De Tourism Authority of Thailand bevestigt dat Phuket de eerste bestemming in Thailand zal zijn die op 1 juli open gaat voor gevaccineerde toeristen zonder de verplichte quarantaine van 14 dagen.

In een officiële brief die op 27 mei aan internationale reispartners werd gestuurd, bevestigde TAT dat het ‘Phuket Sandbox’-project zou doorgaan zoals gepland op 1 juli 2021. Het besluit volgt op het nieuws dat bijna de helft van de bevolking van Phuket nu is ingeënt tegen Covid-19. Het doel is om in juli 70% van de eilandbewoners te hebben gevaccineerd.

Phuket gaat open voor internationale bezoekers (onderdanen of inwoners van landen met een gemiddeld tot laag risico) die een Covid-19 vaccinatiecertificaat hebben dat minimaal 14 dagen tot een jaar voor aankomst in Phuket geldig is.

Bezoekers moeten zeven nachten in Phuket blijven voordat ze andere bestemmingen in Thailand mogen bezoeken. Zij hoeven zich niet te houden aan de 14-dagen quarantaineregel die geldt voor niet-gevaccineerde reizigers. Aan het einde van het zevendaagse verblijf moeten ze negatief testen op Covid-19 om andere bestemmingen in Thailand te kunnen bezoeken.

De goedgekeurde vaccins zijn: Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson, AstraZeneca, Sinovac en Covishield. Andere vaccins zullen later aan de lijst worden toegevoegd. Niet-gevaccineerde kinderen jonger dan 12 jaar, die reizen met gevaccineerde ouders, hoeven bij aankomst geen vaccinatiebewijs te tonen.

Niet-gevaccineerde kinderen van 12 tot 17 jaar die met gevaccineerde ouders reizen, moeten op eigen kosten een Covid sneltest ondergaan bij aankomst op Phuket International Airport.

Om naar Phuket te kunnen vliegen, moeten reizigers binnen 72 uur na het aan boord gaan van de vlucht, een geldig negatief PCR-testresultaat overleggen. Men moet nog steeds een visum aanvragen, een verzekering ter waarde van 100.000 USD kunnen overleggen en een CoE moeten aanvragen bij de Thaise ambassade.

Alleen directe internationale vluchten naar Phuket International Airport (HKT) zijn toegestaan voor ‘Sandbox’-reizigers. Dat kan via de de hubs in het Midden-Oosten en Azië met een overstap in Doha, Dubai, Singapore, Taipei, Istanbul en Hong Kong. Thai Airways International gaat lijnvluchten aanbieden vanuit Frankfurt, Kopenhagen, Parijs en Londen.

Reizigers zijn verplicht om de Thailand Plus Mobile App te downloaden waarmee contactopsporing in geval van infectie mogelijk is.

Tijdens het zevendaagse verblijf

Een verblijf op Phuket moet worden geboekt in een accommodatie die is gecertificeerd door SHA (Amazing Thailand Safely & Health Administration). Aan het einde van het zevendaagse verblijf in Phuket moeten toeristen een PCR-test ondergaan voordat ze vanaf Phuket naar andere bestemmingen in Thailand mogen reizen.

Het is mogelijk om minder dan zeven nachten in Phuket te blijven en direct terug te reizen naar het land van herkomst of een ander land zonder andere steden in Thailand te bezoeken. In dat geval is 72 uur voor vertrek een PCR-test nodig.

Dit zijn voorlopige details over de heropeningen de toelatingseisen voor Phuket. De TAT zal de komende dagen de volledige en definitieve vereisten publiceren, inclusief een lijst van nationaliteiten met een gemiddeld tot laag risico die in aanmerking komen voor het ‘Phuket Sandbox’-experiment.

Bron: TTRweekly.com

25 reacties op “TAT: Phuket gaat open op 1 juli volgens Sandbox-regels (geen quarantaine van 14 dagen)”

 1. keespattaya zegt op

  Voor mij is het dus nog even wachten voor ik weer naar Thailand ga. Ik ben gevaccineerd , maar ik ben niet van plan om aan al die bijkomende voorwaarden mee te werken. Afwachten maar welk land in zuidoost Azië gevaccineerde mensen zonder poespas gaat accepteren. Indonesië , Vietnam of de Filipijnen.

