Een kamermeisje (26) is in Pattaya aangehouden omdat ze kostbaarheden ter waarde van bijna 500.000 baht uit de kamer van een Amerikaanse toerist had gestolen.

De diefstal vond zaterdag plaats in het Vogue Hotel in Pattaya. De jongedame werd aangehouden nadat de Amerikaanse vrouw aangifte deed bij de politie. Haar paspoort, bankkaarten en waardevolle spullen waren op 4 augustus uit haar hotelkamer verdwenen. De gestolen eigendommen waren o.a. $ 3.500 in contanten, wat Vietnamese valuta, haar paspoort, rijbewijs, ATM-kaart, een gouden armband ter waarde van $ 2.000, een platina-armband ter waarde van $ 700, een paar diamanten oorbellen ter waarde van $ 6.000, een platina ketting met een diamanten ornament ter waarde van $ 1.500, een ketting van een koperlegering ter waarde van $ 300 en een Feragammo-tas. De gestolen spullen waren in totaal ongeveer 464.000 baht waard.

De politie bekeek de beelden van de beveiligingscamera’s en al snel bleek het kamermeisje verdacht.  Ze werd zaterdag opgepakt in een gehuurde kamer in het district Nong Prue. De verdachte had de gestolen spullen inmiddels verkocht en van de opbrengst had ze een auto aageschaft.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

13 reacties op “Schoonmaakster in Pattaya steelt kostbaarheden van Amerikaanse toerist”

 1. Ik begrijp niet goed waarom toeristen kostbaarheden meenemen als ze op reis gaan. Moet iedereen zien dat ze poen hebben? Daarnaast begrijp ik ook niet waarom je sieraden en geld niet in een kluisje op je hotelkamer stopt.
  Ik hoop dat de Amerikaanse toeriste geen vergoeding krijgt van haar verzekering wegens nalatigheid. Natuurlijk moet het kamermeisje ook met haar poten van andermans spullen afblijven.

  • Rob V. zegt op

   Die hotelkluisjes zijn vaak gemakkelijk open te maken, maar het stopt wel de gelegenheidsdief die het niet ksn weerstaan rondslingerende diamanten oorbellen te pikken. Ik laat die van mij dus gewoon thuis. 555

   Sommige kostbaarheden zoals electronica (smartphone, tabled, camera) heb je haast wel nodig. En iets van contanten of betaalpasjes ook. Al was het maar dat als je op stap je spullen verliest je op je kamer nog voldoende middelen hebt om de vakantie voort te zetten.

   Wat betreft die dief: niet alleen heel slecht maar ook nog eens heel dom. Steel dan een paar % en zo nu en dan. Een briefje van duizend baht uit een volle portemonnee pakken valt niet zo snel op. Of jat dan alleen de oorbellen, ‘is mevrouw zeker kwijtgeraakt’ . Al zou ik mezelf niet meer in de spiegel durven aan te kijken. Ik vind het al moeilijk (bezwaarlijk) om de afzender van een pakketje te vertellen dat ik niets ontvangen heb, want dat kan ik niet bewijzen. Laat staan dat ik glashard zou staan liegen, dat zou ik niet kunnen. Dan mis je toch empathie?

  • Dennis zegt op

   Opmerkelijke mening. Je blijft gewoon van iemands spullen af. Iets met “fatsoen”, maar als je dat niet snapt, dan heeft uitleggen ook geen zin.

   Ik ben blij dat je geen advocaat bent, want van “nalatigheid” is geen sprake; afgesloten hotelkamer met zelfs de mededeling “geen service” te wensen. Dat je altijd voorzichtig moet zijn is helaas een trieste constatering, maar geen reden voor wie dan ook om maar iets te stelen. Dan kun je dat nalatig vinden (wat het niet is), maar zelfs dan nog…

   • Misschien de laatste zin van mijn reactie nog een keer lezen?

