(1000 Words / Shutterstock.com)

CCSA-woordvoerder Taweesilp heeft gisteren wat uitspraken gedaan over de zesde fase van lockdown versoepelingen. Het gaat zeer waarschijnlijk om 5 groepen buitenlanders die Thailand weer in mogen. De Thaise regering neemt daarover dinsdag een beslissing.

Vijf selecte groepen buitenlanders zullen naar verwachting het land mogen binnenkomen (zie het plaatje onderaan deze pagina). Opvallend daarbij is dat de houders van een Elite-card genoemd worden (het zou daarbij gaan om buitenlandse werknemers met een dergelijke kaart).

De Elite card is een zogenaamde “Privilege Entry Visa”. Dat is een multiple entry visa, die geldig is voor een periode van vijf jaar en kan daarna vernieuwd worden zolang de kaart geldig is. Daarnaast heb je nog wat voordelen zoals kortingen op tal van diensten, waaronder golf, wellness/spa’s, restaurants, hotels en medische diensten in sommige ziekenhuizen. De kaart is beschikbaar in zeven categorieën voor een prijs van 500.000 tot 2 miljoen baht.

Thaise bevolking is huiverig

Volgens een recente Dusti Peiling wil een grote meerderheid van de Thaise bevolking juist niet dat buitenlanders het land weer in mogen omdat men vang is voor nieuwe besmettingen met Covid-19.

Taweesilp benadrukte dat de regering topprioriteit geeft aan de volksgezondheid en dat de economie draaiende houden op de tweede plaats komt.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

34 reacties op “Regering beslist dinsdag welke buitenlanders Thailand weer binnen mogen”

 1. David H. zegt op

  Dus zoals ik al wel verwachte , geen toegang voor de modale doorsnee tourist / expat , en aldus condobezit van geen tel waar enkelen op hoopten . Neem maar aan v/m. dat het ruim 2021 wordt voor deze (onze ) categorie , tenzij de deur op een kiertje komt voor medische toeristen in een tweede zitting beslissing van de heersers .

  Zelfs de Elite card duid enkel foreign “workers” aan , zelfs niet diegenen met de golfclubs en wijndegustatie lidmaatschappen a la “ridders van de culinaire geneugten ” (lol)

  Komt er nog bij dat de Thaise bevolking begint te morren om vreemdelingen zeker niet toe te laten , en er is nog niet eens een eerste golf geweest ?

  Dus vergeet het maar

  • Geert zegt op

   David,

   Het is al meermaals aan bod geweest maar het is ijdele hoop om te denken dat de gewone toerist dit jaar nog naar Thailand kan.
   Ik zit momenteel in Chiang Mai en zou graag familie gaan bezoeken in België maar zolang ik niet zeker ben dat ik terug naar Thailand kan blijf ik gewoon hier uiteraard.
   Ik merk heel goed dat de propaganda machine van de overheid goed werkt. De Thai zijn doodsbang voor het virus. Ze krijgen te horen dat het voornamelijk de ‘vuile westerling’ (uitspraak van de Thaise minister van volksgezondheid) is die het virus zal binnenbrengen.
   Vandaar dat de meeste Thai geen buitenlanders willen toelaten.
   Afwachten hoe het verder loopt maar het ziet er niet goed uit.

   Gegroet,

  • Ger-Korat zegt op

   Wat Elite Card aangaat staat in de tekst in Bangkok Post: foreign travellers who are members of the Thailand Elite Card scheme.

   Wat de eerste 2 groepen arbeidsmigranten betreft is het vreemd dat ze worden toegelaten want er zijn met miljoenen Thais op zoek naar een baan of inkomen en als je dan de buitenlandse arbeidsmigranten toelaat speelt er iets anders mee. Juist in de Dusit Peiling gaf men aan dat men voor 94% zich zorgen maakt over de werkloosheid en 92% over het sluiten van bedrijven mocht er meer covidgevallen komen en zo zie je dat de Thais zich hierover druk maken. En dan ga ik het maar niet over suggestieve vragen of sturende antwoorden of een niet representatieve peiling (zijn de vele nieuwe werklozen en ondernemers ook vertegenwoordigd ?) of en ja er is censuur en of men vertelt een uitkomst wat de regering voorschrijft of graag wil horen. In ieder geval het bedrijfsleven laat van zich horen en zoals een ieder weet regeert het geld en nu maar wachten op het volgende maatregelen.

