De Russische Unie van reisorganisaties (Rüti) heeft er bij de Thaise autoriteiten op aangedrongen om de veiligheid van Russische toeristen te verbeteren of er volgt een boycot door haar leden.

De Unie, die meer dan 5000 toeristische organisaties uit Rusland omvat, heeft een brief naar de Tourism Authority of Thailand (TAT) gestuurd, aldus Narin Tijayung, directeur van de TAT-vestiging in Moskou.

Busongelukken

De brief volgde op het verkeersongeval in Pattaya van 15 november waarbij meer dan 30 Russen gewond raakten van wie 4 ernstig. De bus met 51 toeristen kantelde op de snelweg. Het ongeval werd veroorzaakt door een fout van de bestuurder.

Steeds meer Russische toeristen krijgen in Thailand te maken met ongevallen of zijn het slachtoffer van een misdrijf. Een maand eerder kwam een Rus om het leven en raakten er meer dan 30 gewond bij een busongeval in de provincie Kanchanaburi.

In de brief die gericht is aan het Thaise ministerie van Toerisme en Sport,vragen de Russen om concrete maatregelen om de veiligheid van toeristen in het koninkrijk te garanderen. Vooral de verkeersveiligheid is de belangrijkste zorg. Zij willen dat er in Thailand meer aandacht komt voor de opleiding van buschauffeurs, de staat van de voertuigen en het navolgen van de verkeersregels, zo laat Narin weten.

Ultimatum

Dat de de leden van Rüti het serieus menen blijkt wel uit het ultimatum dat aan de Thaise overheid is gesteld. Voor eind november moet er een bevredigende reactie komen uit Thailand, zo niet dan volgt er een boycot. De Russen dreigen alle geplande chartervluchten naar Thailand in de periode van december 2013 tot maart 2014 te annuleren. De reisorganisaties zullen dan hun klanten adviseren om andere landen in de regio te bezoeken zoals Maleisië, Singapore en Vietnam.

Bron: www.khaosod.co.th

Redactie: Wat is de mening van de lezers over deze kwestie, hebben de Russen hier een punt omdat het slecht gesteld is met de verkeersveiligheid of moeten ze niet te hoog van de toren blazen? Geef je reactie.

59 reacties op “Russische toeristenorganisaties dreigen Thailand met boycot”

 1. SevenEleven zegt op

  De Russen hebben beslist wel een punt wat de verkeersveiligheid betreft.Wat dat aangaat zou iedere reisorganisatie zijn klanten voor moeten lichten over de veelal sterk verschillende “verkeersregels”die er in Thailand gelden.
  Weet niet hoe het met de opleiding van busschauffeurs is gesteld,maar geweldig zal het wel niet zijn.

  Zie ik op een trip van Bangkok naar Chiang-Mai de busschauffeur en zijn hulpje bij een tussenstop de tank volladen met diesel,daarbij allebei doodleuk een brandende peuk in het hoofd,dan weet ik in ieder geval dat er nog flink wat te verbeteren valt,dat wel.
  Om eerlijk te zijn is dat ook het enige waar ik in Thailand werkelijk bang van ben,nl het verkeer,en de totaal onverschillige,of overmoedige chauffeurs die er soms in rondrijden,al of niet achter het stuur van een bus.
  Aan de andere kant helpt dreigen meestal averechts bij de Thais,heb ik de indruk,al zal ook hier het eventueel mislopen van Russische roebels wel voor enige beweging zorgen.

  Wat de Russische toerist zelf betreft mogen er van mij persoonlijk wel flink wat meer naar de omliggende landen toe,want wat onbeschoftheid,en “ikbetaaldusikbendebaas”-gedrag heb ik genoeg gezien om het advies aan de Ruti te geven haar eigen leden ook even om te scholen tot normale,anderen (zie Thais en elke andere wereldburger)respecterende toeristen.Zijn beslist de meest onaangepaste reizigers die ooit voet buiten hun vaderland gezet hebben.maar dat is mijn mening.YMMV.

 2. kees zegt op

  Ik ben blij met deze reactie van de russen.
  De westerse wereld gaat een paar keer per jaar rond de tafel zitten om te praten.
  Maar wat is er nu werkelijk veranderd de laatste jaren qua veiligheid voor de toeristen?
  Niets maar dan ook werkelijk niets. Ik hoop dat meer landen zich aansluiten.
  Dan komt er mischien wel een blok waar de thaien naar luisteren.

