Gisteren heeft de provinciale commissie overdraagbare ziekten van Chonburi, restaurants en hotels met een SHA Plus-certificaat in blauwe zone-gebieden, toestemming gegeven alcohol te verkopen, mits ze preventieve maatregelen nemen. Dat mag tussen 11.00 tot 14.00 uur en van 17.00 tot 23.00 uur.

Al eerder klaagde de toerismesector in Pattaya over een inkomstenderving van 60 procent als gevolg van het alcoholverbod. Verder vonden zij het oneerlijk dat de gemakswinkels en grote winkelketens, onbeperkt alcohol mogen verkopen.

De heropening van het land valt toch al zwaar tegen voor hoteliers, aangezien de meeste toeristen met het Test & Go-programma slechts één nacht in een hotel doorbrengen voor de verplichte Covid-19 test en daarna doorreizen naar hun partner of gezin met een eigen huis.

Hotels in Pattaya hebben tot nu toe ongeveer 9.000 overnachtingen geboekt, wat absoluut onvoldoende inkomsten genereert, zegt Phisut Sae-Khu, voorzitter van de afdeling Oost van de Thai Hotels Association.

“Hoteleigenaren verliezen de hoop naarmate het hoogseizoen vordert en grote markten zoals Rusland, India en China naar verwachting pas volgend jaar zullen arriveren. Daar komt bij dat Europese landen te maken hebben met nieuwe golven van het virus”.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


Rating: 1.00/5. From 1 vote.
Please wait...

1 reactie op “Restaurants en hotels in Pattaya mogen onder voorwaarden alcohol schenken”

  1. Mark zegt op

    In de Noord-Thaise provincie waar ik verblijf geldt een alcoholverbod. Enkele horeca-zaken werden al gesloten voor overtreding daarvan. Toch wordt in bijna alle restaurants bier geschonken. Hetzij in een mok of een theeglas of in een bierglas waarbij een lege fles Heineken 00 op tafel gezet wordt. Het schenken zelf gebeurt uit het zicht.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website