 2. Daniel Vl zegt op

  Ik ben drie maand geleden voor een maand naar België gegaan. Ik heb op de computer een lijst met wat er in mijn kleerkast hangt ingedeeld op kleur en T shirts, polo en hemden. Deze lijst wordt aangevuld als ik iets nieuw aanschaf. Ik woon in een appartementsblok met 63 gelegenheden. Enkel ik heb een sleutel.
  ik doe mijn schoonmaak zelf (met water) het kamermeisje en haar man die de onderhoud doet halen hun sleutels in het bureeltje waar soms de vrouw van de eigenaar zich bevind.
  Bij terugkeer stel ik vast dat er 2 nieuwe zwarte Lacoste polos een T shirt met opschrift van mijn zoon zijn firma, een pantalon en een paar schoenen verdwenen zijn.
  Gaan vragen om de video van de bewaking te mogen zien werd geweigerd.Omdat ik een goede band had met het onderhoudspersoneel en de weigering door de vrouw van de eigenaar is zij voor mij de dader. Zij veblijft er ook in de nacht de anderen gaan naar huiis. Wie is de dief, ik weet het niet. Wel let ik op als er was te drogen hangt en wie eventueel mijn schoenen draagt.

 3. Joop zegt op

  Welke malloot neemt zulke waardevolle sieraden mee als je op reis gaat, maar dat rechtvaardigt uiteraard niet de diefstal; daarbij moet je de kat ook niet op het spek binden.

 4. Marcel zegt op

  Jaren geleden ook bij mij gebeurd.
  Gelukkig ging het bij mij om 5000Bht.
  In het East Inn in Bangkok.
  Ik kwam net in mijn kamer toen deze schoongemaakt werd.
  Het dienstmeisje rende paniekerig naar buiten.Wat ik erg vreemd vond.
  Later kwam ik erachter dat mijn portemonnee nergens meer te vinden was.
  Helaas niet te bewijzen.
  Heb wel aangifte gedaan en de manager gesproken.
  Die nogal lacherig mijn verhaal wegwuifde.
  Toen dacht ik laat maar!!

  • John Chiang rai zegt op

   Beste Marcel,Afgezien dat een kamermeisje ten aller tijden eerlijk zijn moet,vindt ik dat men als gast bij het verlaten van de kamer,een portemonnee dient mee te nemen,of veilig zou moet opbergen in een kamersafe.
   Een portemonnee met 5000Baht laten liggen,is eigenlijk niets anders als muizen op het spek binden.
   Ook bij de Amerikaanse toeriste zou het heel normaal geweest zijn, als ze haar waardevolle zaken weggesperd zou hebben in de kamersafe.
   Verder stelt zich bij haar de vraag of het verstandig is met zoveel juwelen überhaupt op vakantie te gaan, omdat zelfs al zou ze verzekerd zijn geweest,ze deze diefstal van haar verzekering met grote waarschijnlijkheid niet vergoed zal krijgen.
   Het niet wegsperren in een safe,zal van haar eventueel afgesloten verzekering gezien worden als grove medeschuld,en mocht ze het wel in een safe gehad hebben,zal het hotel zich met zekerheid beroepen op een bepaald Limit.
   Een Limit die vele Hotels voor hun safe’s hebben,zodat de gast niet met de gekste Claims kunnen komen,die meer met fantasie dan met de normale realiteit te doen hebben.

 5. l.lagemaat zegt op

  Hoe zullen de gestolen, verkochte spullen teruggevorderd worden?
  Wordt de auto in beslag genomen?

  Problemen, die in een frauduleuze en corrupte omgeving van Pattaya niet snel opgelost zullen worden!
  Dan maar de reisverzekering inschakelen?
  Ik dacht het niet!
  Laat eerst de politie van Pattaya maar eens goed zijn werk doen.

  Voor deze duurdoende Amerikaanse dame heb ik geen goed woord over!
  Het kamermeisje had scherpe oogjes en een goede smaak, ook waar ze het op de “lommerd” kwijt kon.
  Deze vroeg kennelijk niet naar de afkomst van de spullen.Ook afstraffen met teruggave en een boete!

