Het “Test & Go”-programma voor volledig gevaccineerde reizigers wordt vandaag hervat, waarbij reizigers op de vijfde dag van aankomst een extra RT-PCR-test moeten doen en in hun hotel op het testresultaat moeten wachten, anders worden ze geconfronteerd met zware juridische gevolgen, zo schrijft Bangkok Post.

Taweesilp Visanuyothin, woordvoerder van het Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) zegt daarover: “Reizigers moeten de standaard Covid-19-test doen op de eerste en vijfde dag van aankomst en moeten een bewijs hebben van de hotelboekingen. Het gaat daarbij om een hotel met een partnerziekenhuis.

Reizigers wordt ook geadviseerd ervoor te zorgen dat hun ziektekostenverzekering alle gerelateerde kosten dekt, anders zullen ze mogelijke extra kosten zelf moeten dragen, aldus Dr. Taweesilp. In januari kwamen er in totaal 185.037 buitenlandse bezoekers en 6.802 testten positief op Covid-19.

Hij zegt dat bezoekers zich strikt moeten houden aan de vereisten en andere maatregelen of er zullen gerechtelijke stappen worden genomen, waaronder een boete van maximaal 20.000 baht bij herhaalde overtredingen.

Hij verwacht dat er deze maand rond de 200.000 – 300.000 toeristen zullen arriveren. Dat aantal zal na verwachting in maart flink toenemen.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


Rating: 2.08/5. From 13 votes.
Please wait...

5 reacties op “Test & Go herstart: Toeristen gewaarschuwd om Thaise wetten te respecteren”

 1. Cor zegt op

  Het zal wel aan mijn gebrek aan logisch denkvermogen naar Thais model liggen, maar ik vind het toch wel verwonderlijk dat de verwachting is dat het aantal toeristen na het hoogseizoen net gaat toenemen.
  Cor

 2. Jahris zegt op

  In maart flink toenemen? Lijkt me sterk als ze de eis van een extra hotelboeking op dag 5 niet laten varen. Dat is toch weer een behoorlijke hindernis!

  Ik ben blij dat we afgelopen maand nog net onder de oude regeling naar Thailand zijn geweest. We zijn op dag 6 even snel heen en weer geweest naar een ziekenhuis in Lopburi, halve dag later kwam het resultaat al binnen. Op die manier is een extra test geen onoverkomelijk probleem. 🙂

 3. Cornelis zegt op

  Erg ‘klantvriendelijk’ komt het niet over, dat dreigen met gerechtelijke stappen. Toeristen krijgen op de korte termijn veel meer keus, want de Filippijnen en Cambodja gaan open – en dan ècht open – voor gevaccineerde reizigers. Was ik een toerist, dan liet ik Thailand voorlopig links liggen en landde ik half februari in Manila, in plaats van in Bangkok. Maar ja, een Thaise partner die ik al bijna 8 maanden niet heb gezien……..

  • Rob V. zegt op

   Ik heb de indruk dat diverse ambtenaren en andere lui met belangrijke bureau baantjes het idee hebben dat Thailand nog steeds het middelpunt van deze aarde is en de toeristen maar al te graag kosten wat kost (wanhopig?) naar het land van de glimlach afreizen…

   Nu geloof ik best dat de doorsnee toerist te kort van geheugen is om horror verhalen van gedwongen opname in een ziekenhuis of onnodige behandeling (longfoto bij Covid positief zonder verdere symptomen) allemaal te onthouden. Maar de doorsnee toerist wil gemak: een retourtje boeken voor een vakantie een week of 3-4, zonder allerlei gedoe er om heen zoals online uploaden van diverse stukken, extra verzekeringen afsluiten, diverse onzekerheden en allerlei gedoe na aankomst op het vakantieadres. De wanhopige “vaste Thailandganger” met familie, vrienden en dergelijke gaat -voor zover die wel door al die hoepels willen springen- echt niet de toeristensector of landelijke economie er terug bovenop helpen.

   Het is spijtig maar zolang de Thaise autoriteiten voor de bureaucratische en wantrouwende route kiezen zal het toerisme denk ik nog niet herstellen, al helemaal niet als andere tropische of warme orden wel de deuren openzetten zonder gedoe (retourtje boeken, vaccinatie check en misschien een enkele covid check en klaar). Zoals het er nu voorstaat, voorlopig geen Thailand voor mij.

  • Norbertus zegt op

   Hetzelfde geld voor mij. Ben hier om mijn partner op te halen. Voor puur toerisme zou ik nu niet gaan. Er is niets te doen hier in Nakhon Sawan. Straatstalletjes weg en een hoop gesloten. En een ramp om de hele dag dat masker te dragen. Na een paar uur is het zeiknat. Thailand is fijn maar nu even niet.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website