De familie Shinawatra is niet het land ontvlucht. Ook enkele ministers, die volgens berichten op de social media de benen zouden hebben genomen uit angst gearresteerd te worden, zijn nog in het land.

Dit zegt Somchai Wongsawat, voormalig premier en echtgenoot van Yingluck’s zuster Jaowapa (tekening homepagina). Ook (afgezet premier) Yingluck is nog steeds in Thailand, maar Somchai wil niet zeggen waar ze verblijft. Somchai zelf gaat soms naar Chiang Mai om zijn dochter te bezoeken, die er als openbare aanklager werkt. Reizen is geen probleem, zei Somchai dinsdag tegen verslaggevers, het leger houdt zijn bewegingen niet in de gaten.

Ook woordvoerder Prompong Nopparit van voormalig regeringspartij Pheu Thai ontkent de berichten. Voor de partijbobo’s en partijleden is het business as usual. Het demissionaire kabinet blijft doorwerken, omdat de grondwet nog steeds van kracht is, en Pheu Thai blijft functioneren als politieke partij.

Ministers gaan terug naar eigen kantoor

Waarnemend premier Niwattumrong Boonsongpaisan heeft zijn kabinetsleden woensdag opdracht gegeven hun tijdelijk onderdak in het kantoor van de permanent secretaris van Defensie te verlaten en weer in hun eigen kantoor te werken. Lukt dat niet, dan moeten ze een ander kantoor zoeken. ‘Ministers moeten hun taak om de bevolking te dienen, blijven vervullen, want de grondwet vereist dat het kabinet aanblijft totdat een nieuw kabinet is ingezworen.’

Niwattumrong zelf werkt sinds woensdag in het ministerie van Handel in Sanambin Nam (Nonthaburi). De secretaris-generaal van de premier zegt dat de verhuizing van de werkplaatsen van het kabinet niets te maken heeft met een conflict met het leger vanwege het uitroepen van de staat van beleg. Tijdens een informele kabinetsvergadering dinsdag heeft het kabinet vastgesteld dat het leger zich met veiligheidskwesties bezighoudt en dat het kabinet moet blijven doorwerken.

Legerbevelhebber Prayuth Chan-ocha heeft de verzekering gegeven dat demonstranten zich niet meer vrij kunnen bewegen. De ministers kunnen teruggaan naar hun kantoor, want dankzij de staat van beleg is de orde hersteld, aldus de sg.

Vandaag  tweede gesprek onder leiding van Prayuth

Premier Niwattumrong schittert ook vandaag door afwezigheid bij het gesprek dat legerbevelhebber Prayuth heeft met negen partijen die betrokken zijn bij het politieke conflict. Ook dinsdag liet hij verstek gaan.

Volgens minister Chaikasem Nitisiri (Justitie), die hem vervangt, zou Niwattumrong het te druk hebben. Chaikasem verwacht niet dat het tweede gesprek tot heldere en definitieve conclusies leidt. De bijeenkomst begint vandaag om 14 uur (Thaise tijd).

(Bron: Website Bangkok Post, 22 mei 2014)

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Shinawatra’s zijn niet gevlucht; wnd premier weer afwezig bij overleg”

 1. rob zegt op

  De waarnemend premier zal het wel te druk hebben, met het zoveel mogelijk laten verdwijnen van de bewijsstukken over het, zelfs voor Thailand, wanbeleid dat door het kabinet is gevoerd.

 2. rebell zegt op

  Er is ook gewoon geen reden, dat iemand het land zou ontvluchten. Wanbeleid is wat gezegd wordt. Bewezen is nog niets. De aangeklaagde is zo lang onschuldig zolang zijn schuld niet bewezen is.
  Dat is bij ons zo en in elke demokratische land in deze wereld. Er mogen dan wel grote verdachts momenten voorhanden zijn, maar we zouden terug houdend zijn met veroordelingen. Rechters door het volk gekozen of besteld spreken recht, in naam van het volk. Niet het volk zelf. Dat vergeten wij af en toe wel eens en zijn er heel graag snel bij met het vingertje al aanduidingen te maken..

 3. Hans Bos zegt op

  http://bangkokpost.com/most-recent/411221/army-coup-d-etat-in-thailand

 4. Somchai zegt op

  The Thai military announced the coup in a televised statement
  Thailand’s army chief has announced a coup d’etat, saying the military is taking control of government.
  In a televised statement, the army chief said the military would restore order and enact political reforms.
  The army sealed off the venue in Bangkok where political factions had been holding talks for a second day and took away the leaders.
  It comes after months of political turmoil and the imposition on Tuesday of martial law.
  The army is to send troops and vehicles to escort protesters away from rally sites, a senior army official told the Reuters news agency.
  The latest unrest began in the Thai capital late last year, when then-Prime Minister Yingluck Shinawatra dissolved the lower house of parliament.
  Demonstrators have blockaded several areas of Bangkok for months.
  Earlier this month, a court ordered Ms Yingluck’s removal for alleged abuse of power.
  Thailand has faced a power struggle since Ms Yingluck’s brother, Thaksin Shinawatra, was ousted by the military as prime minister in 2006.

  Bron: http://www.bbc.com/news/world-asia-27517591


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website