 3. Cornelis zegt op

  Vraag me af of Rusland hier nu wel zo veel recht van spreken heeft. Volgens de WHO – World Health Organisation – vielen er in Rusland in het jaar 2010 26.500 doden in het verkeer. Verder zijn er cijfers te vinden die er op duiden dat de kans om in Rusland bij een verkeersongeluk betrokken te raken – bij voorbeeld – 60x hoger is dan in een land als Groot-Britannië.
  Kijk voor een indruk maar eens naar onderstaande beelden, gemaakt door zgn. dashcams – kleine videocamera’s die op het dashboard van een auto worden geplaatst en permanent filmen. Niet voor niets zeer populair in Rusland………………
  http://www.youtube.com/embed/5RAaW_1FzYg?autoplay=1&modestbranding=1&rel=0&showinfo=0

 4. Khun Peter zegt op

  Ik geef de Russen groot gelijk.
  Wie het Nieuws van Dick volgt kon een tijd terug al lezen dat Thailand een groot tekort heeft aan buschauffeurs omdat het toerisme zo snel groeit. Omdat de kassa moet rinkelen zal er wel wat gerotzooid worden met de afgifte van rijbewijzen voor buschauffeur. This is Thailand.
  Thailand moet echt serieus werk maken van de veiligheid voor toeristen. Scams, een zinkende veerboot, ontspoorde treinen, busongelukken, het is zo langzamerhand aan de orde van de dag.

 5. arjanda zegt op

  Moderator: het artikel gaat niet over het gedrag van Russen maar over veiligheid. Graag daarop reageren.

 6. chris zegt op

  Er bestaat in Thailand een grote discrepantie tussen papier en werkelijkheid. De verkeersregels in Thailand zijn meer dan ok; de controle en handhaving daarvan zijn op zijn zachtst gezegd likmevestje. Wat de Russen willen is dat men zich eens meer aan de bestaande regels houdt met het oog op de veiligheid van mensen die zich in dit land verplaatsen en verblijven. En wellicht moeten de regels worden aangescherpt of moeten er nieuwe aan worden toegevoegd. Dat gaat niet gebeuren. Het gebeurt al niet voor de eigen bevolking dus naar verwachting ook niet voor de toeristen. 26.000 doden op de wegen jaarlijks in Thailand is nog steeds niet genoeg gebleken om DAADWERKELIJK wat aan controle en handhaving te doen. Het heeft wellicht alleen wat meer geld opgeleverd aan de verkeerspolitie-agent.
  De minister zal ongetwijfeld beterschap beloven aan de Russen, een of meerdere commissies in het leven roepen, strenger toezicht beloven maar in de praktijk van alledag gebeurt er – denk ik – weinig tot niets. Stiekem hoop ik – als westerling – dat de Russische touroperators echt alle chartervluchten van hun klanten van december 2013 tot maart 2014 annuleren om te laten zien dat het hen menens is. En zelfs dan ben ik er niet zeker van dat er duurzaam wat verandert………

  • kees1 zegt op

   Dat er iets aan de verkeersveiligheid en de naleving van de regels gedaan moet worden
   Mogen duidelijk zijn. Mocht de Thai daar iets aan willen doen is dat een proces dat wel enkele
   tientalen jaren in beslag gaat nemen.
   Laat de Rus met zijn grote bek (zo als gewoonlijk) eerst maar eens in eigen land orde op zaken stellen.
   Het is daar een stuk minder leuk om te vertoeven als in Thailand. en dan heb ik het niet alleen over de verkeersveiligheid.
   Wat zal de Rus gaan doen als er na de Boycot
   Niets is verandert. Helemaal niet meer komen?? Laat ik dat nu stiekem hopen.

 7. Paul zegt op

  Tja, als het in Thailand nog onveiliger is dan in Rusland op de wegen… Dan hebben ze wel een punt. Zie deze video: http://www.youtube.com/watch?v=6C_yVh-OqYw Als je dat ziet en in Thailand is het erger, dan wil je wel dat er wat tegen gedaan wordt.

  • Gerrie Q8 zegt op

   Meeste ongevallen tijdens de winter en veel sneeuw op de weg. Laten ze dat hier in Thailand nou net niet hebben!

   • kees1 zegt op

    Beste Gerrie
    Je stelt dus dat het hoge aantal verkeers doden in Rusland te wijten is aan sneeuw
    Kijk dan eens naar wat andere landen die net zoveel last hebben van sneeuw.
    Waar het aantal verkeers doden beduidend lager is
    Er word gezegd dat het hoge aantal doden in Thailand legt aan onder anderen over matig drank gebruik. wel eens in Rusland geweest?
    Daar word bij de benzinepomp meer sterkedrank verkocht als benzine.
    Drank speelt daar een grote rol. Ik heb chauffeurs gezien die amper konden lopen
    Ze drinken de hele dag door. Op allerlei plaatsen.
    Het is een land waar de mensen de hoop op een betere toekomst verloren hebben
    Het beeld van een verkwanseld land.
    En dat land leest Thailand de les

    • Paul zegt op

     Helemaal mee eens. Rusland doet zich nu heel stoer voor door met van alles en nog wat te dreigen. Maar op gebied van verkeersveiligheid heeft het echt geen recht van spreken.

