Alle luchthavens geëxploiteerd door Airports of Thailand (AOT) hebben gisteren hun rookruimtes in de terminals gesloten. Roken in de passagiersgebouwen is nu nergens meer toegestaan.

Het totale rookverbod geldt voor de zes luchthavens die AOT exploiteert: Suvarnabhumi, Don Mueang, Phuket, Chiang Mai, Hat Yai en Mae Fah Luang. Een overtreder kan een boete krijgen van maximaal 5.000 baht.

De directie laat weten dat het besluit in de lijn ligt van het overheidsbeleid om roken te verbannen van de werkvloer en in kantoren.

Er komen wel rookruimtes buiten de gebouwen. Waar die staan is onduidelijk.

Bron: Bangkok Post

10 reacties op “Rokers verbannen van Thaise luchthavens: Alle rookruimtes worden gesloten”

 1. Wilbar zegt op

  Opvallend dat het (naar mijn weten) zonder vooraankondiging is. Het zal vooral veel Russische en Chinese passagiers onaangenaam verrassen.

 2. dre zegt op

  Dan sigaretje buiten roken he, op de daar voorziene plaats. Geen probleem.

  • ruud zegt op

   Dat buiten roken is lastig, als je in Thailand overstapt op een ander vliegtuig.
   Ik neem ook aan, dat de rookverslaafden die na een vlucht van 12 uur uit het vliegtuig stappen in een kramp schieten, als ze uit het vliegtuig stappen en merken dat ze met hun sigaret moeten wachten, tot ze naar buiten kunnen voorbij de douane.

 3. rob zegt op

  In Thailand draaien ze al net zo door als in Nederland met het anti rookbeleid. Het nut van het sluiten van die paar rookruimtes zie ik niet zo snel. Het werkt wel het nog meer stiekem roken op de toiletten in de hand. Dus voortaan maar de gok nemen dat je niet betrapt word.

  • Nicky zegt op

   Als er dan rookmelders hangen heb je een probleem. Trouwens voor de rokers, misschien een keuze om aan stoppen te denken

   • rob zegt op

    Rookmelders zijn mij zowel op Schiphol als in Bangkok nog nooit opgevallen. Blijkbaar zijn deze niet aanwezig. Als ik in BKK uit het vliegtuig stap is / was de rokersruimte mij al te ver weg, het toilet was dichterbij om rustig een peuk te roken. En aan stoppen denk ik zeer zeker, ik heb besloten te stoppen op het moment dat ik voorgoed mijn ogen sluit.

 4. Pat zegt op

  Ben zelf een absolute niet-roker (altijd geweest) en vind de ganse rokerswetgeving in de Westerse wereld één van de allerbeste wetten die ooit werden ingevoerd (was echt zeer dringend nodig), maar dit vind ik echt spijtig voor de rokers en een totaal onnodige maatregel.

  En dan nog in Thailand, een land dat toch echt wel andere problemen heeft.

 5. Kees 2 zegt op

  Buiten roken is prima, maar gooi alsjeblieft niet de peuk in de waterafvoer op straat! Want als je daar in kijkt, liggen er op bepaalde plaatsen 100-en peuken. Die afvoer is geen vuilnisbak, na regenbuien belanden die peuken op termijn in de zee (ik schrijf vanuit het perspectief dat ik in Pattaya-Jomtien woon). Veel rokers beseffen dat niet of het interesseert hen niet. Kom mensen, wees beschaafd, houd je rommel bij je of deponeer het netjes in een (as)bak.

  Volg niet de – vanuit films aangeleerde – ‘stoere’ houding om peuken onverschillig weg te gooien. Het roept bij (waarschijnlijk veel) niet-rokers ergernis op en is niet goed voor het milieu.

 6. thea zegt op

  Dat je bijna nergens meer mag roken is een kwestie van wennen.
  Kan iemand zich nu nog voorstellen dat je vroeger in de trein mocht roken, het zag er blauw van de rook.
  En er groeit nu een generatie op die niet beter weet en dat is toch mooi.

 7. Jacob zegt op

  Ik was zaterdag op de luchthaven en hoorde door de speaker gaan dat buiten roken ook niet meer is toegestaan…
  Dus echt rookvrij!!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website