Gisteren om 17.00 uur Thaise tijd hebben militairen de controle over Thailand overgenomen. Zij zeggen dat gedaan te hebben om meer geweld te voorkomen en de situatie te deëscaleren

Er is een landelijke avondklok van kracht tussen 22.00 – 05.00 uur. Deze blijft tot nader order van kracht. Het is momenteel onduidelijk hoelang dit gaat duren. Bedrijven en openbare diensten passen hun werkuren aan om te voldoen aan de avondklok. Ook winkels, bars, restaurants en andere horecagelegenheden moeten tijdens de avondklok gesloten zijn.

Alle luchthavens in Thailand functioneren normaal en blijven open. Toeristen en andere reizigers mogen tijdens de avondklok van en naar de luchthavens reizen. Echter, toeristen die tijdens de avondklok op weg gaan van of naar de luchthaven, moeten wel op verzoek hun reisdocumenten kunnen tonen aan politie of militairen.

Voor vragen en informatie kun je contact opnemen met de volgende instanties:

 • TAT Call Center 1672
 • Tourist Police Call Center 1155
 • Verkeerspolitie Call Center 1197
 • BMTA (stadsbussen en openbaar vervoer) Call Center 1348
 • BTS Skytrain Hotline +66 (0) 2617 6000
 • MRT Metro Customer Relations Center +66 (0) 2624 5200
 • SRT (treinverbinding) Call Center 1690
 • Transport Co Ltd (inter-provinciale busdienst) Call Center 1490
 • AOT (Suvarnabhumi Airport) Call Center 1722
 • Suvarnabhumi Airport Operation Centre (tijdelijk) +66 (0) 2132 9950 of 2
 • Don Mueang Airport Call Center +66 (0) 2535 3861, (0) 2535 3863
 • Thai Airways International Call Center +66 (0) 2356 1111
 • Bangkok Airways Call Center 1771
 • Nok Air Call Center 1318
 • Thai AirAsia Call Center +66 (0) 2515 9999
No votes yet.
Please wait...

13 reacties op “Situatie in Thailand: Informatie voor toeristen”

 1. l.lagemaat zegt op

  Voor zover nu bekend is 25 mei a.s.de laatste dag de avondklok voor Pattaya en omgeving.
  Hoe het elders is,weet ik niet.

  groet,
  Lodewijk

  • Jos zegt op

   Ik ga al jaren naar Thailand voor maanden, alle “coups”en bezettingen meegemaakt ook die van de luchthaven; Als toerist nooit enige problemen meegemaakt en een perfect verblijf gehad.
   Soms natuurlijk wel wat ongemak, maar begrijpelijk.
   Je moet het natuurlijk ook niet opzoeken!!

   Sawadee krap en een heel prettig verblijf,

   Jos

  • Henri Hurkmans zegt op

   Hoi Lodewijk,

   Naar mijn weten is er nog steeds een avondklok ingesteld ook in Pattaya.
   Zelf ga ik pas 17 augustus naar Thailand/Pattaya.
   En als de avondklok zo blijf ook in augustus dan boek ik een ticket van Bangkok naar Denpasar/Bali en heb in Nederland geen hotel geboekt voor Pattaya wel via email naar betreffende Hotel in Pattaya en borgsom betaald was 30 euro.

   Henri

 2. Mark zegt op

  Wij vertrekken 31 mei richting Thailand en wij gaan er van uit dat we een hele leuke Thailand ervaring krijgen en maken ons geen zorgen over wat er aan de hand is op het moment hopelijk voor de Thaise inwoners dat er snel weer een nieuwe regering komt

 3. faarr zegt op

  Beste mensen,

  2 juni wil ik richting thailand gaan om vervolgens 1 nacht in bangkok te verblijven en dan weer door naar koh samui om daar verder te verblijven
  Kan ik zonder enig problemen mijn reis voorzetten of wordt het afgeraden

  Vriendelijke groeten,

  Faarr

 4. Ger zegt op

  Het kan 2 juni natuurlijk anders zijn. Niemand kan in de toekomst kijken. Op dit moment is er echter, voor de toerist weinig aan de hand. Alles verloopt een beetje normaal met uitzondering van sommige plekken in Bangkok. Ik zou mijn reis gewoon door laten gaan maar zou bijvoorbeeld via dit blog wel de situatie blijven volgen. Die ene nacht zou je ook in de buurt van het vliegveld kunnen overnachten. Wens je veel plezier in Thailand.

 5. Frans zegt op

  Ik ga 2 juni weer naar Thailand, ga meteen naar Jomtien en niet de nacht doorbrengen in Bangkok, zoals ik gepland heb, Thailand blog bedankt voor alle info.
  Groet, Frans.

 6. Peter zegt op

  Thailand geeft op geen enkele manier informatie aan de wellicht grootste bron van inkomsten, n.l. de toerist of buitenlander. Alle TV kanalen zijn geblokkeerd en alleen het leger zend uit. Maar alleen info voor Thai. Niets in het Engels, zelfs geen kort Engels zinnetje of nummer waar men terecht kan. Ook Thaise vrienden kunnen niet veel helpen want de Thaise info is alleen voor Thai, niets voor buitenlanders.
  Als men een georganiseerde reis maakt dan zal men wel info krijgen via de reisleider, maar voor mensen die in een eigen appartement of condo verblijven, of een kamer huren, of in een eenvoudig hotel verblijven is er geen enkele informatie. NIETS!

  • Hemelsoet Roger zegt op

   Gisteravond laat heb ik wel 2 keer de vertaling horen geven in het Engels, maar veel wijzer ben ik er niet door geworden vanwege de onduidelijke uitspraak (Tenglish), ook deze namiddag op de autoradio Engels gehoord over de situatie, maar ook weer erg onduidelijk. De avondklok geldt voor heel Thailand, voor zover ons bekend.

  • Arjen zegt op

   Thailand geeft op geen enkele manier informatie aan de wellicht grootste bron van inkomsten, n.l. de toerist of buitenlander

   Fout Peter. Toerisme is slechts 8%van het BNP. Er zijn wel plaatsen die van het toerisme leven, Pattaya, Phuket en Koh Samui zijn wel de bekendste

 7. Anne zegt op

  Is het een idee om de berichten van Thailandblog tijdelijk frequenter te maken? Dit om ongeruste Thailandgangers nog sneller van actuele informatie te voorzien?

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ Anne Voor een actueel reisadvies zie de website van de ambassade; voor het laatste nieuws zie Breaking News. Meer kunnen we niet doen.

 8. fernand van tricht zegt op

  Als er zo rust en vrede komt ben ik tevreden.het leger schiet normaal niet op hun eigen volk!ik pas mij aan aan de wetten en normen van het land.bemoei me ook niet met politiek.respecteer de mensen hun geloof.10j door thailand gereisd en veel gezien.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website