(Thavorn Rueang / Shutterstock.com)

Het Centre for Covid-19 Situation Administration heeft woensdag: 1.458 nieuwe Covid-19 besmettingen vastgesteld. Het totaal aantal besmettingen bedraagt nu 46.643.

CCSA-woordvoerder Taweesilp die dit bekend maakte, zei dat de besmettingen het gevolg waren van contacten met eerder bevestigde ziektegevallen en familieleden, ze bezochten plaatsen met een hoog risico of hadden chronische ziektes. Hij zegt dat de besmettingen nog steeds een stijgende lijn vertonen, dus de medewerking van allen blijft noodzakelijk.

De Covid-19 besmettingen die opgelopen zijn in bars, pubs en clubs, zijn tot nu toe deze maand uitgewaaierd naar 71 provincies. Het gaat om 6.020 infecties, in Bangkok alleen al 1.583 oftewel 40 procent van alle besmettingen in de hoofdstad deze maand. In andere provincies is 25 procent van de besmettingen verbonden met uitgaansgelegenheden. Van de 6.020 besmettingen zijn 3.432 patiënten tussen 20 en 29 jaar.
Slechts zes provincies tellen geen besmettingen die verband houden met uitgaansgelegenheden: Chai Nat, Pattani, Narathiwat, Yala, Satun en Ranong. Taweesilp zegt daarover dat het onderzoek naar de besmettingen lastig wordt gemaakt omdat 27 procent van de betrokkenen informatie achterhoudt. De anderen werken mee, dat zijn 1.157 bezoekers, 364 personeelsleden en 348 personen die in nauw contact zijn geweest met de besmette personen.

Genoeg ziekenhuisbedden

Het ministerie van volksgezondheid heeft de bevolking verzekerd dat er voldoende ziekenhuisbedden zijn voor het stijgend aantal patiënten. De nieuwe golf infecties verspreidt zich snel over het land. Het regeringsbeleid om iedereen die positief test in een ziekenhuis op te nemen, zelfs degenen die geen symptomen hebben, heeft geleid tot zorgen over de capaciteit voor het geval dat het aantal patiënten met ernstige symptomen sterk stijgt. Het ministerie heeft alle ziekenhuizen in het land gevraagd hun intensive care capaciteit met 50 procent te vergroten of te verdubbelen om voorbereid te zijn op een mogelijke stijging van ernstige ziektegevallen.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 3 votes.
Please wait...

18 reacties op “‘Stijging van Covid-19 besmettingen in Thailand nog steeds zorgwekkend’”

 1. Chander zegt op

  Corona vaccinatie in Thailand.
  Op socialmedia komen berichten van diverse sterfgevallen in Thailand door vaccinatie met Sinovac uit China. De overheid probeert deze ernstige bijwerkingen onder de tapijt te houden. Dat is zorgelijk.
  Verplegend personeel wordt gedwongen deze Sinovac te accepteren.

  • Michel zegt op

   Men moet niet alles geloven wat er op de social media verspreid wordt hoor. Ik zeg niet dat bovenstaande niet waar is maar ik zou het toch met wat argwaan geloven.

  • Henk zegt op

   De reden dat in de EU geen sinovac-vaccin wordt ingespoten is omdat bij de ontwikkeling van dit type virussen worden gebruikt die inactief zijn gemaakt. Dus in-actieve virussen die infecties veroorzaken waartegen het vaccin moet beschermen. Nadeel ervan is dat als die in-activiteit niet (goed) is gelukt het vaccin (levens)gevaarlijk blijkt. https://nos.nl/collectie/13850/artikel/2356465-waarom-de-eu-geen-chinese-vaccins-tegen-corona-koopt

   • theiweert zegt op

    Daarbij heeft de EU enkele voorwaarden gesteld om aankoopovereenkomsten te sluiten met fabrikanten van coronavaccins. Naast kwaliteitseisen is dat onder meer ook dat een deel van de productie in de EU plaatsvindt, staat in de vaccinatiestrategie van de Europese Commissie.

   • wim zegt op

    Ga maar uit van een geopolitieke reden, dus EU wil (WIL!!) geen Chinese of Russische oplossingen.
    Ik heb geen idee welk vaccin beter of minder is maar ga er niet vanuit dat alles wat uit US komt per definitie beter is.
    Er zijn nu bijna 1 miljard mensen ingespoten. Tegen de tijd dat wij hier in Thailand iets beschikbaar hebben lijkt me voldoende empirische info voorhanden.

  • Frits zegt op

   Waarom praat je alleen over sinovac. Op sociale media kom je ook heel veel kritiek tegen over de andere vaccins. Van sterfgevallen tot meedoen aan medisch experiment. Van alle vaccins worden bijwerkingen onder het tapijt geschoven. Mijn mening is dat je voordat je een vaccin neemt je zo veel en goed mogelijk moet informeren, er is genoeg info te vinden. Het is en blijft een persoonlijke beslissing of je het wel of niet doet.

