Koh Adang (jajaladdawan / Shutterstock.com)

De provincie Satun zet zich schrap voor een toestroom van toeristen in het hoogseizoen nu het Tarutao National Marine Park weer open gaat, na een sluiting van 5 maanden.

De stranden in het park zoals Koh Adang, Koh Rawi en de vele duikplekken waren gesloten van 16 mei tot 14 oktober zodat de natuur zich kon herstellen.

Het plaatselijk toerismebureau verwacht dat het aantal toeristen in Koh Lipe dit hoogseizoen (november 2019 tot april 2020) met 8-10% zal stijgen. Vorig jaar kwamen er zo’n 400.000 naar het gebied. De bezettingsgraad van de 3.500 kamers in Koh Lipe bedroeg 70-80% aan het begin van het hoogseizoen, een stijging van 20% ten opzichte van het laagseizoen.

Ongeveer 70% van de toeristen in Satun zijn Thais, meestal uit Hat Yai in Songkhla en de drie zuidelijke grensprovincies van Narathiwat, Pattani en Yala.

Bron: Bangkok Post

2 reacties op “Tarutao National Marine Park weer open voor toeristen na sluiting van vijf maanden”

 1. Peter zegt op

  Wat lees ik?
  De stranden in het park zoals Koh Adang, Koh Rawi en de vele duikplekken waren gesloten van 16 mei tot 14 oktober zodat de natuur zich kon herstellen.

  Dus in 5 maanden tijd moeten deze natuurgebieden zich herstellen? Hoe kunnen ze het verzinnen. Koralen hebben tientallen jaren nodig om zich te herstellen met de vraag of herstel nog mogelijk is. Wat een onzin.
  Er speelt echter wat anders! Zoals we weten, het toerisme in Thailand gaat dramatisch achteruit, en dát moet herstel worden. Droom lekker verder.

 2. Erwin Fleur zegt op

  Beste Redactie,

  Ik ben laatst in ‘Bang saray’ geweest wat een militaire basis is (ongeveer twintig kilometer buiten Pattaya) en maar bepaalde tijden open is.
  Ik vind dit een hele vreemde gedachtekgang dat dit voor herstel van het strand, kust, koraal enz.
  Dit wordt juist onderhouden door de toegangsprijs wat vele duur vinden.

  Natuurlijk kun je geen natuur onderhouden als er ‘bergen’ busladingen naar bet strand komen voor
  vertier.(zal mensen een rot zorg zijn).

  Bij dit stuk strand mag niet gedoken worden, niet met jedski’s of boten gevaren worden.
  Waar je wel een ‘goede maaltijd kunt nuttigen en een heerlijk verkoelend drankje’.

  Heerlijk rust, met gemengde nationaliteiten.

  Dus zo worden stukken van Thailand beschermd en behouden.
  Vreemd verhaal.

  Met vriendelijke groet,

  Erwin


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website