 8. Soi zegt op

  De 1000-den verkeersdoden in Rusland zijn triest, maar rechtvaardigen het wangedrag van de buschauffeurs in Thailand niet. Ook niet het voeren van ‘dashcam’s’, die gemonteerd worden ter voorkoming van oplichting door een derde verkeersdeelnemer, noch het gegeven dat in Rusland er een 60 x hogere kans is op een verkeersongeval dan in GB. Is allemaal niet terzake. Het moge onder de bloglezers bekend zijn dat het met het verkeer in Thailand is al haar breedte en lengte miserabel gesteld is. Dat is uiteraard idem het geval in Rusland, des te beter dat zij het aankaarten. Leren zij zelf er ook nog eens wat van. Het is aanbevelenswaardig als de overkoepelende reisorganisatie EU-breed het Russische initiatief overnemen, en idem een duidelijk geluid laten horen richting Thailand. En wellicht dat de ANWB en haar zusterorganisaties binnen de EU ook een stevig geluid van afkeuring kunnen laten horen.

 9. tinus zegt op

  Het jammere van zo een boycot is dat de restaurateur het kledingwinkeltje de coffeeshop etc etc hiervan de dupe worden . De mannetjes die verantwoordelijk zijn krijgen waarschijnlijk een tik over de vingers, het gaat hier waarschijnlijk niet alleen over bussen en ander transport maar ook berovingen, afzetterij,moorden,en vele andere scams die hier worden toegepast. Hier zijn de heren van de ambtenarij veantwoordelijk voor (politici, Politie )maar die zal het allemaal weinig schelen want die krijgen hun geld toch wel. Het is de hardwerkende middenstander die de dupe wordt.
  Er komen en gaan delegaties, die praten over veiligheid dit en veiligheid dat , die worden allemaal met een kluitje het riet in gestuurd en dit wordt al jaren lang gedaan. Nu moet het puntje maar eens bij het paaltje komen en zien wat er gebeurt want in dit soort gevallen moeten er wel koppen rollen. Ik hoop dat we hiervan op de hoogte worden gehouden op dit blog bvd

 10. Pim zegt op

  De Rus vraag ik mij steeds meer af hoeveel invloed zij steeds meer in Thailand krijgen .
  Zij weten net zoals iedereen dat je in het verkeer veel risico kan hebben ,dat is over de hele wereld al lang bekend .
  Als de buschauffeur andere mensen had vervoerd was dit geen reden om zover te gaan .
  Het gaat ook om deze man zijn leven .

  Moderator: niet relevante tekst verwijderd.

 11. Sjaak S zegt op

  Ik denk dat je er niet veel aan hebt om de controle te verscherpen, maar een gedegen opleiding lijkt mij effectiever. Het zal wel een mentaliteitsverandering moeten worden. De gedachte hier is dat je kunt rijden als je je papier hebt. HOE het verkregen werd, maakt niks uit.
  Het gaat er bij de meesten niet in dat het rijbewijs een bewijs van goed rijden moet zijn en niet een papier ter voorkoming van een 100 baht boete.
  Ik krijg steeds meer een wrang gevoel als ik over de slechte manier van rijden lees en over het gedrag van de buschauffeurs. Dus wat dat betreft, zal ik de Russen gelijk moeten geven. Dat er in Rusland zelf ook veel ongelukken gebeuren, heeft niks met de veiligheid in Thailand te maken. De Rüti is niet verantwoordelijk voor het rijgedrag in hun eigen land. Maar ze hebben wel een verantwoording voor de Russen die via haar reisbureaus naar Thailand gaan en kunnen ze met alle recht een verbetering eisen. Of die Boycot veel helpt? Ik ben bang dat ze zich eerder in hun eigen Russische vingers snijden. Maar als ze niks doen gebeurt er helemaal niets.

 12. Soi zegt op

  Toch nog even in de cijfers gedoken, kon het niet laten, aangaande het verkeer in Thailand, maar dan beperkt tot het aantal doden, hoe gruwelijk dan ook, maar alledaagse realiteit.
  In 2010 waren er 18,6 verkeersdoden per 100.000 inwoners. In Rusland was dat cijfer 18,6 per 100 duizend inw.
  In 2010 waren er in absolute zin 26.567 verkeersdoden in Thailand. In Rusland iets minder 26.312, bij een inwoneraantal die ongeveer 2,2 keer zo hoog is dan in Thailand.
  Als het dan om de cijfers gaat, hebben de Russen toch iets meer recht van spreken.
  Zie ook: http://www.trouw.nl/tr/nl/13484/360-Magazine/article/detail/3491791/2013/08/13/Alle-verkeersdoden-op-de-kaart.dhtml, en zie ook: http://www.who.int/gho/road_safety/mortality/traffic_deaths_number/en/index.html

  • Soi zegt op

   Pardon, foutje: de 18,6 genoemd bij Thailand moet zijn: 38,1 (verkeersdoden per 100 duizend inw.) Bedankt!