 2. janbeute zegt op

  Naar mijn mening is het aantal infecties en sterf gevallen nog steeds vrij laag te noemen, ook na de Songkran uittocht nu inmiddels alweer 14 dagen geleden.
  Gevolgen na terugkeer weten we pas volgende week.
  Ik zie dagelijks in het nieuws in Holland en omstreken wel andere cijfers aangaande sterf en ziekenhuis en IC opnames wel te verstaan.
  Over wat er nu in India gaande is nog maar te zwijgen.
  Daar Thailand nog steeds niet de gehele bevolking test op infectie met het virus kunnen we uiteraard niet weten hoeveel er daadwerkelijk van de bevolking positief bevonden zijn.
  Maar positief zijn betekent nog niet dat je ziek hoeft te worden.
  Ik voel me hier tot op heden een stuk veiliger dan in de lage landen ook mede dat de meesten van de bevolking zich al voor een lange tijd aan de regels houden zoals ik het mag zien en ervaar in mijn direkte omgeving,enkele uitzonderingen daargelaten.
  Hier in Thailand liep iedereen al met mondkapjes op toen die 150 kamerleden in DenHaag er nog dagen over aan het debatteren waren of het wel of geen zin had,en ondertussen breide het virus zich meer en meer uit.

  Jan Beute.

 3. brabantman zegt op

  Een PCR test met positief betekent beslist niet ziek zijn. De overheden in de hele wereld gebruikt dit wel dankbaar om hier een etiket ‘besmet’ op te plakken.

  • RonnyLatYa zegt op

   Je kan toch besmet zijn zonder ziekteverschijnselen. Dan ben je asymptomatisch.
   Maar je kan wel andere besmetten. Het lijkt me dan toch correct om iemand die positief test het etiket “besmet” te plakken.

   • Mike A zegt op

    Wel eens van false positives gehoord ? De pcr test staat erom bekend helaas. Hoe minder mensen in de test groep het virus hebben, hoe groter het percentage false positives. Tot zelfs aan 100% aan toe als de test groep niemand met een werkelijke besmetting heeft.

    Wil jij 2 weken in een veld hospitaal doorbrengen waar je mogelijk oploopt wat je helemaal niet hebt ?

    • RonnyLatYa zegt op

     Dat ligt dan aan de kwaliteit van de test, maar iemand die positief test moet je als besmet aanzien. Anders hebben testen gewoon geen zin.

     • RonnyLatYa zegt op

      PCR test moet een eerste indicatie zijn. Een eerste selectie. Deze die een positieve PCR test doormaken moeten dan vervolgens verder getest worden om uitsluitsel te brengen.

      Ik ben het met je eens dat iemand 14 dagen wegsteken enkel op basis van de PCR een onvoldoende basis is.

     • RonnyLatYa zegt op

      https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/testen/pcr-test

   • leen zegt op

    Ronny even goed informeren asymptomatisch dan heb je geen verschijnselen corona,en ben je niet ziek en je kan geen anderen besmetten, symptomatisch dan heb je een snotneus ,hoest, eventueel koorts, dan moet een arst een diagnose doen en vastellen wat je mankeert

    groet Leen

    https://www.ad.nl/buitenland/who-wie-geen-symptomen-heeft-verspreidt-coronavirus-nauwelijks~a8ad38ea/

    • RonnyLatYa zegt op

     Nauwelijks is weinig, maar niet hetzelfde als geen.

     Hier wat leesvoer

     https://www.webmd.com/lung/news/20210110/59-percent-of-covid-cases-stem-from-asymptomatic-spread

     https://www.huffpost.com/entry/coronavirus-study-asymptomatic-carriers_l_5ff87c90c5b65671988527ce

     https://www.nature.com/articles/d41586-020-03141-3

     https://www.cnet.com/health/can-you-spread-coronavirus-even-if-you-dont-have-symptoms/

     https://www.uchealth.org/today/the-truth-about-asymptomatic-spread-of-covid-19/

     https://www.advisory.com/daily-briefing/2020/08/10/asymptomatic

    • RonnyLatYa zegt op

     Zonder ziekteverschijnselen is asymptomatisch. Maar je draagt wel het virus, anders zou je gewoon het “niet besmet” label krijgen en zou men niet spreken van asymptomatisch.

     Maar vermits je het virus met je meedraagt, kan je het ook doorgeven. Misschien verspreidt je het minder doordat je asymptomatisch bent en moet er nauwer contact zijn zoals o.a kussen oid, maar dat wil niet zeggen dat je het niet kan doorgeven

 4. Niek zegt op

  Gisteren in de Bangkok Post gelezen dat de politie de opdracht kreeg zich minder met alcoholcontroles bezig te houden maar zich meer te concentreren op Cofid-19 controles.
  En dat terwijl er tot nu toe 100 Coronadoden te betreuren zijn en jaarlijks 24.000 dodelijke verkeersongelukken, een van de hoogste scores in de wereld qua verkeersonveiligheid.
  Zojuist hebben de beruchte Songkran dagen alleen al zo’n 300 dodelijke verkeersongelukken opgeleverd.
  Vreemde prioriteiten in Thailand.

  • janbeute zegt op

   Ja Niek zo vergaat het in Thailand, maar je moet toch ergens aan doodgaan geen van ons heeft het eeuwige leven.
   Doodgaan in Thailand aan Corona weegt op dit moment zwaarder dan doodgaan aan overmatig alcohol gebruik of het dagelijks blootstaan aan pesticiden te denken aan verkeersongevallen door rijden zonder helm op de brommer.
   Maar mocht je dan toch sterven aan Covid net zoals in Nederland dan kom je zeker in het dagelijkse nieuws in de krant of Tv en ben je een speciaal geval.

   Jan Beute.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website