   • David H. zegt op

    @Ger-Korat
    Wat je antwoord betreft van Bangkok post :

    “Wat Elite Card aangaat staat in de tekst in Bangkok Post: foreign travellers who are members of the Thailand Elite Card scheme.”

    Bekijk het Plaatje van dezelfde Bangkok post in topic eens en daar staat” Foreign WORKERS who have an elite card “

    • Ger-Korat zegt op

     Ja beste David, de Bangkok Post laat wel vaker fouten zien omdat ze denk ik hun teksten niet goed redigeren, komt nog wel eens voor.

     • David H. zegt op

      @Ger-Korat

      De vraag is nu wel WAT fout is ….versie 1 of versie 2 (lol)

      Ik denk dat enkel de Elite Card houders die belangrijk zijn voor Government het zullen halen, bvb hoge zakenmensen C.E.O.’s en dergelijken die nog meer geld in het laadje brengen door bvb productie dan diegenen die juist 1 millioen konden missen .

 2. Osen zegt op

  Oke, duidelijk dit dus. Mocht je plannen hebben om deze zomer nog naar Thailand te willen gaan kun je dat gerust uit je hoofd zetten. Denk dat ze misschien in 2021 een beperkte groep toeristen gaan toelaten mits Covid niet opleeft. Hoop dat de omringende landen indien veilig wel open gaan voor toeristen, misschien dat Thailand dan denkt dat het wel kan en ook toeristen gaat toelaten. Ik ben voornemens om Thailand in te ruilen voor Vietnam, hoop dat zij wel toeristen binnenlaten.

  • kop zegt op

   Vergeet Vietnam maar, Osen:

   Vietnam
   Gepubliceerd op 22.05.2020
   1. Passagiers mogen Vietnam niet binnenkomen.
   – Dit geldt niet voor passagiers met diplomatieke of officiële dienst. Ze zullen onderworpen zijn aan een verplichte medische verklaring en zelfisolatie.
   – Dit geldt niet voor passagiers die experts zijn, bedrijfsmanagers of hoogopgeleide werknemers. Ze zullen onderworpen zijn aan een verplichte medische verklaring en zelfisolatie.
   – Dit is niet van toepassing op passagiers die zijn goedgekeurd door de National Steering Committee on Covid-19 Prevention and Control.
   2. Voor vervoer van onderdanen van Vietnam die terugkeren naar Vietnam, moeten luchtvaartmaatschappijen van tevoren contact opnemen met de Vietnamese diplomatieke vertegenwoordiger in het lokale land.
   3. Alle passagiers worden bij aankomst 14 dagen in quarantaine geplaatst in een aangewezen voorziening.
   4. Alle visumafgiften zijn opgeschort.
   5. Alle passagiers moeten voor aankomst een quarantaineformulier invullen.
   6. Passagiers die reizen voor diplomatieke of officiële doeleinden ondergaan een medisch onderzoek aan de grens.
   7. Onderdanen van Italië en Korea (Rep.) Met een normaal paspoort zijn niet langer vrijgesteld van visa.
   8. Onderdanen van Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Noorwegen, Spanje, Zweden en passagiers met een Brits paspoort zijn niet langer vrijgesteld van de visumplicht.
   9. Passagiers met een door Vietnam afgegeven certificaat van visumvrijstelling zijn niet langer visumvrij als ze in China (Volksrepubliek), Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Iran, Italië, Korea (Rep.), Noorwegen, Spanje verblijven , Zweden of Verenigd Koninkrijk.
   10. Onderdanen van Wit-Rusland, Japan en de Russische Fed. met een normaal paspoort zijn niet langer vrijgesteld van visa.
   11. Onderdanen van Wit-Rusland, Japan en de Russische Fed. met een normaal paspoort en met een door Vietnam afgegeven certificaat van visumvrijstelling zijn niet langer visumvrijgesteld.
   12. De vliegtuigbemanning is onderhevig aan een verplichte medische verklaring en houdt zich tijdens hun verblijf tot aan het volgende vluchtschema aan zelfquarantaine.

