Het nieuwe zaai- en oogstjaar is wederom voorspoedig als het aan de voorspelling van de heilige ossen ligt. De jaarlijkse Royal Ploughing Ceremony is erg voorspelbaar en dat geldt ook voor dit jaar.

Toch is het voor de Thai een belangrijke traditie want koning Vajiralongkorn en koningin Suthida waren ook present op Sanam Luang. De twee heilige ossen ploegde het land en het land en kregen de keuze uit verschillende soorten voer. De ossen kozen voor rijst, gras en water, wat volgens kenners impliceert dat het komende rijstseizoen zich kenmerkt door overvloedige oogst en voldoende water.

Permanent secretaris Anant Suwanarat vergezeld door gewijde vrouwen, die gouden en zilveren manden droegen met daarin door de koning verstrekte rijstzaden, zaaide hij de korrels uit op het door de ossen geploegde land.

Nadat de koning onderscheidingen had uitgedeeld aan boeren en landbouwcoöperaties, mochten de toeschouwers het land oprennen om de rijstkorrels te verzamelen, die geluk zouden brengen.

Bron: Bangkok Post

3 reacties op “Royal Ploughing Ceremony: Heilige ossen voorspellen voorspoed”

 1. René uit Buriram zegt op

  Vorig jaar ook een goede oogst voorspeld. Maar bij ons in Buriram totaal mislukt vanwege de droogte. Alle kanalen en meertjes droog gepompt dus geen water meer.

  • Tino Kuis zegt op

   Kom, kom, ligt Buriram dan in Thailand? Sommigen denken van niet….

   • RobHuaiRat zegt op

    Ja Tino helaas heb je gelijk. Hoewel dit als en grap is bedoeld denkt de elite helaas nog steeds dat de Isan als een soort wingewest beschouwd moet worden. Dus misbruik maken van goedkope arbeiders en de hervorming van het onderwijs op de lange baan schuiven. Zo hou je ze op hun plaats.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website