Het lijkt er op dat de Thaise overheid serieus iets wil doen aan drankrijders die dodelijk ongelukken veroorzaken, ze worden aangeklaagd voor moord. 

Op de Thawi Watthana-Kanchanaphisek Road in het westen van Bangkok reed zakenman Somchai met zijn Mercedes op de rijbaan van het tegemoetkomend verkeer en botste tegen een Suzuki Swift. De bestuurder, adjunct-hoofd van de CSD subdivisie 2, was op slag dood, zijn vrouw overleed later in het ziekenhuis en hun 16-jarige dochter werd ernstig verwond.

De veroorzaker is beschuldigd van moord met voorbedachten rade omdat hij onder invloed was. Op moord met voorbedachten staat de doodstraf of een gevangenisstraf van 15 tot 20 jaar. Het is de eerste zaak die door de autoriteiten is bekend gemaakt, nadat ze strenge straffen in het vooruitzicht hadden gesteld voor overtreding van de verkeersregels en rijden onder invloed tijdens Songkran.

De zakenman heeft verklaard dat hij zes flesjes bier had gedronken nadat hij golf had gespeeld. Hij zegt zich niets te kunnen herinneren van het ongeluk. Op het politiebureau van Sala Daeng bleek hij een alcoholpromillage van 260 te hebben ver boven de wettelijke limiet van 50.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Seven dangerous days Songkran: Rijden onder invloed gelijk aan moord”

 1. Han zegt op

  Goed zo, opbergen die gasten

 2. Eduard zegt op

  Inmiddels is deze rijke drankrijder al weer vrijgepleit van de aanklacht moord, oké 20 jaar in hotel Bangkok zie ik persoonlijk ook liever, ergste is, dochter moet het voor de rest van haar leven doen zonder haar ouders, geld telt klaarblijkelijk meer dan een mensenleven in Thailand.

 3. Henk zegt op

  Naar goed Thais gebruik zal de man er ook wel weer vanaf komen met een flinke buidel steekpenningen en word het zoals gewoonlijk met deze “hoge” mensen in de doofpot gestopt .Er word al jaren geroepen dat er strenger opgetreden word maar daar is weinig van zichtbaar ,

 4. P. de Bruin zegt op

  Zijn 5 flesjes “bier”…..de leugenaar.
  Kan zich niets meer herinneren wel wat en hoeveel hij had gedronken om aan zijn dodelijke limiet te geraken!
  Lijkt er op dat,ie 5 flesjes Lao Kaou bedoeld.
  Te walgelijk voor woorden dit tuig dat voor eigen gerief/plezier complete families uitmoorden dan wel voor de rest van hun leven veroordelen als invaliden te slijten.
  Hang those high.

 5. Johnj zegt op

  Ben het erg eens met strenge aanpak drank drugs etc. Aanklacht van moord.
  ,Met voorbedachte rade is echter gewone juridische onzin.is natuurlijk geen sprake van. Misplaatste spierballentaal die aanzien van aanklager ondergraaft. Misbruik van autoriteit. Jammer.

 6. Paul zegt op

  Goede zaak! Ik vind alleen het verschil tussen de doodstraf en 15 tot 20 jaar wel wat groot. Ik ben principieel tegen de doodstraf. Zonder religieuze achtergrond vind ik dat de mens niet willens en wetens over andermans leven mag beschikken.
  Moord is altijd met voorbedachte rade, anders is het doodslag. En het achter het stuur kruipen met wetens teveel alcohol is inderdaad bijna voorbedachte rade.Het verschil is dat bij echte voorbedachte rade het slachtoffer ook vooraf is geselecteerd. Dus echt moord is het juridisch gezien niet, ik denk meer aan verwijtbare doodslag. De doodstraf vind ik, zoals gezegd niet terecht,Het alternatief van 15 tot 20 jaar gevangenisstraf vind ik te zwak. Levenslange gevangenisstraf doet de daad eer aan Maar ik denk meer aan een combinatie van een straf van een aantal jaren in de gevangenis en daarnaast uitsluiting van de maatschappij voor het leven..Een volk mag m.i. beslissen om een medemens niet meer in de maatschappij te willen hebben. Verbanning gaat tegenwoordig niet meer. Verwijdering uit de maatschappij is een maatregel die nog niet bestaat. Dat hoeft geen disciplinaire gevangenis te zijn, maar een soort kamp waar de betrokkene zijn leven kan lijden, onder menselijke omstandigheden maar ook niet meer dan dat. Dus geen luxe en zonder contact. Dit is zomaar een gedachte, maar het is opmerkelijk dat nergens in de wereld een dergelijke maatregel is onderzocht. Het zou ook een passende maatregel zijn voor terroristische aanslagen. Gewoon; “Wij willen jou niet meer in ons midden”. Mocht later op een of andere manier toch de onschuld boven water komen, dan is rehabilitatie altijd nog mogelijk.

  Maar, zoals Heineken ook in grote letters propageert bij alle Formule1 wedstrijden: “Never drink when you drive”

  By the way, ik ben het ook eens met de schrijver van de Songkran inzending: Het gooien van ijskoud water naar een fietser of een bromfietser is ook levensgevaarlijk en een verstandig mens weet dat!!

 7. theoS zegt op

  Juist!! “lijkt erop”.

 8. Marc zegt op

  De goede voornemens van de overheid in Thailand…….altijd een lachertje.

 9. jamro herbert zegt op

  Tenzij ge rijk zijt dan macht dat we hebben weer het bewijs gehad met die rijke zakenman met zijn Mercedes rijd een hogere politie man dood en zijn echtgenote de politie werdt al terug gefloten door de …… regering welkom in Thailand


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website