   • Osen zegt op

    kop, ik verwacht dat Vietnam toch eerder toeristen gaat toelaten dan Thailand dat zal doen. Ik ben ook voornemens om pas in februari op vakantie te gaan voor een maandje. Eerste keus was Thailand, maar die hoop echt laten varen. Mocht het tegen die periode niet lukken, dan maar een jaartje overslaan en wachten op betere tijden voor het reisverkeer naar het zo geliefd Azie.

 3. Mike zegt op

  “Taweesilp benadrukte dat de regering topprioriteit geeft aan de volksgezondheid”

  O werkelijk dus er komt binnenkort een enorme campagne voor velig verkeer, schone lucht, TBC bestrijding, betaalbare zorg enz ?

  Laat me niet lachen, het gaat al lang niet meer om het virus(je) maar om de macht.

 4. Vakman zegt op

  Ik zie in dat plaatje louter en alleen mensen die de economie draaiende komen houden, uitgezonderd de toeristische sector.

  Oké, Thailand kan ik de rest van het jaar dus wel uit mijn hoofd zetten. Dan gaat het volgend jaar waarschijnlijk toch een andere bestemming worden.

  • Ger-Korat zegt op

   Juist niet de mensen die de economie draaiende houden, zie mijn eerdere reactie over de arbeidsmigranten waarbij het werk prima gedaan kan worden door de vele nieuwe Thaise werklozen. En een filmcrew (voor opnames van verlaten stranden en lege hotels ?) lijkt me niet echt noodzakelijk, En beurzen zijn interessant als deze groot van opzet zijn en vele internationale bezoekers aantrekken, nou laat dat zelfs in Nederland de laatste bedrijfstak zijn welke geopend wordt vanwege de covid want er zitten teveel risico’s aan grote evenementen waar vele mensen samendrommen in een binnenlocatie. Maar ja wie ben ik, ik denk dat er wat vriendjes van vriendjes zijn waardoor deze groepen toegang krijgen. Even ter herinnering: de Queen Sirikit Conventie Centre in Bangkok, waar tentoonstellingen worden gehouden, heeft een concessiehouder welke deze concessie kreeg na aankoop van een stuk grond uit het prive-bezit van de premier. Dus ja misschien ons kent ons.

  • kop zegt op

   Een andere bestemming ?

   Vrijwel alle landen laten geen reizigers toe:

   https://www.iatatravelcentre.com/international-travel-document-news/1580226297.htm

 5. John Chiang rai zegt op

  Hoe moeilijk het sommigen ook vinden,we moete voor een zekere toelating in Thailand gewoon wachten op een goed vaccin.
  Zelfs al zou Thailand vanaf Sept 2020 iedereen weer in het land laten,biedt dit geen enkele garantie dat het dan ook daadwerkelijk gebeuren gaat.
  Iedereen die dan bezeten begint zijn vliegtickets te boeken,moet bij een z.g.n.2e golf in Europa, gewoon er mee rekenen,dat andere landen w.o.ook Thailand,plotseling voor deze landen weer op slot gaat.
  Het gevolg gecancelde vluchten en de zelfde refund en omboekings problemen waar nu het internet reeds vol mee staat.

  • Dat zal dan lang wachten worden want een goed werkend vaccin tegen Covid-19 komt er naar mijn mening de komende 5 jaar niet. Maar de massa zal wellicht genoegen nemen met een halfbakken vaccin die voor 30% iets doet en mogelijk bijwerkingen op de koop toe nemen.

   • John Chiang rai zegt op

    Ik ben geen viroloog en nog minder de ontwikkelaar van een vaccin,maar voor een garantie dat de grenzen werkelijk openblijven/gaan,mitst er geen ander virus de wereld gaat bedreigen,is alleen een werkend vaccin wat internationaal ook als zodanig beoordeeld gaat worden.
    In het huidige stadium is het virus niet uit de wereld,en kan ieder ogenblik zonder afdoende vaccin voor een 2 e golf gaan zorgen.
    Laten we het beste hopen Peter,dat het iets sneller gaat als de van jou voorspelde 5 jaar.

    • Ger-Korat zegt op

     Moderator: Discussie graag bij Thailand houden

   • Castille Noel zegt op

    Een goed werkend vaccin is voorlopig niet mogelijk het virus veranderd constant zijn al meer dan
    zes verschillende varianten in de wereld ?

