De zeven gevaarlijke dagen rondom de nieuwjaarsvakantie zijn beter begonnen dan vorig jaar. Mogelijk hebben de strengere maatregelen van de overheid effect.

De overheid heeft, om het het aantal verkeersongelukken tijdens de Nieuwjaarsvakantie terug te brengen, een aantal maatregelen genomen. Zo zijn er controleposten ingericht, waar functionarissen controleren op alcoholgebruik.

Bij de strijd tegen dronken bestuurders ligt de nadruk op motorrijders en bestuurders van minibusjes. Wie onder invloed rijdt, loopt het risico dat zijn voertuig in beslag zal worden genomen. Van bestuurders van minibusjes wordt de vergunning geschorst.

Deze maatregelen lijken effect te hebben als je kijkt naar de cijfers. Op 29 december van dit jaar kwamen 39 personen in het verkeer om, in 2014 waren dat er 58. Ook het aantal gewonden is lager: 456 personen tegen 517 vorig jaar.

De gegevens zijn gebaseerd op 2.165 controleposten die in het land zijn opgezet. Daar controleren 64.000 functionarissen op alcoholgebruik.

Nog steeds is 27% van de ongelukken te wijten aan alcoholgebruik, 20 procent aan te snel rijden. Bij 90 procent waren motorfietsen betrokken, 65 procent van de ongelukken vond plaats op hoofdwegen, 36 procent op provinciale wegen en 30 procent in dorpen.

Bron: Bangkok Post 

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website