Ondanks seksuele voorlichting op middelbare en technische blijkt de perceptie bij leerlingen ten aanzien van soa’s, tienerzwangerschappen, voorbehoedsmiddelen en vrouwenrechten. Leraren zijn slecht getraind en het aantal lessen is onvoldoende.

Dit blijkt uit een studie door het Centre for Health Policy Studies van de Mahidol universiteit, in samenwerking met o.a. Unicef. Het onderzoek is uitgevoerd onder 8.837 leerlingen en 692 leraren van 398 middelbare en technische scholen.

Door de huidige aanpak hebben Thaise leerlingen een verkeerd beeld bij zaken die met de met seksuele omgang te maken hebben, maar ook over de positie van vrouwen. Zo vindt 41 procent van de leerlingen aan beroepsopleidingen dat mannen het recht hebben hun vrouw te slaan wanneer ze vreemd gaat. De helft van de leerlingen in de laatste twee klassen van het middelbaar onderwijs vindt een seksuele relatie met iemand van hetzelfde geslacht, verkeerd. De meeste leerlingen weten niets of weinig over menstruatie en veel jongens willen geen condoom gebruiken, een vrouw moet maar de morning-after pil slikken.

Valerie Taton, vertegenwoordigster van Unicef Thailand, is blij met het feit dat bijna alle scholen in Thailand seksuele voorlichting geven, maar ze vindt de houding van leerlingen over seks en vrouwen wel erg zorgelijk. Er moet dan ook meer gedaan worden om het hoge aantal tienerzwangerschappen in Thailand terug te dringen.

Bron: Bangkok Post

8 reacties op “Seksuele voorlichting op Thaise scholen schiet tekort”

 1. John Chiang rai zegt op

  Ik geloof dat de meesten dit helemaal niet verwonderlijk vinden. Zonder zwart te denken,zou je ook kunnen vragen wat nou niet tekort komt in veel Thaise scholen?

 2. HansNL zegt op

  Laat ik nu toch behept zijn met het ouderwetse idee dat ouders in eerste, tweede en derde instantie verantwoordelijk zijn voor seksuele voorlichting aan hub kinderen.
  En dus niet het onderwijzend personeel op scholen.
  Best wel lastig, voor ouders bedoel ik, maar je onttrekken aan je verantwoordelijkheid als opvoeder en die afwentelen op onderwijzend vind ikniet juist.

  • HansB zegt op

   Tja, en veel ouders doen niets. De kinderen dan aan hun lot overlaten en afwachten wat ze van internet of leeftijdsgenoten oppikken? Of toch maar verstandige voorlichting op school?
   Ik vind dat ouderwetse idee ten 1e 2e en 3e inderdaad ……. ouderwets.

   • HansNL zegt op

    Het gaat er niet om of iets ouderwets is of niet.
    Het gaat er om dat ouders, op dit toch wel heel belangrijker punt, zich onttrekken aan de opvoeding.
    En toevallig ben ik de mening toegedaan dat de opvoeding van kinderen grotendeels bij de ouders thuishoort en slechts gedeeltelijk bij de school.
    Als dat ouderwets is, of gevonden word, jammer.
    Maar neemt niet weg dat seksuele opvoeding door scholen alleen maar opgepikt is omdat ouders verzaakten in hun plicht t.o.v. hun kinderen.

    • chris zegt op

     Moeten die ouders wel van de hoed en de rand weten. Ik ben er vrij zeker van dat er heel veel gebrek aan kennis is naast de schaamte.

 3. Michael siam zegt op

  Er valt van alles voor te zeggen, sexuele voorlichting. Ongewenste tiener zwangerschappen,soa’s, ongewenste intimiteiten,bv door de paspoort t.o.v.de kinderen.er zijn veel culturele obstakels,zoals de morele gedragscode en de geslotenheid van de Thai aangaande sex. Wij moeten echter niet denken dat de westerse cultuur beter is,ook bij ons gebeuren al deze misstanden. Ik zou zeggen accepteer de Thaise cultuur,of accepteer de Nederlandse cultuur,maar blijf dan in Nederland.

 4. Ruud 2.0 zegt op

  Promoot de App dan kunnen zelf zien wanneer hun vruchtbare periode begint en wijzigt.
  Helaas denken veel Thaien dat de menstruatie de vruchtbare periode is.
  Wellicht doet de App wonderen in kennis

  • TheoB zegt op

   Alsof die gierende puberhormonen zich laten temmen door een app!
   Als 41% van de respondenten denkt dat geweld naar een partner toegestaan is en de helft van de respondenten denkt dat homosexualiteit verkeerd is schort er niet alleen iets aan de sexuele voorlichting.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website