(1000 Words / Shutterstock.com)

Er komen versnelt 9.000 extra quarantaine opvangplekken voor Thaise burgers die terugreizen uit het buitenland. 

Woordvoerder van het Ministerie van Defensie, Kongcheep Tantravanich, zei zaterdag dat deze beslissing is genomen door het Ministerie van Defensie en het Ministerie van Volksgezondheid, nadat men had vernomen dat veel meer Thai terug willen reizen naar Thailand dan men had aangenomen.

Kongcheep zei dat de regering nu 500 Thai per dag toestaat om naar huis terug te keren, dat was voorheen 400 per dag, dus de ministeries hebben 9.000 extra hotelkamers ingezet die als quarantainevoorziening kunnen worden gebruikt.

Alle repatrianten worden 14 dagen in staatsquarantaine geplaatst om er zeker van te zijn dat ze geen Covid-19 hebben opgelopen. Ze worden tijdens de quarantaine tweemaal op het virus zijn getest. De eerste test wordt uitgevoerd op de vijfde dag van hun verblijf en de tweede op de twaalfde dag. Mocht iemand Covid-19 hebben opgelopen, dan wordt de patiënt onmiddellijk naar een ziekenhuis gestuurd.

Volgens het Centre for Covid-19 Situation Administration (CCSA) zijn tot 1 juni al 30.019 Thais naar huis teruggekeerd.

Bron: Bangkok Post

4 reacties op “Regering maakt 9.000 quarantaine plekken vrij voor gerepatrieerde Thais”

 1. Jager Bert zegt op

  Na een positieve test worden ze gelijk naar het ziekenhuis gestuurd ?
  Snap het niet , gewoon toch observeren en ze zitten toch afgezonderd?

 2. HansSteen zegt op

  Ik snap, zoals vaker het geval is, de Thaise manier van rekenen niet…. Er komen 100 Thai extra per dag terug die 14 dagen in quarantaine moeten. Dan heb je toch maar 1400 extra hotelkamers nodig, en geen 9000? Na 14 dagen komen er weer 100 kamers vrij die voor de volgende extra terugkomers gebruikt kunnen worden. En ik heb eerder gelezen dat er 2 man (m/v) op 1 kamer geplaatst worden, dus dan heb je zelfs maar 700 extra kamers nodig. Of zie ik iets over het hoofd?

 3. George Hendriks zegt op

  Voor een goede rekensom is het belangrijk om te weten hoe massaal er Thai terugkomen uit het buitenland en hoe veel er op dit moment in quarantaine zitten. 🙂 Als er twee op een kamer kunnen zijn er misschien ook maar 4500 kamers of ruimtes beschikbaar maar dan kan er nog steeds spake zijn van 9000 opvangplekken (bedden) Waarschijnlijk door naar het ziekenhuis voor het zekere of om een goede indruk te maken. Onvolledige journalistiek van de BP ?

 4. Ronny zegt op

  Ik zou graag eens de onkosten willen weten.
  Test van covid gemaakt in Thailand kost rond de 1500 baht.(rumoer)
  China test 500 baht.
  14 dagen verblijf zowel voor thaise en buitenlanders.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website