Tesla richt haar pijlen op Thailand

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: ,
7 december 2022

De bekende fabrikant van elektrische auto’s, Tesla Motors Inc, wil deze maand met de verkoop in Thailand starten.

De autofabrikant, eigendom van miljardair Elon Musk, krijgt dan te maken met harde concurrentie van Chinese spelers die reeds aanwezig zijn in Thailand op de markt voor elektrische voertuigen (EV), zoals Great Wall Motors met zijn Ora Good Cat subcompact EV en Hozon Auto met zijn Neta V electric sports utility vehicle.

Sinds september van dit jaar heeft Tesla 20 verkooppunten in Bangkok, met deskundigen op het gebied van thuis opladen, laadstations/laadpalen, technici en een klantenservice. De sprong naar Thailand komt nadat plannen om in India te gaan verkopen in de ijskast werden gezet.

Visit Tesla online at https://www.tesla.com/th_TH
Toll-free Hotline: (1800) 011199
Join Tesla Thailand LINE@ account for the latest updates: https://lin.ee/PP2mP8G
Search ID: @TeslaTH

Bron: NNT- National News Bureau of Thailand

9 reacties op “Tesla richt haar pijlen op Thailand”

 1. Stan zegt op

  Weet Elon Musk wel van de Thaise importbelastingen? Een Tesla is al duur.

  • Chris zegt op

   ze worden gemaakt in Sjanghai, denk ik.

  • William zegt op

   Valt mee toch. 5555

   ………………….

   De lancering van twee EV’s met prijzen variërend van 1,7 miljoen baht tot 2,5 miljoen baht ($ 48.447 tot $ 71.205) komt op het moment dat Thailand de adoptie en productie van EV’s stimuleert door belastingverlagingen en subsidies aan te bieden.

   ………………………………

   Denk dat er best wel vele Thailanders hun oog op zo’n auto laten vallen.
   En dat er ook voor willen en kunnen betalen.
   Aziatisch merk EV kom je al goed weg met gemiddeld 800000 Baht.
   Maar ja dat zien vele als een ‘gewone’ wagen.

   • Ger-Korat zegt op

    Zag recent nog een Tesla in Thailand rondrijden, ze zijn er al wel en waarschijnlijk zelf geïmporteerd. De prijzen vallen me mee, een grote Mini of een kleine Benz zitten rond dezelfde prijs om maar wat te noemen. En iemand die in deze prijsklasse iets kan kopen maalt niet om een paar honderduizend baht meer of minder. Als ik al kijk hoeveel Fortuners van het duurste type er rond tijden, prijs gelijk een Tesla, denk ik dat er wel vraag zal zijn.

  • Ger-Korat zegt op

   Een Benz, BMW of Porsche is ook veel geld in Thailand, nou deze kom ik dagelijks vele malen tegen dus er is geld genoeg bij een groot aantal Thais om ook deze auto te kopen.

  • TheoB zegt op

   Thai Enquirer heeft er ook een berichtje aan gewijd.
   https://bit.ly/3iI6Koi
   De prijzen vallen mij ook mee, maar nog steeds veel te veel geld voor mij.

  • Leo zegt op

   Ja dat weet Elon wel, maar hij heeft nu even wat anders aan het hoofd. hij heeft een blijkt nu nepbedrijf gekocht, voor 44 miljard, wat het niet zo nauw met de waarheid neemt.

   En nu maar hopen als er veel Tesla,’s in Thailand rijden dat er niet te veel blackouts komen, het Thaise grid lijkt mij niet zo heel robuust, en overbelastng zoals nu in New Zealand en ook andere landen, California, Frankrijk, ligt op de loer, al moet ik zeggen dat het alweer een tijdje geleden is dat ik het donker zat in Thailand.
   Stel je voor heb je zo’n mooie Tesla en kan of mag je het niet opladen. Dat gaan we denk ik niet redden met windmolentjes en solar panelen. Een voordeel is wel dat er veel zon in Thailand is.

   De batterijen is nog steeds een groot probleem, wereldwijd vliegen er vele in de fik, en blussen met water lukt niet, afslepen naar veilige plaats en uit laten branden. geldt ook voor E-bikes en andere electrische vervoermiddelen. Denk ook even aan de Samsung phones een aantal jaren terug
   In New york een stad met vele koeriiersdiensten is het zo schering en inslag met brand, dat koeriers hun fietsen niet meer voor een kantoor of hotel mogen plaatsen.

   Doe mij maar een ’67 Corvette V8, zo eentje als president Biden heeft, maar die mag daar niet meer in rijden, slecht voor klimaat!

 2. Bert zegt op

  https://www.autoweek.nl/autonieuws/artikel/tesla-overweegt-chinese-productie-terug-te-schroeven/?utm_medium=Social&utm_source=Facebook

  Is dit misschien de reden

 3. Sjaak S zegt op

  In Hua Hin zag ik ook al een tijdje geleden een Tesla rijden… Zit ook niet in mijn budget, echter zelfs als het zo was, wacht ik liever totdat er solid state batterijen gebruikt kunnen worden….


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website