Cat Box / Shutterstock.com

Ruim 68 procent van de respondenten in de laatste Nida Poll maakt zich zorgen over de verspreiding van het coronavirus. bijna 33 procent is zelfs  zeer bezorgd.

Iets meer dan 35 procent is redelijk bezorgd, 18 procent is licht bezorgd en 13 procenten helemaal niet.

Gevraagd hoe vaak ze een mondkapje dragen zei 33 procent altijd wanneer ze hun huis verlaten, 21 procent draagt nooit een kapje, 13 procent zo nu en dan. Iets meer dan 7 procent zelden, 0,71 procent wanneer ze zich niet lekker voelen en 0,32 procent wanneer ze een zieke ontmoeten.

Niet hamsteren

Premier Prayut heeft zondag een beroep gedaan op de bevolking om kalm te blijven, nu mensen eten en andere benodigdheden hamsteren. In veel supermarkten zijn de schappen met instant noodles, sauzen en voedsel in blik, leeg. De premier zei dat aanvullende maatregelen worden genomen, zoals een mobiele app met actuele informatie over de situatie. AoT heeft een app met gegevens over aankomsten, waarop reizigers kunnen melden wanneer ze vermoeden geïnfecteerd te zijn. Voorts is een online app gecreëerd met een real time kaart van de situatie. De premier heeft ook een vergadering belegd van het centrum, belast met de strijd tegen het virus

Bron: Bangkok Post

6 reacties op “Ruim 68% van alle Thai maken zich zorgen om het coronavirus”

 1. John Chiang rai zegt op

  Het Thailandse gezondheidsysteem ,waar tot nu toe veel expats en ook toeristen altijd nog een enorm vertrouwen in hadden,kan met deze Corona bedreiging behoorlijk onder druk komen te staan.
  Mocht het aantal besmette personen die een intensief behandeling met een constante beademing nodig hebben plotseling explosief stijgen, dan blijft de vraag in hoever zich het systeem zich op een dergelijke situatie heeft voorbereid.
  Ik vrees dat het enorme aanstijgen van deze laatsgenoemde patiënten, wat volgens WHO zeker niet uitgesloten is,dat het een enorm te kort van intensiefpllaatsen met zuurstofapparatuur gaat geven.
  Dit is namelijk de hoofdreden waarom vele landen in Europa,waarvan ik overtuigd ben dat ze beter voorbereidt zijn,al hun scholen,grenzen,horeca etc plotseling beginnen te sluiten.
  Maatregelen waarvan men hoopt dat het plotselinge aanstijgen van intensief patiënten zich verdelen gaat over een veel langere periode.
  Het plotselinge aanstijgen van intensief patiëmten in een korte tijd,zou zelfs in de rijke westerse Industrie landen reeds kunnen voeren tot een ernstig te kort aan de vereiste materialen en behandelings plaatsen.
  Bij een te kort aan materiaal en behandelings plaatsen,kan iedereen zelf zijn kansen na leeftijd en belangrijkheid uitzoeken in een land waar hij/zij te gast is.

 2. Co zegt op

  Als ze zich echt morgen maken over het covid -19 virus dan lassen ze het songkran festival landelijk af. Hoeveel besmettingen zullen daaruit voortvloeien en dan wordt het echt een chaos hier.

 3. Jacques zegt op

  Ik denk dat iedereen zich nu wel zorgen zou moeten maken, waar je ook bent want de besmetting heeft zich ontzettend uitgebreid en zal voorlopig nog wel verder op lopen. We zullen getuigen zijn van veel doden erbij en waar gaat dit eindigen. Deze situatie is in de basis veroorzaakt door de slechte hygiëne in sommige delen van China (markten) in de handel van allerhande dieren, die daar te koop zijn en de besmetting hebben veroorzaakt. Ook het vorige sars virus kwam uit China, zoals we allemaal wel weten. Deze handel is aangemoedigd door de Chinese regeringen door de jaren heen. Financieel gewin speelt daarbij een grote rol. Wat mij betreft moet nu dan ook tol betaald worden voor dit soort onverantwoord gedrag, Zeker gezien de eerste weken toen het nieuwe sars virus bekend werd en de Chinese regering dit in de doofpot wilde houden en niet adequaat optrad. China moet de rekening gaan betalen voor alle kosten die alle landen thans moeten maken. We krijgen de doden en niet levend mee, maar enige genoegdoening is dan wel op zijn plaats en mogelijk zal China in de toekomst stoppen met dit onverantwoorde gedrag.

  • chris zegt op

   In 2009 hadden we nog de swine-flu. Helemaal niet uit China maar uit de USA.
   Geschat dodental tussen de 150.000 en 500.000.
   Voorlopig is Corona daarbij kinderspel maar werd de wereld afgesloten in 2009?

   • Tino Kuis zegt op

    Ja, zeker, tussen de 150.000 en 500.000 doden op 700.000.00 tot 1.400.000.000 ziektegevallen. Allemaal schattingen.
    Als we uitgaan van de minste ziektegevallen en de meeste doden dan is het sterftepercentage ongeveer 0.1 procent en waarschijnlijk dus minder, een sterftegetal ongeveer gelijk aan de gewone griep.
    Wat we nu weten (en we weten nog niet alles) ligt het sterftepercentage bij het coronavirus 10 tot 30 keer zo hoog.
    De verwachting is dat 40-70% van de wereldbevolking besmet kan raken en met een sterftepercentage van 1% zal het dodental 30.000.000 bedragen.

    Alle huidige maatregelen zijn er op gericht het aantal besmettingen uit te smeren over de tijd zodat de piek minder hoog wordt en het gezondheidszorgsysteem het aan kan.

    Er is geen enkele reden de huidige situatie te bagatelliseren.

    • Johnny BG zegt op

     Bedankt voor deze uitleg Tino.

     De draconische maatregelen in de EU zullen er wel op gebaseerd zijn.
     Dichtbevolkt en relatief veel diabetes en dan ook mensen op leeftijd met allerlei kwaaltjes.
     Al gaat het over 0,01% sterfgevallen in NL dan wordt dat al als een nationaal drama gezien en ondanks het leed geloof ik toch dat de bevolking er levensbewuster uitkomt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website