Het Deense familiebedrijf Pandora, ’s werelds derde grootste fabrikant van handgemaakte sieraden, gaat 1.200 medewerkers in Thailand ontslaan. Eerder werden al 700 Thai ontslagen.

Er werken in Thailand ongeveer 14.000 mensen bij het bedrijf, voornamelijk in Noord Thailand waar sieraden worden gemaakt. De ontslaggolf komt door tegenvallende verkoopresultaten en winstwaarschuwingen.

Het schrappen van 1.200 arbeidsplaatsen volgt op een eerdere ontslaggolf van 700 ontslagen in februari en is het gevolg van een plan om de kosten te reduceren.

Pandora is bekend om haar zelf samen te stellen armbanden. Haar assortiment bestaat verder uit ringen, oorringen, halskettingen, hangers en horloges. Het bedrijf is actief in ruim 100 landen met meer dan 8.100 verkooppunten en 21.500 werknemers. Het hoofdkantoor is gevestigd in Kopenhagen.

Bron: Bangkok Post

1 reactie op “Sieraden fabrikant Pandora gaat 1.200 Thaise medewerkers ontslaan”

  1. Coenen zegt op

    Triest voor Thailand


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website