De Russische toeriste Valentina Novozhyonova (23) wordt sinds twee weken vermist op het eiland Koh Tao. Valentina checkte op 11 februari in en zou op 16 februari vertrekken, maar ze leverde haar sleutel niet in.

In haar kamer is haar paspoort, mobieltje en camera gevonden. De politie heeft de kamer geïnspecteerd en de eigenaar gevraagd om een lijst met gasten die ten tijde van haar verdwijning in het hostel verbleven.

De Russin deed aan freediving (vrijduiken of free-diving is het duiken in zee met ingehouden adem) en mogelijk psychische problemen had. Dat heeft de politie van Koh Tao gehoord van een Rus, die de vrouw heeft ontmoet omdat hij ook aan freediving deed.

Adjunct-hoofd Napha van het politiebureau Koh Tao zegt dat Valentina via Line advies heeft gevraagd aan een psychiater omdat ze leed aan een onverklaarbaar angst. In haar tas vond de politie vooralsnog onbekende medicatie.

In de kamer ontbrak de gebruikelijke uitrusting van een freediver, zoals een loodgordel, zwemvliezen, zwembril en een handdoek. Politie, vrijwilligers en lokale leiders zoeken op duiklocaties naar de handdoek.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Russische toeriste (23) al weken vermist op Koh Tao”

 1. T zegt op

  Verschrikkelijk nieuws voor de nabestaanden, de kans dat iemand na zo een tijd met zo een achtergrond nog levend terug gevonden wordt is relatief klein.
  Zou erg jammer zijn een mooie meid in de bloei van haar leven, ik hoop voor de familie mocht ze niet meer levend terug gevonden worden dat het ongeluk was tijdens het freediven en niets nog ergers…

  • theoS zegt op

   Op Koh Tao kun je van alles verwachten maar geen natuurlijke dood.

 2. Jan Hoekstra zegt op

  Weer Koh Tao, en het ligt altijd aan de persoon zelf, erg makkelijk weer. Hoeveel mensen zijn hier vermoord en vermist de laatste 3 jaar, echt niet te geloven.

 3. Cees 1 zegt op

  Koh Tao is zo groot als een postzegel. Daar kun zelfs als je het wil geen 2 weken ongezien blijven. Dus helaas is de kans dat ze levend terug gevonden word practisch nihil. Ze heeft psychische problemen gemeld. Dus met dat duiken kan het ( on ) bewust fout gegaan zijn. Maar op Koh Tao komt een natuurlijke helaas dood niet vaak voor. Dus alles is mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website