  • LOUISE zegt op

   Hallo soi,

   Kan allemaal waar zijn, maar we hebben het hier over de gebeurtenissen in Thailand.

   Het allereerste begin wat de regering hier met maken is, dat men de chauffeurs of aankomende chauffeurs een gedegen opleiding geeft en dat zo’n touroperator niet een tombola houdt en diegene die het juiste papiertje trekt mag chauffeur worden.
   LOUISE

   • Soi zegt op

    Je bent hier in Thailand, dus de (meeste) chauffeurs hadden geen opleing, noch hebben ze die, noch dat van overheidswege er een opleiding komt.

 13. Arie Meulstee zegt op

  Ga maar in een Russisch vliegtuig zitten, wedden dat je dan meer kans hebt het er slecht af te brengen!
  De Russen zijn zo hypocriet als de pest. Maar met een tsaar aan het hoofd, die over alle landen wel
  wat te zeggen wil hebben, zal het nooit veranderen. Wellicht zou hij zijn volk een betere
  opvoeding kunnen geven, want oo dit moment zijn ze nergens gepruimd.

 14. Paul zegt op

  het is inderdaad schrikbarend gesteld met de veiligheid van het vervoer.
  Kortgeleden ben ik nog met een minivan van Pattaya naar Hua Hin gereisd en ik (en alle andere passagiers) hebben werkelijk 5 uur lang doodsangsten uitgestaan.
  Een chauffeur die volgens mij net 18 was, rond de 150 km/uur reed en continue omgedraaid met zijn achterbuurman aan het praten was. Ook zijn mobieltje ging elke 5 minuten af en zat hij vrolijk te bellen met dat ding aan zijn oor.
  3x bijna een grandioos ongeluk gehad maar met veel geluk liep het goed af.
  Opmerkingen tegen de chauffeur haalde niets uit.
  Halverwege de reis kwam hij nog tegen diverse mensen zeggen dat ze bij moesten betalen omdat hun bagage te groot was. Als men dit aan het begin van de reis zegt dan is het ok en heb je nog een keuze maar dit extra geld verdween natuurlijk in zijn eigen zak.
  Dit was dus mijn laatste reis met een minvan…….

 15. Cees Spr. zegt op

  Ja die Russen hebben zeker een punt m.b.t. verkeersveiligheid maar is een probleem dat al vele jaren speelt in Thailand!! Geen onderhoud aan voertuigen zoals bussen,vrachwagens,treinen en overvolle veerboten waarbij onlangs weer toeristen bij verdronken zijn ( 7 x meen ik) koh larn-pattaya!!
  Echter zou het niet erg vinden indien er geen russische toeristen meer naar Thailand kwamen en veel ellende veroorzaken door agressief gedrag met zeer overmatig drankgebruik!!

  • Hans vroomen zegt op

   Van mij mogen ze ook oprotten, maar op het punt van verkeersveiligheid hebben ze gelijk in.
   Het betreft niet alleen hun maar ook mij en andere toeristen

 16. Sjaak S zegt op

  Ik wil niet vervelend zijn, maar hier wordt door sommigen wéér eens alles over één kam geschoren. Die mensen die zich zorgen over hun klanten maken zijn niet dezelfden die voor de verkeersveiligheid in eigen land moeten zorgen. De ANVR in Nederland mag zich zorgen maken over de veiligheid in Thailand, maar zal niet veel kunnen doen in Nederland. Daar ga je naar de ANWB voor, of niet soms?

 17. LOUISE zegt op

  Hallo redaktie,

  Oh, ik hoop dat er eindelijk iemand de daar voor bestemde grijze massa gaat gebruiken hier in Thailand.
  Ik ga er even van uit dat de moderne bussen de vering en schokbrekers dusdanig hebben aangepast, dit i.v.m. slechte wegen en een overmoedig zwengel aan het stuur door de chauffeur.
  Maar ja, ergens eindigt dit.
  Chauffeurs dronken, of nog dronken van de dag er voor, drugs, te lang achter het stuur, noem maar op.
  En we weten allemaal dat onderhoud aan zelfs het kanarie-breukbandjes machientje nooit of te laat uitgevoerd wordt.

  Goed dat de russishe regering voor zijn landgenoten opkomt.
  Als we op de grote weg zitten, dan zien we ook wel die kamikaze-chauffeurs over de weg en menig keer hielden mijn klepjes even op met slaan.
  Deze chauffeurs hebben wel de verantwoording over minimaal 52 passagiers.

  Ben benieuwd naar eidn november.

  LOUISE

  • Sjaak S zegt op

   Louise, het is NIET de regering die voor zijn landgenoten opkomt. Het is een organisatie van reisbureau’s net zoals bij ons de ANVR!!

