ferdyboy / Shutterstock.com

Om er voor te zorgen dat er minder klachten komen over taxi’s stelt het TDRI een nieuw minutentarief voor in plaats van het huidige kilometertarief. Dat tarief zou dan 50 satang (een halve baht) per minuut gaan bedragen. Hierdoor zouden taxichauffeurs meer inkomsten ontvangen en wellicht minder passagiers weigeren. 

De wijziging is gisteren voorgesteld tijdens een vergadering van vertegenwoordigers van verenigingen van taxibestuurders, het TDRI en het Land Transport Department. Het TDRI vindt het niet nodig het starttarief van 35 baht voor de eerste kilometer te verhogen. Nu nog rekent de taximeter 2 baht per kilometer wanneer de taxi langzamer dan 6 km per uur rijdt. Dit geldt ook wanneer de taxi stilstaat.

Het TDRI heeft van het LTD de opdracht gekregen onderzoek te doen naar verbetering van de service van taxidiensten. Volgens de TRDI verdienen taxibestuurders gemiddeld 300 tot 400 baht per dag, dat is nauwelijks het minimumloon. De dagomzet bedraagt 1.400 baht, maar daarvan gaat 1.000 baht af voor brandstof en huur van de auto. Door een minutentarief te hanteren kan de omzet naar 1.600 baht groeien.

Verder vindt het TDRI dat er strenger moet worden opgetreden tegen chauffeurs die zich misdragen. Ze krijgen nu meestal alleen een boete. Het TDRI wil een systeem dat sneller kan leiden tot schorsing of intrekking van de taxivergunning. Sinds 2003 is er een soort puntensysteem voor taxichauffeurs. Van bestuurders die in een jaar tussen 6 en 20 strafpunten krijgen, wordt de vergunning opgeschort.

Het LTD heeft ook aan het TDRI gevraagd te onderzoeken hoe nieuwkomers zoals Grab legaal kunnen opereren.

3 reacties op “Taxi’s in Thailand: Minutentarief in plaats van kilometertarief voor betere service”

 1. koos zegt op

  Goed idee gaan ze nog meer files opzoeken om wat te verdienen.
  Niets is prettiger als stilstaan en geld verdienen.

 2. Antoine zegt op

  Niet een minuten tarief in plaats van kilometertarief maar naast het kilometertarief een extra bedrag van een halve Baht per minuut. Dat is 30 Baht per uur en 300 Baht (10 uur) per dag.

 3. adje zegt op

  Een halve baht per minuut?? Dan kost een ritje van een uur 30 baht. Ja, doe maar.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website