Er was nogal wat ophef over. De Thaise overheid wilde een speciale SIM kaart voor toeristen invoeren waarmee zij gevolgd zouden kunnen worden, maar dit onzalige plan gaat gelukkig niet door.

Telefoonwaakhond NBTC heeft het plan onder druk van de regering ingetrokken, de kaart zou meer kwaad dan goed doen. Al eerder was er veel kritiek, de kaart zou een potentieel gevaar vormen voor de privacy van toeristen.

De NBTC wilde over de telefoongegevens van iedereen beschikken omdat mobieltje door zuidelijke terroristen vaak wordt gebruikt om explosieven mee tot ontploffing te brengen.

Het idee voor de spionerende Sim-kaart was het gevolg van een bijeenkomst van de telecomautoriteiten van de tien Aseanlanden. Maleisie heeft zo’n SIM-kaart en zij zijn er tevreden over.

Het ministerie van Toerisme was fel tegen het plan, zij vreesde dat de invoering van de Simcard nadelige gevolgen voor het toerisme zou kunnen hebben.

Bron: Bankok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Plan voor speciale SIM kaart om toeristen te volgen is geschrapt”

  1. theoS zegt op

    Waar de Thaise Autoriteiten mee bezig zijn begrijpen ze zelf niet, denk ik. Lees vanmorgen dat een 53 jarige Russische vrouwelijke toeriste gearresteerd is voor het voeren van vissen, nou vraag ik je toch!
    Zij heeft 2 nachten in de cel door moeten brengen en is op borgtocht van Baht 100000- vrijgelaten. Voor het voeren van vissen! Tijd dat ik ophoepel hier.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website