 2. Hans Bos zegt op

  Thailand wil; Thailand verwacht, Thailand is van plan…Niemand volgt de gang van zaken als de plannen in duigen vallen. Dit is persberichten-journalistiek, waarbij de autoriteiten kritiekloos worden weergegeven. Ik heb mijn redacteuren altijd voorgehouden en gezegd: pak de telefoon en vraag naar het wie, wat, waar, waarom.

  • Hans Bos zegt op

   Er is nog veel onduidelijk, minder dan een maand voordat de zandbak open gaat. Niet gevaccineerde kinderen onder de 18 worden na aankomst getest, de ouders zijn gevaccineerd. Moeten de kinderen dan in quarantaine, alleen of met de ouders? Dat risico lijkt me groot, dus weinig kinderen (die zich overigens nog bijna nergens kunnen laten vaccineren).

 3. willem zegt op

  Volgens een artikel in Thailand business week wordt de zelfde gouverneur geciteerd die zegt dat het plan nog op definitieve goedkeuring van de CCSA en de PM wacht. Daarna wordt het in de Royal Gazette gepubliceerd. Men verwacht dit midden Juni.

  “However Mr Yuthasak said an official announcement of the Phuket sandbox model in the Royal Gazette will take place around mid-June after receiving approval from the Centre for Covid-19 Situation Administration (CCSA) and the cabinet.”

  Dus.. niet te vroeg juichen. Tot dat het in de Royal Gazette staat en de Thaise ambassade in Den Haag aangeeft dat een CoE voor Phuket mogelijk is blijft het slechts een mooi plan.

  https://www.thailand-business-news.com/tourism/84157-thailand-confirms-phukets-reopening-date-of-july-1st.html

  • Cornelis zegt op

   Inderdaad, niet te vroeg juichen. TAT heeft hierin geen enkele beslissingsbevoegdheid en er is nog geen enkele beslissing genomen.
   Ik lees zojuist op internet dat het Ministry of Public Heath een periode van 14 dagen zou willen, i.p.v. zeven, en dat zou de – relatieve – aantrekkelijkheid grotendeels teniet doen

 4. haki zegt op

  Ik vraag me af wanneer de verplichte Statement Of Insurance met vermelding van de bedragen, versoepeld gaat worden. Heeft men nog een CoE nodig om Phuket in te komen of enkel het vaccinatiebewijs?

  Vanochtend is mij door CZ telefonisch medegedeeld dat men geen bedragen meer zal vermelden op hun verzekeringsverklaringen. Men verwijst hiervoor naar de wet, die het hun niet zou toelaten om bedragen te vermelden. Dit kan sterk betwijfeld worden want men wil de reden verder niet schriftelijk bevestigen. CZ stelt voorts dat de kwestie bekend zou zijn bij de overheid maar ook dat wil men niet schriftelijk bevestigen.

  Omdat ik me al langer in dit onderwerp heb vastgebeten, zal ik nu Zorgverzekeraars Nederland aanschrijven evenals ministerie van volksgezondheid. Baat het niet, dan schaadt het ook niet.

  Ik hoop wel dat meerdere bloggers hun verzekeraar onder druk zetten cq Zorgverzekeraars Nederland ([email protected]) aanschrijven.

 5. Jan zegt op

  Mooi deze informatie. Ik vlieg overmorgen naar Amsterdam via Dubai. En kom rond 20 juli terug in de hoop dat ik van Phuket gebruik kan maken. Ik vlieg met Emirates en heb de vraag gesteld om Dubai Phuket te vliegen. Nou daar weten ze daar nog niets van. Hoop ergens half juli of evt. Begin augustus daar wel gebruik van te kunnen maken. Nu in ieder geval nog niet mogelijk te boeken.
  Groet Jan

 6. willem zegt op

  Het definitieve besluit valt pas midden juni. De besluitvorming waar over gesproken wordt in de brief van de TAT gaat over het initiële besluit om door te gaan met de planning. Het is geen besluit om te starten met de uitvoering.

