De chaos op luchthaven Suvarnabhumi is iets verminderd, nu het Immigration Bureau bijna alle balies heeft bemand. Ook de introductie van een ‘snake line’ in plaats van aparte rijen bevordert de doorstroming.

Veertig vrouwelijke agenten van de Kong Roi Namwan (sweet company) helpen bovendien desgewenst arriverende passagiers bij het invullen van hun arrival card.

De lange rijen bij de paspoortcontrole de afgelopen weken waren het gevolg van personeelstekort. Slechts 1.045 ambtenaren waren beschikbaar, nadat 267 waren gepromoveerd of overgeplaatst. Het Immigration Bureau heeft de ambtenaren inmiddels teruggeroepen.

Maar ondanks de verbeterde situatie adviseert Marisa Pongpattanapung, voorzitter van het Airline Operators Committee, vertrekkende passagiers ruim tevoren te arriveren: 3-4 uur voor internationale vluchten en 2 uur voor binnenlandse vluchten.

Suvarnabhumi heeft 124 balies in de aankomsthal en 80 in de vertrekhal. Op 11 april worden bij de paspoortcontrole 16 auto-gates in gebruik genomen voor Thaise passagiers.

Marisa beschouwt de thans genomen maatregelen als tijdelijk. Het aantal passagiers dat op de luchthaven arriveert, blijft stijgen en zal de congestie verergeren. Luchvaartmaatschappijen zien het liefst, zegt ze, dat AoT haast maakt met de uitbreiding van het vliegveld.

[Scherpslijpers mogen bemand ook lezen als bemensd.]

www.dickvanderlugt.nl – Bron: Bangkok Post

 

2 reacties op “Suvarnabhumi: wachttijden lopen terug”

 1. fransamsterdam zegt op

  Op 28 maart ben ik aangekomen op Suvarnabhumi en op 17 april teruggereisd met KLM.
  Nieuwe dienstregeling, dus aankomst BKK 09.35, vertrek BKK 12.20.
  Zowel bij aankomst als bij vertrek GEEN RIJEN bij de douane, ik kon beide keren kiezen uit meerdere bemenste loketten waar niemand stond. Dit heb ik de afgelopen jaren nog nooit meegemaakt.
  Wat werkelijk van belang is, is natuurlijk niet een tijdelijke, maar een blijvende oplossing. Als ik , gelet op alle berichten de afgelopen maanden, zorg dat ik keurig 3 uur voor vertrek op de luchthaven ben, en ik hoef niet in de rij te staan, dan moet ik daarna gewoon langer wachten voordat we vertrekken en schiet ik er per saldo weinig mee op.
  Maar goed, kennelijk bestaat er ook in Thailand een spreekwoord in de trant van: Als de nood het hoogst is, is de redding nabij.

 2. math zegt op

  dit is echt lol, 25 % werd ineens gepromoveerd of overgeplaatst. noem mij eens een ander land op de wereld waar dit mogelijk is?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website