   • kees1 zegt op

    Beste Sjaak
    Zou je het niet belachelijk vinden als de ANVR een boycot zou adviseren
    Om dat in Thailand de kans om bestolen te worden net zo groot is als hier in Nederland
    Ik denk dat iedereen zich dan te barsten lacht.
    De rus adviseert zijn leden niet naar Thailand te gaan want de kans op een ongeluk in het verkeer is net zo groot als hier in Rusland. Rond uit belachlijk
    Veel reagerders vinden dat Rusland een punt heeft al zouden zij de ontdekking gedaan hebben dat het verkeer in Thailand gevaarlijk is. Nou dat wist ik 40 jaar geleden al
    dat het verkeer gevaarlijk is dat weten we allemaal. Bij de beoordeling hoe gevaarlijk.
    Word gekeken naar het aantal dodelijke ongelukken. Er word geen rekening mee gehouden
    Dat er in Thailand 15.000.000 brommers en motorbiks rond rijden een heel kwetsbare groep
    Krijgen die een ongeluk is dat vaak ernstig zo niet dodelijk ook hier in Nederland.
    Ik praat de onveiligheid in het verkeer beslist niet goed.
    Maar dat is aan Thailand om daar veranderingen in aan te brengen. En zeker niet aan de Rus
    Als het ze niet bevalt blijf dan lekker thuis. Niemand zegt dat je naar Thailand moet

 18. math zegt op

  Ze hebben een groot punt maar ben wel blij dat zij naar de nederlanders het grote ergenis zijn voor andere personen op vakantie.

 19. Mister BP zegt op

  Op zich kan de verkeersveiligheid in Thailand duidelijk beter maar…..in bijna alle tweede en derde wereldlanden is het droevig gesteld met de verkeersveiligheid en dan heb ik het nog niet over Rusland zelf. Ik ga elk jaar naar Zuid-Oost Azië met als start Thailand. Ik weet van te voren, dat o.a. de verkeersveiligheid minder is, maar dat geldt voor veel meer zaken, maar dat heeft ook zijn charme. Ik vind het dreigement belachelijk. Ik zou zeggen; ga lekker niet!! En tegelijkertijd Thaise regering doe wat aan die verkeersveiligheid.

 20. Michel Parein zegt op

  Goed idee van die Russen , en die vertegenwoordigen wel wat klanten. Dus zal de impact groter zijn.
  Het is soms onvoorstelbaar hoe gevaarlijk busses en taxi’s rijden van BKk naar Hua Hin , bijvoorbeeld

 21. Rene zegt op

  Dat is het beste nieuws dat ik sinds tijden gelezen heb!!!

 22. uwe zegt op

  Met de Russen is niet te spotten,daar kunnen wij nog wat van leren.Dat zie je msar weer ze komen op voor haar mensen.

 23. Hemelsoet Roger zegt op

  Laat de verantwoordelijke autoriteiten maar eens beginnen met degelijk rijexamen en opleiding te geven want ’n rijbewijs halen is hier ’n lachertje. Zo heb ik hier in Bangkok ’n rijbewijs gekregen waar ik, naast ’n personenwagen ook met ’n lichte vrachtwagen (hoe zwaar die mag zijn is mij niet bekend) en zelfs met ’n minibus mag mee rijden!!! Enkele practische proeven volstonden al en 1000 ฿ onder tafel omdat mijn wijdzicht niet goed is doordat ik uit mijn ene oog maar half kan zien en dat was al wat er nodig was. Met zo’n rijbewijs rijden ze hier ook rond in ’n zware vrachtwagen en wellicht ook met grote bussen!!! Laat ze maar eens proberen ’n rijbewijs te halen in ons thuisland, er zal gegarandeerd geeneen zijn die er zal aan geraken. Ook onderhoud van gelijk welke machine is ver van hun bed en preventief onderhoud (dat is onderhouden vooraleer iets defekt raakt) hebben ze blijkbaar nog nooit van gehoord. Kijk maar eens hoeveel vrachtwagens en bussen je langs de kant ziet staan met een of ander defekt, ze rijden tot wanneer het kapotvalt en dat geld voor alles wat beweegt, van personenwagens over vrachtwagens en bussen tot landbouwmachines. De chauffeurs ’n degelijke discipline bijbrengen is ook weeral ’n andere zaak, daar heeft de Thai kennelijk lak aan.

 24. Pim zegt op

  Op de grootste kartbaan van de wereld genaamd Thailand moeten de Russen al weten als zij dat willen doorstaan niet naar Thailand moeten gaan .
  Zij hebben echter andere belangen daarbij en maken zich gehaat onder andere toeristen die nu niet meer komen naar het land van hun dromen .
  Thailand heeft zijn eigen charme en zal dat nooit laten varen door een Rus .
  Enkel door mijn ervaring moeten er bepaalde personen die hun zakken vullen van hun functie verwijderd gaan worden .
  Dat zal al een goed begin zijn om de Rus te laten verdwijnen .
  Ook in Nl. willen zij hun wil opdringen .laat dat ook een voorbeeld zijn .

