De zuidelijke provincie Surat Thani heeft gisteren te maken gehad met veel overlast door hevige regen. In sommige districten waren er overstromingen.

In Wipawadi werd een noodweg beschadigd en onberijdbaar. In het district Muang overstroomde de rondweg tussen Bang Yai en Bang Kung. Het water bereikte een hoogte van 30 tot 60 cm. De ondergelopen wegen zorgde voor verkeersopstoppingen.

De bewoners van de aan de kust en de eiland moeten de komende dagen rekening houden met een stormachtige wind, hoge golven en overstromingen. Kleine boten worden afgeraden de zee op te gaan. De veerdienst tussen Don Sak en Koh Phangan is een week lang buiten dienst gesteld.

In de provincie Prachuap Khiri Khan ( o.a. Hua Hin) begon de moesson zondagavond. Een school moest daardoor sluiten omdat leerlingen de school niet kunnen bereiken.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Regens teisteren provincie Surat Thani (Koh Samui en Koh Phangan)”

 1. Herbert zegt op

  Zijn nu 3 dagen in Chumphon en nog geen zon gezien wel heel veel regen morgen weer terug naar BKK

  • lung addie zegt op

   Ja, het regende drie dagen bijna ononderbroken in Chumphon. Ontmoette hier een Zwitsers gezin in Pathiu die reeds drie dagen met hun vingers konden draaien ipv een strandvakantie te kunnen genieten. In neem hen al twee dagen met de auto uit om zaken te gaan bezichtigen welke ook met regen mogelijk is. Het is nu wel volop regenseizoen in deze streek, zoals ieder jaar. September, oktober, november zijn de maanden met de meeste regen. Dit jaar kwam de regen heel laat: septetmber en oktober NIETS … nu krijgen we hier wat we te kort hadden… de natuur hersteld zichzelf.
   Op Koh Samui, wat zowat het zelfde weertype heeft als Chumphon, daar zullen ze heel gelukkig zijn daar wegens de lange droogte waterdistributie totaal op was …. daar zullen ze heel gelukkig zijn, net als de plantagehouders voor palmoliefruit hier in Chumphon…. die dansen nu in de regen van blijdschap. Voor een toerist is het natuurlijk minder aangenaam.

 2. Guus zegt op

  Nou daar zullen ze toch blij van worden. Twee weken geleden hadden ze nog maar voor een week water.
  Beter een paar dagennatte voeten dan een half jaar geen water.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website