 6. Kemosabe zegt op

  Ik lees voornamelijk alleen maar reacties die betrekking hebben op de terugkeer naar zogenaamde ‘toeristische’ plaatsen in Thailand waar het bier moet vloeien, de stranden en restaurants weer open moeten, condo’s leeg staan, de golfbaan die gesloten is.

  Maar wat te denken van de toeristen die hun ‘thuis’ hebben gevonden in de Isaan? Daar hoor ik niemand over. Ik heb mijn geluk bijna twee jaar geleden in de Isaan gevonden, een schat van een vrouw en over een huwelijk zijn wel al aan nadenken.

  Hier worden ook miljoenen Bhat in de lokale ondernemers gepompt.
  Zelf heb ik al ruim een miljoen Baht in anderhalf jaar tijd in onder andere het huis en de rijstvelden van mijn verloofde gepompt. Haar rijstoogst is meer dan verdubbeld door onder andere het aanleggen van een bewaterings- systeem over al haar velden, bemesten, mensen inhuren voor onderhoud en opknappen van haar huis. Gemiddeld ligt mijn bijdrage rond de 100.000 Baht per maand aan de lokale economie. De ene aan meer, de andere maand minder. De lokale ondernemers en onderaannemers zien me graag komen. Van een bijna in verval geraakte woning heben we een leuk huis kunnen maken met westerse voorzieningen. Wasmachine, koelkast, douchen met warm water, waterpomp, elektrische installatie in huis opnieuw laten aanleggen volgens westerse normen.
  Dit zijn slechts enkele voorbeelden.

  Ik denk dat velen met mij hetzelfde doen en dus een aanzienlijke bijdrage leveren aan de lokale economie.
  Dat valt ook allemaal weg als we niet meer terug kunnen. Natuurlijk kan men ‘op afstand’ vanuit de luie stoel in Nederland alles verder regelen, maar dat kan en mag de bedoeling toch niet zijn ?

  Thailand is meer dan Bangkok, Pattaya, Chiang Mai, Phucket en al die zogenaamde toeristische oorden alleen.

  Ook wij de Farang uit de Isaan willen weer graag terug naar onze geliefde en rustige en misschien iets meer sobere levensstijl, welke ik persoonlijk prefereer boven de hectische levensstijl in Nederland.

  Hier wil ik oud worden samen met mijn lief.

  • Sir Charles zegt op

   Thailand is óók meer dan Isan en al die andere zogenaamde niet-toeristische oorden alleen.

  • janbeute zegt op

   Beste Kemosabe, dat de ondernemers en onderaannemers u graag zien komen, is dank zij die bedragen die u maandelijks hier te besteden hebt zeker wel te begrijpen.

   Jan Beute.

  • JM zegt op

   Ik denk dat vele Belgen en Nederlanders in dezelfde situatie zitten.
   Veel geld in families gepompt en hopen dat het goed komt.

 7. Maikel zegt op

  Alleen als de WHO zich anders gaat opstellen, en de echte gevaren van deze covid 19 gaan bekijken dan pas zal er iets gaan veranderen.

  Men is een paar jaar geleden veranderd voor het definiëren van een pandemie. Vroeger was er eerst een ziekte nodig met x aantal slachtoffers en dan verdeeld over x aantal landen voordat het een pandemie genoemd mag worden.

  Nu gebruikt men dus reken modellen en als daar dus een x aantal slachtoffers met x aantal landen uitkomt, voorspellen ze dus de pandemie en roepen ze het ook uit als een pandemie.
  Doordat dit dus een reken model is komen er cijfers uit waar we allemaal erg van schrokken. Het was de ondergang en daar is alles mee begonnen.

  Covid is op de lijst gekomen van de WHO en de WHO heeft 3 verdelingen van gevaar en risico voor een virus. Covid is op de A lijst gekomen, en is dus door de reken modellen het zelfde ingeschaald als o.a .Antrax, Ebola, Pokken. Hierop is de hele aanpak op gebaseerd.

  Alleen nu met de kennis van nu en de zeer beperkte risico dat het virus geeft voor bepaalde mensen moet toch de WHO gaan herzien dat ze fundamenteel mis zitten met hun reken modellen!!
  Verder werkt de media ook niet mee met het hele gebeuren, ze melden alleen maar hoeveel gevallen er getest worden met de uitslagen.

