Actieleider Suthep Thaugsuban laat weten dat zijn protestbeweging niet van plan is om de twee belangrijkste luchthavens van Bangkok te blokkeren of te bezetten.

Vanaf maandag 13 januari zullen er in het centrum van Bangkok wel zeven belangrijke kruispunten worden bezet. Suthep en zijn aanhangers willen daarmee bewerkstelligen dat premier Yingluck Shinawatra aftreedt en de algemene verkiezingen op 2 februari worden afgeblazen.

Gevreesd werd dat de demonstranten ook van plan waren om de vliegvelden Don Mueang en Suvarnabhumi te bezetten, zoals eerder is gebeurd in 2008. Dit leidde tot grote chaos en forse economische schade.

Suthep liet tijdens een toespraak op donderdagavond op de Ratchadamnoen Avenue weten dat de demonstranten alleen de kruispunten willen bezetten om de regering onder druk te zetten. Er zal geen bezetting van luchthavens, treinstations, havens, of ander openbaar vervoer plaatsvinden, zo beloofde hij.

De actieleider liet verder weten ook de financiële instellingen met rust te laten, waaronder de Stock Exchange of Thailand, de Bank of Thailand en eventuele andere commerciële banken in Bangkok.

Bron: Khaosod English 

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Suthep: We zullen in Bangkok geen luchthavens bezetten of blokkeren”

 1. H van Mourik zegt op

  Suthep denkt met het beloven van dit en dat.,dat hij al reeds voor 50% minister president is van Thailand.
  De schade die deze Suthep reeds heeft aangericht.,doden buiten beschouwing gehouden…is NIET gering!
  Foreigners uit Europa profiteren hiervan, want die krijgen meer Bht voor hun euro’s!!!
  Kort samengevat…de meeste thaien (jong + oud) zijm de dupe hiervan.,mede dankzij deze Suthep… of tewel Stupid!
  Gelukkig is deze “shutdown” een ver van mijn bed show (400 km).,alhoewel deze mafketels geel + rood hier bij ons óók regelmatig rondrijden door de straten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website