Taxi’s die in Bangkok staan geregistreerd, mogen nu buiten zeven provincies diensten verlenen  zonder de taximeter te gebruiken.

Chirute Visalachitra, directeur-generaal van het departement Land Transport (DLT), zegt dat de maatregel, die werd gepubliceerd in de Koninklijke Gazette, gaat gelden voor taxiruiten buiten Bangkok en de provincies Nonthaburi, Pathum Thani, Samut Prakan, Chachoengsao, Samut Sakon en Nakhon Pathom.

Volgens de DLT kunnen taxichauffeurs en passagiers die naar of tussen bestemmingen, met uitzondering van de de 7 genoemde provincies reizen, over de kosten onderhandelen in plaats van de meter te gebruiken.

Chirute zei dat bij reizen tussen provincies veel chauffeurs en passagiers liever over tarieven onderhandelen dan meters gebruiken omdat ze daardoor meer geld kunnen besparen. Hij verduidelijkt echter wel dat de voertuigen nog moeten worden voorzien van elektronische meters voor passagiers die deze methode van tariefberekening liever hebben.

DLT-functionarissen laten weten dat de versoepeling bedoeld is om de concurrentiekracht van conventionele taxi’s te verbeteren, na de legalisatie van het gebruik van privéauto’s voor taxidiensten.

Het nieuwe tarieftype is op 10 juni aangekondigd in de Koninklijke Gazette en gaat op 11 juni in.

Bron: NNT- National News Bureau of Thailand

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website