-belgische-reisverzekering/

 11. Gerard zegt op

  Ja, je stapt al clean het vliegtuig in op Schiphol. Vervolgens wordt je bij aankomst in Bangkok PCR getest. Als je niks opgelopen heb in het vliegtuig wordt je dus negatief getest. Dan na een hotel overnachting wordt je los gelaten maar moet je wel de 5e nacht opnieuw getest worden. En de kans dat een Thai je besmet heeft bijvoorbeeld dat je tijdens het eten in een restaurant zit is best wel groot. Uiteindelijk wordt je opgesloten voor lange tijd, terwijl diegene die jou besmet heeft gewoon lekker zijn ding kan doen. Hoe groot is weer de ongelijkheid?

  • Kees de Jong zegt op

   Clean het vliegtuig in? Dat weet je niet en is een utopie. Stel je gaat na de test, en deze is negatief gelukkig. Even snel naar de super wat halen om te vieren. Volgende dag met de trein, taxi etc naar Schiphol. Lekker druk, in-checken in een rij met 300 anderen. Daarna door security…pieeep! Oeps nog de sleutels in je zak dus je wordt nog gefoullieerd, daarna even taxfree shoppen en dan nog even een pintje pakken voor de vlucht. Tussen jou pcr test en boarding kom je nog met zoveel andere in aanraking, dat besmetting nog steeds mogelijk is. Ik werk op Schiphol, direct met passagiers. Besmetting kans blijft. Daarom de Pcr bij aankomst. Zouden we hier ook moeten doen.

 12. Edward zegt op

  Hop, hier gaan we weer. Gisteren op Thailand blog iedereen gewaarschuwd met een hoop reacties en vandaag staan we even ver. Alle SHA hotels werken samen met een bepaald ziekenhuis die hun onderverdelingen hebben in gans Thailand. Vandaar dat ik gemeld heb dat dit niet strookt met de realiteit. Moet je maar ergens in Thailand zitten op punt X en je hospitaal is er 200 Km vandaan . Leuk he . Heden morgen zijn wij ons gaan laten testen in het groot hospitaal van Buriram en 5 u later de resultaten ontvangen op je persoonlijk mail adres. Nu moet plotseling alles weer eens even veranderen en moet je zelfs je twee testen zelf betalen. Verzekering document word strenger. Laat me even niet lachen , daar op de vlieghaven NIEMAND mij om dit document heeft gevraagd.
  Men is hier gewoon alle pedalen aan het verliezen en iedereen doet maar op volgens eigen goeddenken. Stop ermee want dit slaat NERGENS op !!!
  Het enige wat nu telt is MONEY , MONEY , MONEY ……..like always.

  SUCCES aan allen die de stap gaan wagen.

  Groetjes,

  Edward ( BE )

  • GER66 zegt op

   Er worden nogal wat aannames gedaan in de reacties hier en om die reden wil ik even een korte ervaring delen. vorige week om een andere dan Covid reden naar Bangkok-Pattaya-Hospital om een dokter te consulteren. Uiteindelijk wil die dokter me 1 a 2 dagen aan de monitor leggen voor mijn eigen veiligheid. Even schrikken maar contact opgenomen met EuroCross in Nederland en die regelden de garantie tot betalen met het hospital . Dus naar de opname registratie . Daar nemen ze een PCR test voor opname af, en, verdorrie, een kennelijke sars-corona besmetting detected. Ik naar de ICR waar iedereen als maanmannetjes rondlopen. Alle scans en noodzakelijke onderzoeken gedaan en ik mocht weer van de ICR naar een patientenkamer op een “gewone afdeling”. Wat schets mijn verbazing de Coronadokter onderzoekt mijn coronabesmetting, met longfoto, en diverse serieuze onderzoeken en verklaart mij covid hersteld op de 2e dag in het hospital ! Ik mag dezelfde dag( 2e dag al) naar mijn huurappartement vertrekken onder het opleggen van een thuis isolement! De dokter vertelde me dat ze erop vertrouwde dat ik daar “verstandig” mee zou omgaan. Ik heb dus GEEN extra kosten of wat dan ook en blijf gewoon in mijn EIGEN appartement voor die 10 dagen! ZO KAN HET DUS OOK GAAN EN JA IK WAS VERBAASD OVER MIJN ERVARING. Niet ALLES hoeft dus negatief te zijn.

 13. Ik lees heel veel geklaag over de regels voor Test & Go. Ik begrijp dat niet. Als je geen zin hebt aan die regels ga dan lekker naar Benidorm. Maar hier klagen over de regels heeft weinig zin. Ik denk niet dat Prayut zijn beleid zal aanpassen omdat er op Thailandblog over geklaagd wordt.

  • quillaume zegt op

   Klagen en je mening geven zijn twee verschillende zaken.
   Prayut zal er snel achter komen dat die nieuwe regels niet echt gaan werken
   en het aantal toeristen ver achter blijft.
   Dat er regels zijn ok, maar nu ontgaat mij de logica van diverse zaken en dat
   mag best geventileerd worden, heeft niets met klagen te maken maar met vrije meningsuiting.

   • De toeristen komen echt wel, en als er een paar wegblijven daar gaat Thailand niet failliet van.

 14. herman zegt op

  Wat wel zeker is, is dat er op die manier nog meer mensen gaan afzien van een vakantie naar Thailand.
  Ben nu zelf meer dan 3 maanden in Thailand (mijn vrouw is Thaise). Maar als ik onder die voorwaarden voor 3 0f 4 weken op verlof moeten komen , daar bedank ik dan feestelijk voor. Het ergste is het voor de locae bevolking die afhankelijk is van het toerisme.Als je weet dat het laatste kwartaal van 2021 het aantal toeristen minder dan 1% was ten opzichte van 2019 en dat in normale jaren toerisme 20% van het BNP vertegenwoordigde, dan weet je wel hoe erg de situatie hier voor velen is

 15. Marco zegt op

  Het is niet ideaal, maar dat geldt ook voor als je op wintersport gaat of iets in Nederland wilt doen. Naar mijn mening een flinke stap in de goede richting t.o.v. een week of langer in een hotel.

  Mocht je verzekering toch niet helemaal voldoen, kun je er alsnog één kopen op het vliegveld, lees ik hierboven. Zou mooi zijn. Extra kosten, niet leuk, maar je kunt in ieder geval wel verder.

  Ik lees op Thaise overheids-websites dat Thaise mensen zo’n verzekering niet nodig hebben. Heeft iemand een tegensprekende ervaring hiermee? Ik kan me voorstellen dat dat de Thaise overheid er vanuit gaat dat Thaise mensen sowieso al verzekerd zijn. Maar dat hoeft natuurlijk niet zo te zijn. Vraag me dan wel af of je als Thaise dan zelf de kosten moet dragen mocht je voor Covid in het ziekenhuis komen terwijl je nauwelijks of niet klachten hebt.

  Je leest ook berichten dat je bij een positieve test in het ziekenhuis wordt opgenomen. Is dat alleen voor buitenlanders of ook voor de Thai zelf. Daar kan toch nooit genoeg plek voor zijn in de ziekenhuizen. Of zijn dat geen echte ziekenhuizen?

  Hoop wel dat die test op de 5e dag ook op een hele andere plek kan dan die van de 1e dag.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website