In Thailand zijn door de overheid recentelijk meer dan 3 miljoen Welfare cards verstrekt, voornamelijk aan gehandicapten, ouderen en bedlegerige patiënten met een laag inkomen.

Het aantal Welfare cards zal daardoor in totaal de 14,5 miljoen bereiken. Het is een sociale voorziening om de armoede te bestrijden. De houders van de kaart moeten het afgelopen jaar werkloos zijn of een inkomen van 100.000 baht of minder hebben gehad om steun te kunnen ontvangen in het kader van het programma en ouder zijn dan 18 jaar.

De houders van de kaart mogen maandelijks voor 200-300 baht consumentenproducten, zoals rijst en olie, kopen bij Thong Fah Pracha Rat winkels (blauwe vlag winkels). Daarnaast is er een tegoed van 500 baht voor het reizen met bussen en treinen. De kaart biedt tevens een korting van 45 baht voor gasflessen om te kunnen koken.

De kaart kost de Thaise staat gemiddeld ongeveer 4 miljard baht per maand.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Ruim 3 miljoen Welfare cards verstrekt aan gehandicapten en ouderen”

 1. Ger-Korat zegt op

  Voor gehandicapten is er deze maand een extra toelage van 800 baht bovenop het standaard bedrag, totaal 1000. Voor ouderen boven de 65 jaar is er deze maand 1000 baht , dus extra 900. Voor ouderen geldt dat ze ook nog een overheidspensioentje krijgen dus dit zijn extra’s

  Voor de maand juli zijn de volgende bedragen voor een standaard kaart:
  200 tot 300 baht standaard
  200 extra voor gehandicapten
  45 gas
  500 openbaar vervoer
  100 -200 hulp om werk te vinden
  100 water
  230 electriciteit
  50 -100 oudere mensen
  400 huur huis
  200 – 300 extra voor iedere kaart
  500 extra voor subsidie voor kind op school
  1000 extra voor hulp bij werk(vinden)
  en dan heb je nog wat meer uitkeringen voor speciale gevallen.

  Iedere maand varieren de extra bedragen. Men heeft een agenda nodig om alle bedragen in de gaten te houden want elke betaling vind apart op een dag in de maand plaats. En extra betalingen komen daar nog een keer bij en dan is het elke maand verschillend.

  Trouwens 4 miljard kost de kaart per maand staat er in het artikel. Nou 4 miljard : 14,5 miljoen kaarthouders is 275 baht gemiddeld. Nou als je bovenstaand opsomming ziet dan weet je zo dat het niet klopt, zal wel een miljard of 14 per maand zijn, gemiddeld een 1000 baht per kaart schat ik.

  Wat ik wel vind dat men vrij zou moeten zijn in de besteding van de kaartgelden. Ken een winkel welke pakketjes maakt met produkten en dit aan de kaarthouders verkoopt. Nou zitten er ongewenste produkten in het pakket en men kan niet vrij losse produkten kopen. En als er dan maar 1 winkel is in een dorp dan heeft men geen keus. Maar ik ben wel blij met deze sociale regeling voor de armere bevolking.

  4 miljard : 14,5 gebruikers =

  • Ger-Korat zegt op

   Kleine aanpassing in de laatste regel: ” 4 miljard : 14,5 gebruikers = ”
   hoort er niet te staan.

 2. Rob V. zegt op

  Ze kunnen beter die kaart afschaffen en cash geld uitkeren. Dan kunnen mensen zelf bepalen waar en waaraan ze het geld besteden. Wat heeft iemand in de Isaan aan BTS tegoed? Of als je helemaal geen OV gebruikt, waarom dat geld niet besteden aan bijvoorbeeld eten? Waarom naar een speciale winkel moeten, met in sommige regios minder gunstige spreiding? Makkelijker als je dat geld uit kan geven in de lokale winkeltjes. Ook goed voor de lokale economie.

  Naar ik begrijp komt ongebruikt tegoed te vervallen, dus het bedrag wat in theorie beschikbaar is zal in de praktijk niet gehaald worden.

  Zie ook: https://asiancorrespondent.com/2018/09/thailand-cashless-welfare-card-rethink/


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website