Volgens de Tourism Authority of Thailand (TAT) zullen naar verwachting de komende twee maanden ongeveer 300.000 buitenlandse toeristen Bangkok bezoeken na de heropening van de hoofdstad. Suvarnabhumi Airport heeft op 27 oktober een uitgebreide test uitgevoerd en daaruit blijkt dat de autoriteiten klaar zijn voor de ontvangst van toeristen.

De oefening werd uitgevoerd op basis van de strenge richtlijnen die zijn opgesteld onder de preventie richtlijnen door het ministerie van Volksgezondheid (MOPH). Mr. Kittipong Kittikachorn, General Manager van Suvarnabhumi Airport, noemt de oefening succesvol zegt dat de luchthaven klaar is om internationale passagiers te ontvangen.

Passagiers die van boord gaan van het vliegtuig worden in twee stromen gescreend door ambtenaren. Sommige passagiers zullen nog steeds gecontroleerd moeten worden middels het Certificate of Entry (COE) systeem, terwijl andere gecontroleerd wordt door middel van het scannen van een QR-code van de Thailand Pass.

Passagiers gaan vervolgens langs een temperatuurscreeningstation. En als ze geen koorts hebben kunnen ze door naar de immigratiedienst voor de paspoortcontrole. Passagiers die niets aan te geven hebben bij de douane worden opgevangen om naar hun hotel te worden gebracht. De passagiers stappen vervolgens in het voertuig van het hotel en worden naar het hotel gebracht om in te checken en voor de RT-PCR-test.

De restaurants en winkels op de luchthaven die gesloten waren vanwege Covid-19, zullen hun diensten vanaf 1 november weer hervatten. Alle 34.000 personeelsleden die op de luchthaven werken zijn volledig gevaccineerd.

Suvarnabhumi Airport verwacht dat het aantal van 320 vluchten per dag nu, zal stijgen naar 480 vanaf 1 november. Het aantal aankomende passagiers zal dan stijgen van 15.000 per dag naar 38.000.

Bron: Persbericht

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website