Het was gisteren erg druk in de zogenaamde Blue Flag (ThongFah) winkels voor minima. Het was de eerste dag dat de ‘welfare card’ voor bijstandgerechtigden gebruikt kon worden. De winkels zijn er voor de minima die er tegen gesubsidieerde prijzen een beperkt assortiment aan dagelijkse levensbehoeften kan kopen, zoals rijst en bakolie.

De houders van de elektronische kaart kunnen winkelen en afrekenen met de pas. Op de kaart staat een tegoed van 200 of 300 baht per maand, afhankelijk van het jaarinkomen. De ‘welfare card’ kan ook worden gebruikt voor bus-, trein- en metro tot een maximum van 500 baht per maand.

Op de foto boven is het erg druk in het warenhuis SL Wholesale in Nakhon Sawan waar een speciale blauwe vlag afdeling is. In Songkhla kochten Thais vooral rijst, suiker, vissaus en huishoudelijke benodigdheden kochten.

Ook kritiek op de Welfare card

Op de eerste dag hadden tot het begin van de middag 114.751 personen de welfare card gebruikt, zegt directeur-generaal Suttirat van het Comptroller-General’s Department.

In Si Sa Ket kochten de kaarthouders vooral zeep, tandpasta, waspoeder, shampoo, melk en rijst. De kaarthouders beschikken verder over een tegoed van 500 baht voor interlokaal busvervoer, treinvervoer en hetzelfde bedrag voor stadsbussen en metro. De kaarten zijn sinds 21 september verspreid. In zeven provincies is de uitgifte wegens technische problemen vertraagd tot 17 oktober. In totaal gaat de kaart naar 11,67 miljoen personen.

Naast blijdschap is er ook kritiek op de kaart. Veel kaarthouders vinden het tegoed van 200 of 300 baht per maand voor inkopen in een Thong Fah winkels te laag.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


4 reacties op “Stormloop op Thong Fah winkels voor minima”

 1. Gerrit zegt op

  Tja,

  Ik zou het bedrag van 200 of 300 Bhat ook veel te laag vinden, liever iets van 100.000 Bhat per maand lijkt mij beter. Of dan toch minimaal net zo veel als een Farang moet besteden per maand 65.000 Bhat.

  Toen de kaart voor het eerst kwam, dacht ik al, dat er kritiek zal komen over het bedrag, de suggestie is goed maar het bedrag nooit.

  Groetjes Gerrit.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
  • Nicky zegt op

   Sorry, maar u haalt echt enkele dingen door mekaar. De 65000 Baht die een farang ter beschikking moet hebben, is ook voor als er bv medische hulp nodig is. De Thaise overheid gaat er van uit, dat als je dit bedrag ter beschikking hebt, je geen beroep moet doen op de Thaise staat. Er is niemand die zegt dat u dit bedrag iedere maand moet verteren.
   Wat betreft de sociale hulp, ben ik het met u eens dat het bedrag te laag is, een kwart van het minimumloon bijvoorbeeld zou al iet socialer zijn.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 2. l.lagemaat zegt op

  Als de 10 rijkste families van het land eens een fonds zouden stichten, waaruit maandelijks b.v. 1000 baht op de kaart van de allerarmsten gestort zou worden.

  Red Bull eigenaar met een winst vorig jaar van 223 miloen dollar merkt niet eens als er een paar peanuts minder zijn. En het is goed voor het karma voor zijn zoontje.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 3. Bert zegt op

  Denk dat dat in ieder land zal kunnen.
  De gehele rijkdom op de wereld is slecht verdeeld.
  Een X aantal hele rijke bezit het merendeel der aarde.
  Als ze allemaal een beetje zouden delen zou er minder armoe, honger en oorlog op aarde zijn.

  In de ogen van de allerarmste zijn wij (gemiddelde NL-ers) ook rijk.
  Wie zou 15% an zijn salaris inleveren om een arm gezin te ondersteunen ??

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website