  Als ze nu zouden melden dat 98% van met covid besmetting zonder al te veel klachten gewoon genezen zijn, en dat de risico groepen op moeten letten en vanaf een bepaalde leeftijd zeg 70 jaar mensen extra maatregelen moeten nemen om zich te beschermen dan zijn we al een heel eind. Kan de rest van de mensen weer naar een relatief normaal leven toe werken.

  Wel ben ik van mening dat er gekeken moet worden naar wat mensen moeten doen als ze symptomen hebben van een verkoudheid of dergelijks, hoeft niet perse covid 19 te zijn maar voor alle seizoen epidemieën enz. Ik ben van mening namelijk dat je dan dus gewoon thuis moet blijven en niet gaan werken enz. enz. Dan kunnen we allemaal zorgen dat de griep epidemieën onder controle blijven, en ook de standaard griepjes en verkoudheden in de kiem smoren.

  Verder moeten er verplichte keuringen komen voor luchtbehandeling / verversing installaties in bijvoorbeeld kantoren openbare ruimtes werkplekken treinen etc. etc.

  Dit heb ik zelf niet verzonnen, maar heb ik dit opgestoken van diverse YouTube kanalen. Ik zet ze erbij voor de zekerheid zodat een ieder zelf zijn eigen conclusies mag trekken.

  https://www.youtube.com/watch?v=IRlPPzydSyM&feature=youtu.be
  https://www.youtube.com/watch?v=c_tlsJBrIWc
  https://www.youtube.com/watch?v=lO_fOhNQ_j4
  https://www.youtube.com/watch?v=3QsfQ2se0-o
  https://www.youtube.com/watch?v=3QsfQ2se0-o
  https://www.youtube.com/watch?v=Vm6M7GOvBcI

  Hopelijk gaan meer en meer mensen deze kijken en kunnen we hopelijk iets veranderen.

  Maikel

 8. Rob zegt op

  Niet zo gek dat de Thaise bevolking huiverig is voor de buitenlanders. Die zijn helemaal paranoia gemaakt door de machthebbers. Angst regeert. En hou het volk vooral dom. Dat wordt lastig einde van het jaar samen met mijn Thaise vriendin naar Thailand.

 9. fred zegt op

  Het is mooi geweest maar volgens mij is Thailand verleden tijd. Veel regimes zullen deze crisis aanwenden om die vervelende modale toeristen voorgoed buiten te houden. Pottenkijkers zijn er niet meer gewenst. Ik blijf me dan ook afvragen of dit wel een gewoon virus is ? Er klopt iets niet zoveel is zeker.

 10. herman buts zegt op

  Ik zeg al maanden dat er dit jaar niemand nog binnengeraakt, en dan bedoel ik toeristen en expats. Zelf heb ik tegen mijn vrouw (die thaise is) gezegd dat ik niet meer terugga zonder vaccin. Gelukkig verwacht ik dat dit massaal ter beschikking zal komen in de eerste helft van 2001, ik geloof in de farmeceutische industrie die massaal wil produceren, er lopen nu al tests op mensen in enkele landen en als die positief uitvallen kan het heel snel gaan Johnson & Johnson bouwt nu al aan productiecapaciteit van 5 miljoen vaccins per maand en zij zullen niet de enige zijn die met een werkend vacccin komen. men verwacht wereldwijd dat er minstens een tiental verschillende vaccins op de markt zullen komen.Ik denk dat dit onze enige hoop is, zonder vaccin zie ik zelfs 2001 negatief in. Men praat over 60 dagen coronavrij zijn voor er een inreistoestemming zou komen, volgens mij voldoet er momenteel geen enkel europees land aan die eisen, integendeel men krijgt overal terug heropflakkeringen, zelfs in Thailand.

