Uitbreiding Skytrain in Bangkok (meboonstudio / Shutterstock.com)

De regering is vastbesloten om volgend jaar ongeveer 640 miljard baht uit te geven aan grote openbaar vervoer projecten, waaronder nieuwe elektrische spoorroutes in Bangkok, Phuket, Chiang Mai en Nakhon Ratchasima, zegt de Mass Rapid Transit Authority of Thailand (MRTA).

MRTA-gouverneur, Pakapong Sirikantaramas, laat weten dat van het budget (640 miljard baht), zo’n 422 miljard baht zal gaan naar de financiering van zes elektrische spoorroutes. “De aanleg van de Orange Line van de MRT tussen het Cultureel Centrum van Thailand en Bang Khun Non kost ongeveer 200 miljard baht, terwijl de uitbreiding van de Purple Line van Tao Poon naar Rat Burana ongeveer 100 miljard baht zal kosten,” zei hij. “Bovendien kost het gedeelte van de Brown Line tussen Khae Rai en Lam Sali ongeveer 50 miljard baht”.

Volgens Pakapong wordt er ook geïnvesteerd in elektrische spoorroutes buiten de hoofdstad, waaronder het 41,7 kilometer lange tramsysteem in Phuket (34 miljard baht), een tramlijn in Chiang Mai (30 miljard baht) en in Nakhon Ratchasima (8 miljard baht).

Minister van Transport, Saksayam Chidchob, laat weten dat 42 miljard baht zal worden uitgegeven om de uitbreiding van de passagiersterminal van de luchthaven Suvarnabhumi te financieren. Ruim 80 miljard baht zal gaan naar een nieuwe snelweg tussen Nakhon Pathom en Cha-am, terwijl 30 miljard baht zal worden gereserveerd voor de 18 km lange uitbreiding van de snelweg Rama III – Dao Khanong-Outer Ring Road.

Volgens een bron bij het ministerie zijn er ook plannen om ongeveer 42,6 miljard baht uit te geven voor een nieuwe snelweg tussen Hat Yai en de Thais – Maleisische grens, en nog eens 30 miljard baht voor uitbreiding van de Uttaraphimuk verhoogde tolweg van Rangsit naar Bang Pa-in de nabijgelegen provincie Ayutthaya.

Bron: Bangkok Post

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website