  Midden juni wordt definitief besloten of de Phuket Sandbox per 1 July zal starten. Dit is vandaag in diverse media bevestigd.

  https://chiangmaione.com/featured/covid-19-variants-in-each-country-to-determine-criteria-for-phuket-sandbox-stays

  • willem zegt op

   https://www.bangkokpost.com/business/2124663/virus-variants-to-dictate-phuket-stays

   Ook hier wordt de zelfde info gedeeld. Beslissing en publicatie in de Royal Gazette naar verwachting midden juni.

 7. Moors Frans zegt op

  Heeft er iemand een link of een lijst waarin de geregistreerde hotels in Phuket staan. Google geeft mij althans geen resultaat.
  mvg Frans

  • Joost A. zegt op

   https://www.thailandsha.com/shalists/?type=&province=83-Phuket&keyword=

  • Kris Kras Thai zegt op

   Volgens mijn informatie zijn er nog geen hotels geregistreerd. Als deze er zijn zouden deze gepubliceerd worden op deze website: https://www.thailandsha.com/index

 8. janbeute zegt op

  Wat mij het meest frustrerend lijkt voor al die mensen die hun geld nog tegoed moeten hebben van Thai airways en nu straks een groep nieuwe vakantie vierders zien vliegen met pas geboekte tickets vanuit 4 Europesche locaties met dezelfde maatschappij naar Phuket.
  Ik denk dat ik zou ontploffen van woede.

  Jan Beute.

 9. Jacq zegt op

  Speciaal gecertificeerde hotels? Je mag als ik het goed begrijp je overal verplaatsen in Phuket, maar je moet wel verblijven in 1 van de gecertificeerde hotels. Weet iemand waarom dat is? Moeten de arbeidsmigranten ook in gecertificeerde hotels of? Begrijp er niks meer van. Ik krijg steeds meer de indruk van dat ze de farang flink onder de duim te houden en waarom in hemelsnaam.

 10. Eddy zegt op

  Ik zoek een optie om zonder veel dure poespas terug te keren naar Thailand.

  Na het lezen van de vele berichten hierover, zie ik nog de volgende struikelblokken en/of onduidelijkheden:

  1) een covid verzekering [of zorgverzekeringverklaring met bedragen] – ongeacht welk route je neemt

  2) of NL als low risk land wordt beschouwd.
  Duitsland beschouwt NL nog steeds als een high incidence risk land [verlaagd van high risk]

  3) welke bewijzen van vaccinaties uit NL door Thai immigratie geaccepteerd worden.
  Thailand erkent m.i. alleen nog het gele WHO vaccinatieboekje. Het zal denk ik nog maanden duren voordat het EU QR code bewijs buiten de EU gescand kan worden

  4) tenslotte, a.s. vrijdag het besluit of 1 juli doorgaat

 11. Liam zegt op

  Even een optimistischer geluidje: Ik heb voor ons gezin vorige maand, bij de eerste berichten, op risico geboekt naar Phuket op 7 juli, met KLM. Mijn vrouw en 2 kids (11 en 12 j) hebben (ook) de Thaise nationaliteit/paspoort. Nergens staat dat je verplicht moet golfen, wel dat je in een asl-hotel moet, maar dat lijkt mij logisch om enig overzicht/controle te houden. Zorgverzekering/reisverzekering is afdoende. Ik ga uit van een visum on arrival en mijn vrouw en ik zijn beide 2x gevaccineerd met het onvolprezen (opel) Astra vaccin. Na 8 dagen gaan we na 3 jaar weer eens naar oma (85j) in de buurprovincie en eind augustus weer naar huis..
  Het enige onzekere is nog of KLM de goeie tussenstop heeft voor de landing op Phuket en of het hele verhaal a.s. vrijdag groen licht krijgt. Dus… laat maar horen waar ik de boot mis

  Groet, Liam

  • Je heb volgens mij een CoE nodig anders kom je Phuket niet in.

   • Cornelis zegt op

    Inderdaad, daarin verandert voorlopig nog niets. Overigens: van een visum on arrival uitgaan lijkt me een onjuist vertrekpunt – dat geldt namelijk niet voor Nederlanders en Belgen. Bovendien worden die ‘visa bij aankomst’ tijdens deze Covid-tijden zelfs helemaal niet afgegeven.