 11. Robert JG zegt op

  Het is langzamerhand wel duidelijk dat de inwoners van Thailand, Laos, Vietnam etc. door een onbekende oorzaak nauwelijks gevoelig zijn voor het Corona virus. Er waren er in Januari ( en Februari?) nog vrij veel Chinese toeristen die in contact moeten zijn geweest met Thaise inwoners zonder grote gevolgen. Het is dus erg interessant en leerzaam om te onderzoeken waar dat aan ligt. Eerste onderzoeken schijnen al te lopen. En het is blijkbaar erg goed gelukt om de bevolking angst aan te jagen, al dan niet door onwetendheid van de overheid. Tot nu toe is het aantal slachtoffers van corona wereldwijd niet significant hoger dan de griep van 2018, maar het jaar is nog niet om. En het is ook duidelijk dat landen die per definitie al een bevolking hadden met een slechte gezondheid (o.a. obesitas en daarmee suikerziekte etc.) en ook een daarmee samenhangend slecht immuunsysteem, zoals de verenigde staten een groot risico lopen. Kortom het zou mooi zijn als de Thaise overheid wat lessen zou trekken…

  • Stan zegt op

   Ik denk dat die “onbekende” oorzaak niet onbekend is bij de regimes van deze landen die ervaring hebben met het manipuleren van cijfers…

 12. Sikan zegt op

  Giethoorn e/a watersport plaatsen zijn nu rustig . Geen Chinees e/a Asiatische personen. Lekker in eigen land genieten en beter het vacantiegeld besteden in N.L Goed voor de economie.Mijn vrouw is Thais,maar wij hebben geen behoefte om op vacante te gaan naar Thailand met al zijn restricties

 13. Joost zegt op

  Vrijwel alle landen buiten Europa zitten dicht voor Europeanen en dat is helemaal niet verwonderlijk. Europa zelf zou, voor ons zelf, ook op slot zitten als we geen EU hadden. Iedereen praat elkaar hier maar na, net een stel papegaaien. Zeer terecht dat Thailand (en al die andere landen) tijdelijk op slot zitten!

 14. keespattaya zegt op

  555. Weer een heleboel mensen die aan het speculeren zijn over het niet al dan wel openen van de Thaise grens. Nou , ik denk dat zelfs de machthebbers van Thailand het nog niet weten. Niemand weet hoe het virus zich gaat ontwikkelen en niemand weet hoe de beslissing makers in Thailand hierop gaan reageren. Het enige wat je kunt doen is afwachten.

 15. Stan zegt op

  Bij een eventuele tweede golf door de zomervakanties zal de grens van Thailand nog wel veel langer dichtblijven voor Europeanen. De regime leest natuurlijk ook het nieuws uit Europa en kan weer de farangs de virusverspreiders noemen…

 16. DavidH. zegt op

  Travel bubble kan wachten zegt Thailand,s foreign minister Don Pramudwinai Bangkok 20 Mei .
  op vraag in parlement zegt minister dat ongeveer 8200 Thais hebben geregistreerd voor terugkomst voor eind dezemaand en wachten op hun vluchten .

  Dus denk even na voraleer je dromen op binenkomst Thailand om te zetten in boekingen

  https://www.mcot.net/viewtna/5f155faee3f846bdac

 17. RonnyLatYa zegt op

  Gaan binnenkort ook de terugkerende Thai mogen betalen voor hun quarantaine?
  Alvast gaat men die dat kunnen betalen nu al aanmoedigen om het te doen.

  Wat de 5 groepen betreft die mogelijk toegang zouden krijgen bij de 6de fase.
  In dit artikel wordt er niet meer gesproken over de 5de groep (Thai Elite Card houders).
  “The CCSA is considering whether to allow four groups of foreigners to enter the kingdom. The first comprise foreign trade fair organisers who will be allowed to stay in Thailand for a limited time, while the second consists of film production crews with clear production schedules and shooting locations.
  The third group consists of foreign workers from neighbouring countries, and the last group are foreign travellers on medical and wellness programmes, he said.
  “All must stay in state or hospital quarantine for 14 days,” he said.”

  Verbaasd me eigenlijk niet, want tenslotte mochten die met een werkvergunning of die getrouwd waren ook al binnen onder voorwaarden. Hoefde je geen Thai Elite Card houder voor te zijn.

  Wie zien wel wat vandaag allemaal beslist zal worden, maar in vele gevallen zal het niet direct van toepassing zijn op de TB lezers denk ik. Misschien enkele uitzonderingen daargelaten.

  https://www.bangkokpost.com/thailand/general/1954575/pay-for-your-stay-says-ccsa


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website