Naar aanleiding van het ongeluk op zaterdagochtend met de ontploffing van de motor van een watertaxi op het Saen Saep kanaal in Bangkok waarbij 67 gewonden vielen, heeft het Marine Department verboden om boten op gas (LNG) te laten varen.

Door een lek in de leiding tussen gastank en motor ontplofte zaterdag de motor van de boot. Van de gewonden liggen nog vier personen in kritieke toestand in het ziekenhuis.

De overheid gaat nu de taxiboten vaker inspecteren. Voor meer veiligheid van passagiers.ook de aanlegplaatsen worden verbeterd. De dienst van de marine heeft daarnaast een vaartuig ontworpen dat beter geschikt is als taxiboot. Deze boten zijn binnen twee jaar beschikbaar.

De technische dienst van het Marine Department heeft alle 45 door diesel aangedreven taxiboten gecontroleerd. Ze zijn in ‘redelijke’ staat. De 25 boten op gas hoefden niet gecontroleerd want het bedrijf gebruikt ze niet meer sinds zaterdag. Als uit onderzoek blijkt dat de ontploffing te wijten was aan nalatigheid van de kapitein van de rampboot, kan hij vervolgd worden voor het veroorzaken van ernstig letsel.

3 reacties op “Taxiboten in Bangkok mogen niet meer op gas varen”

 1. l.lagemaat zegt op

  Thaise mensen en onderhoud: Een wereld van verschil

 2. janbeute zegt op

  En wat denk je van al die vrachtwagen combinaties die hier op gas ( LNG ) rijden .
  Dagelijks zie ik ze voorbij komen , met een hele batterij aan gas tanks achter de cabine .
  En als je weet hoe het hier in Thailand toegaat met de veiligheids controle .
  Dan is het wachten op de grote boem explosie ergens langs de weg .
  Ben daarom altijd weer blij als ik er weer een gepasseerd heb op een veilige afstand , rijdende op de bike langs de super highways .

  Jan Beute .

 3. Jan zegt op

  Typisch Thai, alles of niks.
  Zo is het, zolang er niets gebeurt gaat alles goed.
  Een incident en de reactie is altijd overdreven.
  Waarom niet gewoonweg die boten aan een technische controle onderwerpen alle jaren?
  Zo werkt het brein van de Thais niet.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website