 6. Sjaak S zegt op

  Wanneer je de huisregels van bijna ieder hotel doorleest, staat er ook o.a. dat het hotel niet aansprakelijk gemaakt kan worden voor diefstal van je spullen. Daarvoor bieden vele hotels een kluis op je kamer aan of een kluis bij de receptie. Zo lang ik reis, heeft nog nooit iemand iets bij mij gestolen.
  Was ik buiten het hotel, sloot ik mijn geld, laptop en andere voor mij waardevolle spullen in mijn Delsey koffer op. Personeel dat mijn kamer op mocht ruimen, vond niets anders dan een afgesloten koffer en afgesloten flightkit.
  Zelfs nu ik nauwelijks nog iets van waarde bij me heb, sluit ik mijn kamer af en als er een bordje niet storen is, hang ik dat aan de deur.
  Dit alles om te vermijden dat iemand ertoe verleid word iets mee te laten gaan.
  Ik kan niet veel over de geestesgesteldheid van die Amerikaanse gast zeggen en keur ook een diefstal niet goed, maar iemand was hier behoorlijk dom geweest.

  • John Chiang rai zegt op

   In deze huisregels die velen helaas vaak niet lezen staat meestal ook een bepaald Limit voor de kamersafe.
   Velen maken de fout te denken dat alles wat in de kamersafe ligt,bij diefstal ook automatisch vergoed gaat worden.
   Geen enkel hotel zal een schade in een mogelijk oneindelijke hoogte vergoeden,vandaar dat ze zich allemaal beroepen op een Limit.
   Zou dit niet het geval zijn,dan zou iedereen na een diefstal,zonder verdere bewijzen, met een enorme schade rekening kunnen komen.
   Daarom stelt zich ook bij de Amerikaanse toeriste de vraag,of ze zelfs bij wegsperren in de kamersafe alles vergoed zou krijgen.

   • Sjaak S zegt op

    Dat is juist…in de meeste gevallen (eigenlijk alle) zal het hotel niet aansprakelijk gesteld kunnen worden bij verlies of diefstal. Dus het komt voor je eigen rekening en als je een beetje waardevolle spullen bij je hebt, sluit dan een daarvoor passende verzekering af. Wanneer jij er alles voor doet dat je spullen veilig liggen opgeborgen, en dan toch nog gestolen worden, zal je verzekering een vergoeding geven.
    Ik zat voor mijn werk altijd in dure en goede hotels. Ook daar moest je oppassen.

 7. TheoB zegt op

  Dit is het oorspronkelijke artikel: https://www.bangkokpost.com/news/general/1528342/maid-held-in-b500-000-hotel-room-theft
  Uit de tekst maak ik op dat er US$3500 aan geld en voor goederen ter waarde van US$10.500 + een Ferragamo handtas + paspoort + rijbewijs + bankkaarten gestolen zijn. Zo’n handtas kost nieuw grofweg US$2000.
  Met de middenkoers op 4 augustus volgens XE.com is dat voor het geld ongeveer ฿116.000 en voor de goederen ongeveer ฿415.000. Daar kun je in TH een 5 jaar oude Honda Civic voor kopen.
  Aangenomen dat het (zoals zij beweerd) de eerste keer was dat ze dit deed, begrijp ik niet dat ze voor die spullen genoeg zou kunnen krijgen om daar een Honda Civic voor te kopen. Volgens mij worden namelijk in “het milieu” de spullen in het algemeen voor ongeveer 10% van de werkelijke waarde overgenomen. Iemand moet wel goed bekend zijn met de afzetkanalen om meer te kunnen krijgen. Helemaal als het gaat om paspoorten, rijbewijzen en bankkaarten.
  Voor zo’n ฿116.000 + ฿41.500 = ฿157.500 kun je volgens mij in TH geen behoorlijke 2e hands Honda Civic kopen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website