 25. Hans vroomen zegt op

  Ik mag ze helemaal niet en vindt ze vooral onbeschoft en onbeleefd, maar ze hebben we een punt met de verkeersveiligheid.
  Ik kom er zelf ook vaak en ben het hele land gereisd, vaak met doodsangsten.
  Ze rijden te hard houden zich niet aan de verkeersregels en zijn vaak te onervaren voor een beroep dat toch heel veel verantwoording eist.
  Mvg.
  Hans.

 26. Monte zegt op

  het is inderdaad verschrikkelijk gevaarlijk hier op de weg..men houdt zich niet aan de regels.. als die er al zijn
  en politie is zo corrupt als wat..onbegrijpelijk dat hier niet meer ongelukken gebeuren.
  en een rijbewijs krijg je hier zo.
  en wie een grote auto heeft neemt hier gewoon voorrang.kijken helemaal nergens naar
  die drukken je gewoon van de weg
  en dan die gevaarlijke U turns.
  en als je rustig in de stad rijd vliegen de motorbikes je links en rechts om de oren.
  in thailand moet je 6 paar ogen hebben

 27. andre lenoir zegt op

  Moderator: alleen reageren op het onderwerp svp.

 28. Jo Beerkens zegt op

  De Russen hebben inderdaad een punt. Niet alleen de chauffeurs van touringcars, maar met name ook die van de kleinere busjes, onder andere voor de visaruns, zouden een opleiding moeten krijgen, die meer accent bij veiligheid legt.

 29. Hans Paul Guiot zegt op

  Russen hebben groot gelijk. Verkeersveiligheid in Thailand wordt met voeten getreden.
  Onveiligheid in dit land neemt schrikbarende omvang aan.
  De vriendelijkheid die Thais in dagelijkse omgang tonen, gaat over in duivels gedrag, zodra men aan het verkeer deel neemt.
  Hebben zelf ongeluk gehad in 2010 tijdens rit naar vliegveld.
  Taxi chauffeur van privé taxi viel in slaap en knalde op andere auto.
  Gelukkig zelf geen letsel, omdat we achter in auto zaten en gordels droegen.
  Sinds dat ongeval, zijn we eisen aan de taxi chauffeurs gaan stellen voor vertrek, zoals handsfree bellen tijdens rit, voldoende uitgerust en rustig rijgedrag.
  Maar…….als er minder Russen naar Thailand komen, ….. helemaal niet erg.

 30. ron bergkotte zegt op

  Net weer terug uit Phuket, heb me daar verplaatst met een scootertje maar wat mij opvalt is dat degenen die het hardst en meest onbeschoft op zware motoren en scooters door het andere verkeer heen vliegen toch echt wel een wit velletje hebben. Dus ook Russen zullen daar wel tussen zitten.
  Ergo, verbeter de wereld en begin bij je zelf.

  Ron.

 31. Nol Terpstra zegt op

  Reactie van de Russen m.b.t. veiligheid in Thailand verbaast me enigszins want onlangs heb ik ruim 6 maanden in Moskou doorgebracht echter het verkeer is onvoorstelbaar gevaarlijk en men rijdt op de hoofdwegen in de stad regelmatig ruim 100 km/uur !!! Ik ben happy dat ik heelhuids ben teruggekeerd en in Thailand zijn bepaalde regelingen op het gebied van de verkeersveiligheid zeker voor verbetering vatbaar maar als ik me in een taxi door BKK laat rijden dan voel ik me absoluut veilig itt Rusland/Moskou !!

 32. Rick zegt op

  De Russen hebben zeker gelijk op het gebied van veiligheid en zeker die van het verkeer moet alles verbeteren in Thailand. Echter wel apart dat een land met zelf al een behoorlijk slechte veiligheid ook op verkeersvlak deze kritiek moet komen getuigen de duizenden filmpjes op E-net van Russen met gevaarlijke verkeerspraktijken. Moet je nagaan als die al willen boycotten hoe slecht de situatie in Thailand dan wel niet moet zijn?

 33. Ko zegt op

  het is inderdaad slecht gesteld met de veiligheid en dat kan vele malen beter. Inderdaad zouden de russen ook eens naar hun eigen land moeten kijken en vele andere landen overigens waar het met de verkeersveiligheid slecht is gesteld. Een heel ander punt is natuurlijk dat het een zegen voor het toerisme in Thailand zou zijn als de russen wegblijven.

