De toerismesector in Thailand moet mogelijk tot 2022 wachten om weer te kunnen spreken van een ‘normale’ situatie. De toeristische inkomsten zouden dan op 80% van het niveau van voor de pandemie.

De reden daarvan is dat er nog weinig versoepelingen zijn en er nog steeds negatieve reisadviezen gelden voor verre reizen. Alle hoop is nu gericht op een vaccin, aldus de Tourism Authority of Thailand (TAT).

TAT-gouverneur Yuthasak Supasorn zei dat de vooruitzichten in 2021 ondoorzichtig blijven, omdat er veel onvoorspelbare factoren zijn. Veel landen kampen nog met oplopende besmettingen en houden daarom de strengere reisbeperkingen in stand.

De Wereldorganisatie voor Toerisme voorspelde dat het internationale toerisme waarschijnlijk in het derde kwartaal van 2021 of in 2022 zal opveren, en de TAT denkt daar net zo over.

Het massale vakantieverkeer zal waarschijnlijk pas weer op gang komen als iedereen is ingeënt.

Bron: Bangkok Post

Rating: 4.25/5. From 8 votes.
Please wait...

20 reacties op “TAT: ‘Toerisme in Thailand mogelijk pas in 2022 weer normaal’”

 1. louk brands zegt op

  Als je gevaccineerd bent, krijg je dan een bewijs van vaccinatie waarmee je naar Thailand kunt reizen zonder verplichte quarantine?

  • R.Kooijmans zegt op

   Ik verwacht het niet. Het gaat Thailand niet om de gezondheid van de toerist maar van de eigen bevolking.Als je bent gevaccineerd kun je nog steeds besmettelijk zijn en dus anderen besmetten, veel mensen lijken dit niet te beseffen.

   • Yvan Temmerman zegt op

    Niet juist : als je bij de 70 tot 90% hoort voor wie het vaccin werkt, ben je zelf beschermd en kun je ook geen anderen besmetten.

   • wibar zegt op

    Ik denk dat iets genuanceerder ligt. Om iemand te besmetten heb je immers actieve virusdeeltjes nodig. Als je gevaccineerd bent ben je immuun. Dat betekent dat je lichaam de actieve virusdeeltjes geen mogelijkheid meer geeft zich in jou te verspreiden of te hechten. Dit houdt dan dus ook in dat je geen andere meer kunt besmetten. Uiteraard kun je het virus gewoon doorgeven door contact denk aan het aanraken van voorwerpen o.i.d waar dat virus op zit. Maar dit is met zeep en reiniging goed te voorkomen. Er is m.i. geen enkele redenen voor Thailand in deze om extra maatregelen te nemen (quarantaine, enz.) om mensen die gevaccineerd zijn en dat kunnen bewijzen dat op te leggen.

 2. chris zegt op

  Een tweetal opmerkingen:
  1. Toerisme is niet alleen vraag (aantallen toeristen) maar ook aanbod (niet alleen vliegtuigstoelen maar ook vermaak, vertier, accommodaties, winkelomgevingen, nightlife, recreatiemogelijkheden etc etc). Als in theorie (en wellicht ook in de praktijk) vele toeristen terugkeren naar Thailand maar het aanbod keert niet terug (bv. Khao San Road, duikscholen, restaurants) gaat het toeristisch produkt van Thailand er anders uitzien. En worden de toeristen die naar het ‘oude’ Thailand zoeken teleurgesteld. Nog even afgezien van de vraag hoe de wel terugkerende ondernemers zullen omgaan met de terugkerende toeristen: pamperen of uitbuiten?
  2. Voor de Covid-crisis waren er toch wel een aantal problemen die met het toerisme samenhingen. Er is nu tijd om na te denken hoe men het toeristisch produkt nieuwe vorm wil geven en de problemen zoveel mogelijk wil voorkomen of voor zijn. Maar dat begint met het erkennen van de problemen. En daar zie ik nog heel weinig van naast het feit dat de Thaise overheid niet gewend is om samen te werken met het bedrijfsleven en samen op te trekken.

  • JosNT zegt op

   Volledig akkoord Chris.
   Bovendien lees ik dat de TAT-gouverneur veel onvoorspelbare factoren ziet. “Veel landen kampen met oplopende besmettingen en houden daarom de strengere reisbeperkingen in stand”. Het lijkt er wel op alsof hij de schuld van de crisis in de Thaise toerismesector in de schoenen schuift van de landen die strenge reisbeperkingen in stand houden. Een beetje hypocriet als je de strenge inreisbeperkingen en -voorwaarden van Thailand eens bekijkt.

   • Johnny BG zegt op

    Beste JosNT,
    De situatie nu is dat door het sluiten van grenzen door Thailand hier het leven op een laag pitje doorgaat en waarbij de pijn gedragen wordt door vele levensvatbare bedrijven. Een nieuw lockdown zal een slachting betekenen onder die bedrijven dus ik snap het beleid wel want beter iets dan niets.
    In NL gaat de discussie over het feit dat het verplicht dragen van mondmaskers en het meten van temperatuur bij het betreden van kantoor of andere gelegenheid inbreuk maakt op de privacy……
    Ultieme vrijheid gaat dus ook gepaard met lockdowns of andere beperkingen en dan vraag ik mij af wie beter af is.

