Eigenaar Kaow van het bekende Saeng Thai Seafood restaurant in Hua Hin gaat zijn restaurant slopen dat al 35 jaar illegaal op het strand staat.

De eigenaar komt daarmee tegemoet aan de opdracht van de gemeente om de panden die zonder vergunning op het strand zijn gebouwd af te breken. Kaow zegt geen eigendomspapieren voor de grond te hebben. Het pand is al decennia lang in het bezit van de familie, die daarmee de kost verdiend.

De gemeente Hua Hin heeft ook andere illegale restaurants aan het strand, die landjepik hebben gepleegd, gesommeerd te vertrekken. Vier andere eigenaren van eetgelegenheden zouden al akkoord zijn gegaan met sloop van hun pand.

In december 2016 is de gemeente begonnen met het optreden tegen 40 restaurants en guesthouses, voornamelijk in het centrum van Hua Hin. Het hooggerechtshof heeft het sloopbevel goedgekeurd, maar sommige exploitanten weigeren te vertrekken.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Saeng Thai Seafood restaurant op het strand van Hua Hin wordt gesloopt”

 1. Cornelis zegt op

  Toch wel jammer dat die restaurants gesloopt moeten worden het is toch een stukje volklore van Hua Hin .

  • chris de boer zegt op

   Illegale folklore dan wel. Er is een hoop werk te doen in dit land als alles dat illegaal is moet worden gesloopt….wel goed voor de werkgelegenheid….(wink)

 2. Martin Scholten zegt op

  Sinds vorig jaar hebben wij in the Flametree Residence, Soi 96 een voetbalveld plus kantine als uitzicht gekregen.Hier wordt druk gebruik van gemaakt en wanneer de kleine jongens aan het trainen zijn is dit nog wel grappig maar wanneer de volwassenen om 11 uur in de avond beginnen met voetballen onder luide knallen van de bal is het niet aangenaam meer omdat dit ook gevolgd wordt door de toeschouwers die tot 2 a 3 uur in de ochtend blijven kletsen.Wij zitten op de derde verdieping en hebben uiteraard last van de verlichting die naar binnen schijnt.
  Wij vragen ons af of dit voetbaltrainingsveld misschien ook illegaal gebouwd is aangezien het praktisch tegen ons gebouw staat en wij hiervan behoorlijk last hebben.

 3. jasmijn zegt op

  Het lijkt mij, dat in Hua Hin voortvarender wordt opgetreden tegen deze illegale gelegenheden, dan in Pattaya….

 4. Carl. zegt op

  Vanaf de Fishing pier tot aan het Hilton hotel, een wandel promenade, zou geweldig zijn,toch……!!!

 5. dan georg zegt op

  Er zijn plannen om een zeepromenade te maken vanaf Hilton tot de fishing pier, met (glazen) pavilioens, als horeca gelegenheden, de fishingpier te ombouwen tot een marina en een shoppingmall met flats ernaast. Natuurlijk een haven lichtmast/toren hoort erbij. Het vrijkomend strandgedeelte zal openbaar strand worden.

 6. Louvada zegt op

  Die opkuis was absoluut nodig. Een wandeldijk zal Hua Hin heel wat aantrekkelijke maken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website