 34. Theo zegt op

  Ja,de Russen hebben een punt.ik woon zelf aan de trappaya road.en moet meerdere keren oversteken er zijn onder mijn ogen al vele doden gevallen hier.kennelijk interesseert de overheid dat niet.enige honderd maal per dag raast hier een motorbike voorbij boven de honderd km per uur.geen hond doet wat en maar glimlachen.zelfs als ze zelf bij een ongeluk staan te kijken glimlachen ze nog.je moet een thai niet zeggen wat hij of zij moet doen.want ze menen alles beter te weten.dus om dit euvel aan te pakken loopt nu ook weer op niets uit.iin Phuket zijn ze wakker geworden en begonnen met meerdere snelheids meters en zwaardere boetes. Dat laatste is volgens mij nog de beste remedie,want er is bij een thai pas paniek als je ze aan de Bath komt.wellicht is deze inzending weer voor niets.maar toch………houdt moed.

 35. Roswita zegt op

  Ik vind dat de Russen zeker wel een punt hebben. Maatregelen ter verbetering van de veiligheid op de wegen zouden goed zijn voor iedereen. Ik hoop dat ze de Russen ook een toezegging doen, maar dan wel een maandje te laat. Kunnen ze eerst nog even de boycot uitspreken. Wat zou dat lekker rustig zijn in Thailand zonder die arrogante Russische toeristen.

 36. Eugenio zegt op

  Als de Russen dit echt menen, juich ik dit van harte toe. Ik ben echter bang, dat de Russen gewoon weer op het oorlogspad zijn. Elke officiële organisatie in dat land staat rechtstreeks onder bevel van Het Kremlin (Poetin).
  De Russen hebben al vaker, met voor hun thuiswereld nobele motieven, het buitenland onder druk gezet. Nederland heeft bijvoorbeeld last gehad van zuivelproducten, vlees en bloemen die niet aan de voedselwet zouden voldoen, en zodoende geweigerd werden aan de grens.
  Rusland heeft vaak een andere agenda en dit is de manier om hun zin door te drijven.
  Nederland heeft de laatste maanden enorme last van Poetin gehad en ik heb het idee dat wij terug in ons hok zijn gezet. Het heeft bij ons gewerkt.
  Wat is het wisselgeld wat de Thai aan de Russen gaan geven? Meer privileges voor Russische “investeerders” of visumaanvrage versoepeling? Misschien zie ik spoken en moet ik gewoon blij met deze actie zijn.

 37. Jan Hendriks zegt op

  Een aantal Russen hebben hier inmiddels zakelijke belangen waaronder o.a. bussen en mini-bussen voor personenvervoer en met name russische landgenoten. Dezen worden in eerste instantie naar attracties en eetgelegenheden gebracht waar Russen bij betrokken zijn of waarmee een goede commissie is overeen gekomen. Uiteraard proberen vele thaise zaakjes en zeker restaurants van de russische toeristenstroom mee te profiteren. Velen bieden hun business en diensten in het russisch aan.
  Ik vermoed dat de Russen ook als eersten duidelijk in het nachtleven infiltreerden. De komst van russische en oost-europese dames voor plezier bracht voor een aantal thaise mannen hun droom, om ooit eens met een blanke vrouw te kunnen verkeren, tot werkelijkeid.
  (Eerder heb ik hetzelfde zien gebeuren in China, zelfs tot in Zuid-China.)
  Het verkeer op de weg is natuurlijk een andere zaak maar mede in verband met bovenstaande zie ik een boycot niet zo snel ten uitvoer gebracht.
  Wat het gedrag van de Russen betreft is het inderdaad zo dat vooral de ouderen zich naar onze normen onbeschoft gedragen. Vergeet niet dat het nog niet zo heel lang geleden is dat deze mensen nog volledig onderdrukt waren. Ik kom nu echter geregeld jonge ouders met nog kleine kinderen tegen die zich wel degelijk correct gedragen en zelfs redelijk engels spreken.

 38. Frank zegt op

  Ik vind het wel bijzonder dat de Russen zich hier druk om maken , kijk eens op Liveleak of Youtube en je vind duizenden filmpjes met de meest verschrikkelijke ongelukken in Rusland , Je vraagt je af of er wel een rijopleiding bestaat in Rusland.

 39. john zegt op

  Laat ze maar boycotten,,,Ik ga volgende week naar ginder tot begin volgend jaar…geen gespuis van Rusland…Zalig.. Op you tube vind je honderden clips van ongevallen in Rusland vermids ze daar vaak met een dashcam rondrijden. Als ik zo enkele filmpjes bekijk weet ik niet of dat ze zelf een voorbeeld zijn in het verkeer..Ongevallen met gekwetste of doden is natuurlijk nooit leuk.Of ze nu uit Rusland komen of China…..Maar wat die boycot betreft,daar sta ik volledig achter

 40. Theo zegt op

  De discussie over de verkeersveiligheid wordt naar mijn idee niet goed gevoerd. De reactie “laat ze eerst maar eens naar zichzelf kijken”, is simpel. Two wrongs don’t make a right.
  Het lijkt me , dat er aan de veiligheid in het verkeer in Thailand heel veel te verbeteren valt. Ongeacht of dat ooit haalbaar is.