  • Tino Kuis zegt op

   Ik ben het deze keer helemaal met je eens, beste Chris. Behalve dan

   ‘En daar zie ik nog heel weinig van naast het feit dat de Thaise overheid niet gewend is om samen te werken met het bedrijfsleven en samen op te trekken.’

   De Thaise overheid laat luistert juist teveel naar het bedrijfsleven vandaar alle niet tegengehouden ontsporingen in het massatoerisme. OK, misschien heb je wel gelijk, ze werken niet samen. De overheid moet optreden tegen het bedrijfsleven en dat doen ze niet.

   • chris zegt op

    De overheid doet niets om de ontsporingen te voorkomen.
    Kijk eens naar de denktank van de 20 rijkste Thais die Prayut zouden helpen om de economie te herstellen. In maanden geen enkel plan……

  • Jaap zegt op

   Hoi Chris. Ik ben het deels met je eens. Ik zie op zeer recente video’s op YT dat de typische blanke mannen buurten als Pattaya, Soi Cowboy, Soi 7 en Soi 4 zo goed en kwaad als het gaat in stand worden gehouden. Nu maar afwachten wat er, wat dat betreft, allemaal nog open is als we in grote getale de oversteek mogen/gaan maken.

 3. Jacobus zegt op

  Reisbeperkingen. Ja, Thailand hanteert inreisbeperkingen. Maar de landen van de Europese Unie hanteren geen uitreisbeperkingen. Wel een negatief reisadvies. Maar dat is geen beperking. Volgende week reis ik af naar Bangkok. Er is niemend die me tgenhoudt

  • chris zegt op

   Een negatief reisadvies betekent dat je voor niets meer verzekerd bent in Thailand en dus alles op eigen risico doet: niet tegen ziektekosten, niet tegen ongevallen enz. Naast het feit dat veel Thais met argusogen kijken naar buitenlanders in de straat want die brengen het virus met zich mee. Daar heb ik soms al last van en ik woon hier 14 jaar en ben het laatste jaar het land niet uit geweest.
   Dat kun je ‘geen beperking’ vinden maar dan ben je toch wel een echte cowboy.

   • Niet verzekerd bij een negatief reisadvies? Dat klop niet Chris. Zie hier: https://www.reisverzekeringblog.nl/homepage/verzekeringen-dekking-corona-covid-19-code-oranje-reisadvies/ zowel bij code oranje al rood gewoon verzekerd.

    • chris zegt op

     Daar denken de verzekeringen toch anders over:
     https://www.interpolis.nl/service/reizen/voor-mijn-vakantiebestemming-geldt-een-negatief-reisadvies-ben-ik-verzekerd-op-de-reisverzekering
     https://www.ohra.nl/doorlopende-reisverzekering/dekking/terreurdreiging.

     • Ja Chris, maar niet alle verzekeraars hanteren dezelfde voorwaarden, daar zijn ze vrij in. Dus je kan niet generaliseren en zeggen dat iemand dan niet verzekerd is. Bij verzekeraar A wellicht niet maar bij verzekeraar B weer wel.

      Overigens verzekeringen denken niet, verzekeraars wel 😉

     • R.Kooijmans zegt op

      geen reisverzekering met zorgverzekering verwarren, zijn 2 verschillende dingen.

 4. Evert zegt op

  Die creatieve TAT zal nog wel met veel nieuwe ideeën komen o het toerisme nieuw leven in te blazen 🙂 🙂 🙂

 5. Jaap zegt op

  Hoi. Ik probeer echt zo positief mogelijk te blijven hoor, maar artikelen die op deze manier een soort van voorspelling doen over de toekomst kan ik helemaal niks mee. Wat me opvalt is dat er tegenwoordig heel vaak gesproken wordt over wat er in de toekomst gaat gebeuren. Zo had Patrick Roest vorig weekend voordat de 5km werd gereden wel even rond de 6:09 zullen gaan rijden, maar het werd 6:15:31. Wat ik dus even kwijt wil is dat woorden als “moet mogelijk”, “zouden dan”, “ondoorzichtig blijven”, “voorspelde….waarschijnlijk” helemaal niets betekenen.
  Ik ging ooit met een Thaise schoonheid, genaamd “O”, om in Bangkok Soi 4 en die zei: “We cannot know the future”. Toen dacht ik, helemaal goed!

 6. Giani zegt op

  2022?
  Als we tot dan moeten wachten zal er niet veel meer te doen zijn:
  Toerisme heeft een high-season dit de maanden rond westers kerst en nieuwjaar +/- 3 a 4 maanden.
  Dan heb je een low-season van +/- 8 a 9 maanden waar overleefd word met nog kleine inkomsten die niet voldoende zijn om te overleven, maar bijgelegd word door hetgeen in het high-season gespaard werd.
  Aangezien er dit jaar zeker geen high season zal zijn zullen er nog velen meer omvallen.
  Indien Thailand in 2022 ook geen high-season krijgt als ze dan nog moelijk doen of grenzen gesloten houden dan vermoed ik dat bijna alle toeristenplaatsen spookplaatsen zullen blijven, bijna alles kompleet kappot en wat moet je daar dan nog gaan doen als toerist?

  • Lomlalai zegt op

   Ik denk dat de Europese en Amerikaanse zomervakantieperiode ondanks de grotere kans op regen ook wel tot een hoogseizoen gerekend mag worden. Wij gaan meestal ook in deze periode en ik vind het dan (helemaal in de toeristische plaatsen) altijd erg (gezellig) druk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website