In Chiang Mai worden voor de bewoners gratis mondkapjes uitgedeeld vanwege de aanhoudende smog met giftige lucht. Chiang Mai is een van de negen noordelijke provincie waar de concentratie aan PM 2,5 fijnstofdeeltjes de veiligheidslimiet ver overschrijdt.

De gouverneur van de provincie wil dat ambtenaren de bevolking voorlichting geven over de situatie. Families waar longziekten voorkomen worden thuis bezocht en ze ontvangen gratis mondkapjes met een instructie hoe deze te gebruiken.

Ook heeft de gouverneur bewoners gevraagd hun planten vaker water te geven en water te gieten op het trottoir voor hun huis (redactie: ja, dat zal zeker helpen!?!).

De hoogste concentratie PM 2,5 werd gisteren gemeten in tambon Jong Kham in Mae Hong Son deze bedroeg 233 mcg. De veiligheidsgrens voor mens en dier is volgens de WHO 25 mcg.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Smog in het Noorden: Overheid gaat mondkapjes uitdelen”

 1. Marcel zegt op

  Altijd geleerd om iets bij de bron aan te pakken???

 2. John Chiang rai zegt op

  Hoe kun je het verzinnen mondkapjes voor longzieke patiënten,en deze tevens met huisbezoeken trakteren, om ze het gebruik met het mondkapje bij te brengen.
  Een diepe buiging met een eerbiedige Wai om deze zelfde regering te danken, die reeds jarenlang met werkelijke maatregelen tegen deze vervuiling in gebreke blijft.
  Als het zo verder gaat kan een toerist beter zijn duikuitrusting meteen na de landing op Suvarnabhumi reeds aantrekken.
  Zou graag de verwonderde gezichten bij de Immigration op het vliegveld in Bangkok willen zien,als daar een paar toeristen zouden verschijnen met de snorkel in de mond,en de zuurstofflessen reeds op de rug.555
  Zou in ieder geval een leuk berichtje geven in de Bangkok post.

 3. teun zegt op

  Ziekenhuizen maken zich klaar om patienten met ademhalingsproblemen op te vangen. Mondkapjes worden gratis uitgedeeld.

  Alleen: de oorzaak van de luchtvervuiling (afbranden landbouwgronden en aanpalende gebieden) daar wordt nog steeds niks aan gedaan.

  Dat heet “symptoombestrijding”. Wel wauwelen over Thailand 2.0 (HSL, computers, duikboten etc), maar intussen op middeleeuwse wijze doorgaan met afbranden landbouwgronden.

  Pak met keiharde hand de bron aan, zo lijkt me.

 4. Mark zegt op

  … just keep smiling behind the mask 🙂

  • shwvan de velde zegt op

   Dit is al jaren zo de overheid moet hier echt maafrekenen nemen voor al voor kinderen en ouderen het word er beslist niet beter op het probleem word alleen maar ergerust. Misschien iets voor de nieuwe Koning om hier maatregelen voor te nemen voor zijn volk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website