Laborant / Shutterstock.com

De regering denkt na over de heropening van 12 soorten bedrijven en activiteiten met een hoog risico. Het gaat om onder andere pubs en concertzalen, salons met zeepmassage en sportwedstrijden.

Taweesilp Visanuyothin, woordvoerder van het Centrum voor Covid-19 Situation Administration, liet gisteren weten dat er wordt gekeken onder welk voorwaarden deze bedrijven kunnen openen. Vertegenwoordigers van deze bedrijfstakken zijn uitgenodigd om maatregelen te bespreken die nodig zijn om de verspreiding van het virus te voorkomen. De commissie wordt geleid door de secretaris-generaal van de National Security Council.

De komende versoepeling van beperkingen zou ook van toepassing zijn op filmploegen en grote filmsets, klaslokalen, bezoek aan zorgcentra voor ouderen en nationale parken. Dr. Taweesilp zegt dat er ook gekeken wordt naar maatregelen om concert- en evenementenhallen van meer dan 20.000 vierkante meter, op onderwijs gerichte wetenschappelijke centra te heropenen.

Andere bedrijfscategorieën die in de laatste fase kunnen worden heropend zijn pretparken, waterparken, speeltuinen en gamewinkels; vergaderzalen voor meer dan 200 deelnemers; pubs, bars en karaoke, sauna’s en soapy-massagesalons.

De Thaise regering streeft er naar om uiterlijk 1 juli de lockdown en de noodtoestand op te heffen. Voorwaarde is wel dat het aantal nieuwe besmettingen laag blijft.

Bron: Bangkok Post

Bron: Bangkok Post

8 reacties op “Regering wil o.a. bars, pubs, soapy-massages en pretparken heropenen”

 1. Guido zegt op

  De Thaise regering streeft er naar om uiterlijk 1 juli de lockdown en de noodtoestand op te heffen.

  Deze zin is uiterst belangrijk en wordt hopelijk kortelings bevestigd.

 2. micha zegt op

  betekend dat de luchthavens open zullen zijn op 1 juli…
  nu de vraag van 1.000.000, zijn we welkom vanaf 1 juli

  • Het is nog niet duidelijk wanneer de luchthaven open gaat voor internationale commerciële vluchten. Zo gauw dit bekend is melden wij het op Thailandblog.

  • Herman van Rossum zegt op

   Ik heb een uitgestelde vlucht naar Nederland geboekt op 04/07/2020 bij Finnair . Oorspronkelijk was dit 30/03. Ik heb het idee dat dit toch wel doorgaat anders zou ik toch een mail ontvangen hebben bij canceling.
   Dus neem ik aan dat BKK open is. Herman

 3. Hugo zegt op

  In de Thai Enquirer van vandaag lees ik dat toeristen van buiten Thailand pas zouden toegelaten worden vanaf er een vaccin beschikbaar is of men moet 14 dagen in quarentaine.

  • Guido zegt op

   Geen enkele toerist die voor 3 weken of een maand komt wil in quarantaine dus indien ze dat eisen dan komen er geen toeristen.

  • john zegt op

   een vaccin zal nog wel even op zich laten wachten. Maar 14 dagen quarantaine en dan langere tijd in thailand waar bijna geen reisbeperkingen zijn lijkt best te doen. Temeer omdat toeristen natuurlijk nauwelijks komen. Vakantie boeken en daarvan 14 dagen in afzondering lijkt niet zo aantrekkelijk.

 4. Witje58 zegt op

  Ik denk dat het niet aan de orde is voor ons 18 juli, helaas


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website