Heel Thailand is trots op de sportprestatie van bokser Srisaket Sor Rungvisai die zaterdag in de super flyweight klasse in Madison Square Garden in New York, heersend wereldkampioen Roman ‘Chocolatito’ Gonzalez uit Nicaragua versloeg. 

Srisaket won na 12 rondes. Srisaket is daarmee Thailand’s derde wereldkampioen. Premier Prayut looft hem voor zijn doorzettingsvermogen en toegewijd trainingsregime. De jeugd in Thailand zou hem al voorbeeld  moeten nemen.

Regeringswoordvoerder Sansern noemde de overwinning ‘een historisch moment dat de wereld zich zal blijven herinneren’.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Thaise Srisaket Sor Rungvisai wereldkampioen boksen in supervlieggewicht klasse”

 1. Joop zegt op

  Heb de wedstrijd niet gezien dus kan geen oordeel vellen.
  Maar ik zie wel vaak dat Thaiboksen wat ik al helemaal niet leuk vind, maarja af en toe toch wel leuk om te zien hoevaak die Thaise Kickboxers verliezen van niet thaise Boxers.
  Vooral Engelsen,Fransen en Oostblok landen hebben ze geen schijn van kans.
  Alleen als ze tegen elkaar vechten ja dan wint er wel een Thai.

  • Rick zegt op

   Hallo Joop,

   Ik zie dat je inderdaad de MuayThai sport niet liefhebt en daarmee ook je kennis hiervan ontbeert . Want er zijn toch een aantal Thaise vechters die in de “Wereld Top ” mee draaien. Dus de opmerking van jou
   ” geen schijn van kans ” is in mijn ogen niet correct.

   Met vriendelijke groet,

   Rick de Bies

  • NicoB zegt op

   Nou, nou, negatiever kan het ook echt niet, deze bokser is wereldkampioen geworden, dus geen Engelsman, geen Fransman, geen Oostblokker, nee niemand in de wereld heeft deze Thaise bokser in zijn klasse van het behalen van zijn wereldtitel af kunnen houden.
   Kortom een prestatie van wereldformaat of jij nu van boksen houd of niet.
   NicoB

 2. Mark zegt op

  De regeringswoordvoerder noemt het “Een historisch moment dat de wereld zich zal blijven herinneren”. Op zijn minst lichtjes overdreven tot ongepast.
  Anderzijds zijn reacties die de sportprestatie van deze jongeman op de meest vulgariserende wijze minimaliseren even ongepast.
  Nodigen kritikasters zich uit voor een bokske met dit superpluimgewicht in de ring? Het zou leuk zijn om te zien hoe zwaar ze écht wegen 🙂

  • Rob Huai Rat zegt op

   Een buitengewoom vreemde reaktiie. In een land waar sport een ondergeschikte rol speelt worden overwinningen altijd iets overdreven gevierd en dat vind ik normaal.

 3. Jay zegt op

  Heel de wereld ‘Thailand’ zal zich de overwinning herinneren . De rest van de ‘real world’ is het morgen al weer vergeten .

 4. Jacques zegt op

  12 rondes op deze manier met elkaar op de vuist is een prestatie die er niet om liegt. Zelfs de Philipijnen grootmeester sprak zijn complimenten uit voor het tweetal en met name voor de overwinning die echt wel zwaar bevochten was. Ik sluit mij hier gaarne bij aan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website