Na het weekend zijn er steevast de uitslagen van twee onderzoeken: de Suan Dusit Poll en de Nida Poll. Beide onderzoeken gingen dit keer over de aanhoudende anti-regeringsprotesten.

Een meerderheid van de respondenten in de opiniepeiling van de Suan Dusit Rajabhat University willen dat de regering gaat onderhandelen met de demonstranten. Men wil niet dat er tijd verspeeld wordt door politieke spelletjes.

Op de vraag waarom het aantal demonstraties is toegenomen, zei 66 procent omdat de demonstranten niet tevreden zijn met de manier waarop de premier het land bestuurt, 49 procent zei dat de demonstranten democratie willen en een eind aan dictatoriale macht en 48 procent zei omdat de twee partijen vechten om politieke macht.

Nida: Zorgen om escalatie

Uit de Nida Poll blijkt dat een meerderheid van de respondenten zich zorgen over de voortdurende anti-regerings protesten. Ze zijn bang voor bemoeienis door steeds meer partijen (royalisten?) waardoor de situatie verergert.

Op de vraag of ze denken dat de protesten verdeeldheid en geweld in de samenleving kunnen veroorzaken, antwoordde 58 procent bevestigend met 34 procent die zei bang te zijn voor gewelddadige schermutselingen tussen groepen mensen met verschillende opinies. Voor inmenging door andere partijen is 24 procent bevreesd. Zeker 22 procent maakt zich in het geheel geen zorgen omdat de protesten vreedzaam zijn en omdat ze menen dat ze van korte duur zijn. 18 procent meent dat de regering in staat is de situatie onder controle te houden.

Bron: Bangkok Post

2 reacties op “Suan Dusit Poll: Thaise bevolking wil dat de regering met de demonstranten gaat praten”

  1. Jan Janssen zegt op

    Laat de regering om tafel gaan zitten. Dat is het beste positieve verhaal voor de regering. Dat is geen gezichtsverlies. Maar laten zien dat ze luisteren naar de mensen. Een vreedzame oplossing. Eenheid geeft rust jan

  2. chris zegt op

    Als ik in de leiding van de protesterende studenten zat, zou ik inderdaad ook een aantal kopstukken van de regering uitnodigen voor een goed gesprek.
    Plaats van het gesprek: de gevangenis omdat daar de leiders zitten die de beweging van begin af aan hebben vertegenwoordigd (wink). Als je nog meer zout in de wonden wilt smeren, kun je de leiders van de partijen die de coalitie vormen uitnodigen voor een gesprek. Prayut is daar dan niet bij want hij geen lid van geen enkele partij. Kun je praten over hem en zonder hem.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website