De gemeente Bangkok wil dat het strek verontreinigde Saen Saep kanaal binnen twee jaar weer schoon wordt. Ook moet de omgeving opgeknapt worden om zo een toeristische attractie te worden.

Het kanaal gaat dan tevens als opvang dienen bij hevige regenval om zo overstromingen tegen te gaan.

Om dit te realiseren moet er nogal wat gebeuren. Er staan 1.300 fabrieken langs het kanaal, waarvan 30 ongezuiverd lozen op het kanaal. De fabrieken hebben de opdracht gekregen daarmee te stoppen.

3 reacties op “Saen Saep kanaal in Bangkok moet schoner worden”

 1. Thomas zegt op

  Goed idee, zo’n open riool in de stad is niet echt aantrekkelijk. Maar de echte schoonmaak moet toch plaatsvinden in de mentaliteit van veel Thai die alles maar lozen en weggooien zonder op gevolgen te letten, en een goede afvalverwerkingsindustrie. Eerder wordt dat kanaal niet schoon. maar een mooie droom is het.

 2. Nel van Til zegt op

  Eindelijk! Dan stinkt het wellicht ook minder vies.

 3. marino zegt op

  Ik neem bijna dagelijks de boot.Men kan duidelijk zien dat het water er beter uit ziet voor een klein gedeelte van de rivier.Het is zo schrijnend om te zien ,ondanks de inspanningen om het water te zuiveren,er nog steeds afval in gegooid wordt.

  Zelf de conducteurs op de boot gooien hun deel van het ticket dat ze afscheuren in de rivier.Verleden jaar zag ik nog een bootsman zijn drinkbeker met plastiekzak voor onze neus al lachend in het water gooien.

  Wat een laag bewustzijn hebben die mensen toch.maar ze zijn wel de eerste om te klagen over de regering.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website