 41. bal bal zegt op

  Eindelijk een land die zijn tanden laat zien,dat kan je van andere landen niet zeggen.
  Er moet eens een ultimatum gesteld worden want ze hebben overal maling aan.
  Je moet het ook niet vergelijken met RUSLAND want het gaat hier over THAILAND.

 42. KhunJan zegt op

  Zonder inhoudelijk op de Russen en hun gedrag in te gaan juich ik dit initiatief zoals boycot van harte toe.
  Misselijk word ik van alle Russische reclames, menukaarten waar het cyrillische schrift de boventoon voert en het tekort aan Engels in woord en geschrift van de Thai in het algemeen.
  Natuurlijk moet er paal en perk worden gesteld aan de huidige misdragingen in het verkeer, maar dat gaat NIET alleen de Rus aan maar ook ons westerlingen en iedere toerist die Thailand bezoekt voor vakantie of zaken.
  Hopelijk dringt deze boodschap eens door aan Mayor Khun Ittipol Khunplome en niet alleen bij de TAT van Thailand met Pattaya in het bijzonder.

 43. Lucho zegt op

  Over de verkeersveiligheid in Thailand valt natuurlijk veel te zeggen. En dat weten de Thai ondertussen zelf ook wel.
  Dat de russen eerst eens in hun eigen tuin kijken.
  Maar ze willen hier natuurlijk, net zoals overal op de wereld waar dat volk landt, de boel naar hun hand zetten en controle uit te voeren.
  Hier komen er sowieso al veel te veel, waardoor andere nationaliteiten Thailand al mijden.
  Laat ze maar mooi in Rusland blijven, dan komen er wel weer meer andere toeristen hierheen.

  • cor verhoef zegt op

   @Lucho, wie wou je nog meer de toegang tot dit land ontzeggen? Israeliers? Schijnen ook van die onbeschofte raddraaiers te zijn? Polen misschien, met hun eeuwige gezang middenin de nacht? Mensen met hoofddoekjes? Zo lelijk. Dikke mensen? Geen gezicht aan het strand.
   Je post roept bij mij hele griezelige conotaties op. Het uitsluiten van een heel volk is nogal extreem, vind je niet?

   • kees1 zegt op

    Moderator: dit gaat niet meer over het onderwerp van de posting.

 44. Fred zegt op

  Heb me altijd verbaasd over de buschauffeurs in Thailand. Rustig met een hand aan stuur en in de andere hand het mobieltje! Dit geldt ook voor de minibussen; ongelooflijk hoe hard ze rijden met een volle bak (13 personen) en ondertussen maar telefoneren met een mobieltje in de hand!

 45. Willem van Doorn zegt op

  Bij de redactie moeten ze gedacht hebben: hoe krijgen we het voor elkaar dat zo veel mogelijk bloglezers over elkaar heen gaan vallen? Nou, met een onderwerp waarvan het voor de hand ligt om er dingen bij te halen die er logisch bezien niets mee te maken hebben. Of hetzelfde gezegd in andere woorden: door een onderwerp te kiezen waarbij gevoelsargumenten voor het oprapen liggen. Die krijgen altijd de voorrang.
  En ja hoor, daar gaan we weer: de Russen zouden -over een generalisatie gesproken- allemaal onbeschoft zijn, maar (zeg ik dan) hebben onbeschofte mensen niet evengoed het recht om veilig vervoerd te worden als nette mensen? Als ik trouwens als enige niet-Rus in een minibusje zit, ben ik dan bij een ongeluk de gegarandeerd enige die er ongedeerd vanaf komt? Of hetzelfde anders gezegd: hun belang (om veilig vervoerd te worden) is in deze ook mijn belang, toch?
  En: in Rusland zelf is het verkeer ook gevaarlijk, en misschien nog wel gevaarlijker dan in Thailand, maar (zeg ik dan) als de wereld altijd maar bij de ander het eerst moet verbeteren, dan verbetert de wereld nooit natuurlijk en blijven en de pot en de ketel eeuwig zwart.
  Kortom: de Russen hebben hier wel degelijk een punt. Het zou zelfs goed zijn indien er zich reisorganisaies uit andere landen bij de Russen zouden aansluiten. Kijk over de verschillen die er tussen jou en je medestanders zijn heen. Waardeer het als zij een initiatief nemen in een zaak -van levensbelang nota bene- die ook jouw zaak is.

 46. fred zegt op

  veel commentaar?maar alles is lekker goed koop daarvoor ga je ook toch naar thailand.
  Hier in nederland is alles veilig, maar ook stukken duurder. dus kies zelf maar

  grt fred

 47. Sjaak S zegt op

  Ik begin me maar weer te herhalen: het is de vereniging van reisorganisaties die dit bereiken wil en niet de Russische bevolking (de meesten weten waarschijnlijk niet eens waar of wat Thailand is) en ook niet de overheid. Maar een vereniging die de belangen van hun klanten behartigt en dit niet in eigen land hoeft te doen..


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website