Een speedboot bij Krabi die Chinese toeristen naar Krabi vervoerde is gisteren in brand gevlogen en geëxplodeerd. De oorzaak hiervan was lekkende brandstof. Er zijn zestien gewonden gevallen. Vijf hebben ernstige brandwonden opgelopen, waaronder de stuurman van de boot die brandwonden opliep aan zijn gezicht en benen.

De gewonden zijn opgenomen in drie ziekenhuizen in Krabi en Phuket.

De speedboot was onderweg van Koh Sirey in Phuket naar de Viking Cave in Krabi. Aan boord waren 26 Chinese toeristen: 23 volwassenen en 3 kinderen, en vijf bemanningsleden.

De boot was bijna bij de bestemming toen een brandstoflek werd geconstateerd. De stuurman nam polshoogte en opende een luik bij de brandstoftoevoer. Er ontstond direct een explosie.

De passagiers stelden zich in veiligheid door in het water te springen. Ze werden gered door boten die in de buurt waren.

Bron: Bangkok Post

2 reacties op “Speedboot met Chinese toeristen explodeert: 16 gewonden”

  1. T zegt op

    Het zoveelste ongeluk met een van de speedboten rondom Phuket in korte tijd, als ik de regering was ging ik wat strenger controleren en handhaven want dit komt in het buitenland groot in het nieuws en daar gaan echt niet meer toeristen Thailand door bezoeken.

  2. Mariet Schaefer zegt op

    Oh wat af
    Schuwelijk…ben zelf ook met speedboot van Krabi naar phi-phi eiland geweest vorig jaar .Maar hopen dat ze steeds alles goed controleren….een must!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website