    • RonnyLatYa zegt op

     Het is natuurlijk de “Visa Exemption” die hij zal bedoelen.

     De Visa Exemption is al een hele tijd terug in voege en nu zelfs 45 dagen ipv 30 dagen.
     In principe is die 15 dagen extra om de quarantaine op te vangen, maar ik denk dat ze die nu ook wel gaan krijgen.

     “GROUP 12 : Dutch passport holders who wish to visit Thailand for a tourism purpose under the visa-exemption scheme (45-days stay inclusive of quarantine period). You must be able to present a bank statement with adequate funds for your stay in Thailand when applying for a COE.”

     https://hague.thaiembassy.org/th/content/118896-measures-to-control-the-spread-of-covid-19?page=5f4d1bea74187b0491379162&menu=5f4cc50a4f523722e8027442

     De CoE blijft ook nog steeds in voege.

    • Joost A. zegt op

     Category of non-Thai nationals permitted to enter Thailand: Tourist (visa exemption scheme)
     Passport holders of countries that are entitled for visa exemption scheme may enter Thailand without a visa up to 45 days including the quarantine period of 15 days.
     Voor Belgen:
     Tourists who are nationals of Belgium and Luxembourg are permitted to enter Thailand on a visa exemption scheme for a period of 45 days.
     However, an application for a Certificate of Entry (COE) is mandatory for all travelers.
     Bron: https://www.thaiembassy.be/2020/07/09/info-for-non-thai-nationals-traveling-to-thailand/?lang=en
     Voor Nederlanders:
     Dutch passport holders who wish to visit Thailand for a tourism purpose under the visa-exemption scheme (45-days stay inclusive of quarantine period). You must be able to present a bank statement with adequate funds for your stay in Thailand when applying for a COE.
     Bron: https://hague.thaiembassy.org/th/content/118896-measures-to-control-the-spread-of-covid-19?page=5f4d1bea74187b0491379162&menu=5f4cc50a4f523722e8027442

  • Kris Kras Thai zegt op

   Meer dan waarschijnlijk zal je uw KLM vlucht moeten omboeken via Singapore of Hong Kong. Pas op: meerdere luchthavens in Hong Kong.
   Volgens mijn laatste informatie moet het een directe vlucht zijn naar Phuket, met dien verstande dat een overstap in bv Dubai ook als een directe vlucht wordt aanzien.
   Best afwachten wat er vrijdag wordt verteld, en dan hopen dat m’n nadien de voorwaarden niet meer veranderd.
   Alvast een prettige reis.

   • Cornelis zegt op

    KLM vliegt inderdaad pas vanaf 1 november zelf naar Phuket en gAt dat dan via Kuala Lumpur (Maleisië) vliegt, dus ontkom je niet aan een overstap. Zolang die overstap maar buiten Thailand ligt voldoe je aan de betreffende eisen,
    Overigens: meerdere luchthavens in Hong Kong?? Chek Lap Kok is de internationale luchthaven, Shek Kong Airfield is een luchtmachtbasis,

    • Cornelis zegt op

     Correctie op bovenstaande: ….en gaat dat dan via Kuala Lumpur (Maleisië) doen., dus ontkom…..etc.

   • Kris Kras Thai zegt op

    KLM blijft tot op heden vluchten aanbieden via Suvarnabhumi Airport. Althans als je on-line zoekt op http://www.klm.com
    Of hun informatie is niet accuraat of ze hebben informatie die de TAT niet heeft (lol).
    Zoals reeds gezegd, wacht tot vrijdag.

  • Joost A. zegt op

   Het maakt niet uit waar uw tussenstop is, al maak je er 10 in evenveel verschillende landen. De enige vereiste (indien u wil gebruik maken van de Sandbox) is dat wanneer u in Thailand landt, dit Phuket moet zijn. Landt u op BKK Airport of een andere luchthaven in Thailand, dan zal u alsnog 14 dagen in quarantaine moeten vermits er geen overstap naar Phuket is toegestaan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website