Op de foto zie je de hoeveelheid wapens die in beslag genomen zijn van leerlingen die een beroepsopleiding volgen in het Bukkalo district (Bangkok). Rivaliserende scholen gaan regelmatig met elkaar op de vuist. Daar vallen dan doden en gewonden bij. 

Dit fenomeen speelt al jaren in Thailand. Premier Prayut wil dat er een einde komt aan dit zinloze geweld en heeft strenge straffen aangekondigd voor leerlingen die zich misdragen.

Bron en foto: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “500 steek- en slagwapens in beslag genomen bij leerlingen beroepsopleiding”

 1. harry zegt op

  Hoor net van mijn vriendin dat Prayut hier een prima oplossing vooor heeft.Als ze afgestudeerd zijn en 21 jaar worden mogen ze in de zuidelijke provincies soldaatje gaan spelen. Omdat ze toch van geweld houden. alleen de vraag of het in de praktijk ook uitgevoerd word.

 2. Nico zegt op

  Beste, misschien is het wel een midelbare slagers school
  Ha, ha, ha zitten ze nu zonder messen

 3. Robert48 zegt op

  Zouden ze een opleiding hebben als slager of landbouwer???

 4. Mr. Bojangles zegt op

  Zo te zien is 90% van het spul normaal gereedschap.

 5. Reint zegt op

  Met verbazing naar deze foto gekeken. Er staat niet geschreven waar men de wapens vond, maar als dit op school gevonden is mag men ook de schoolleiding hier op aan spreken en mogelijk hier ook voor mede verantwoordelijk voor maken. Het fenomeen is al langer bekend en ik vraag mij af waarom er nu pas aktie ondernomen wordt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website