De weergoden (bestaan die?) hebben flink huisgehouden in het Zuiden. Het hele weekend zorgden ze er voor stortbuien en een harde wind met overstromingen en aardverschuivingen tot gevolg.

Boosdoener was een zuidwestelijke moesson boven de Andaman zee en de Golf van Thailand, die daar voor hoge golven tot 3 meter zorgde. Het Meteorological Department had de bewoners gewaarschuwd dat vanaf zaterdag het weer bar en boos zou worden en dat werd het ook.

Trat

Het district Huai Yot (Trat) werd getroffen door aardverschuivingen. Daardoor werd de Wat Nao tempel beschadigd. Gisteren nam de gouverneur er een kijkje.

Ranong

In de provincie Ranong aardverschuivingen langs de verbindingsweg tussen Muang en La Un. Het verkeer raakte erdoor in de knoop. In Muang was nog slechts één rijbaan berijdbaar. Het hoofd van het Disaster Prevention and Mitigation Department heeft het Department of Rural Roads gevraagd de modder en rommel op te ruimen en plaatsen waar modderstromen dreigen, te inspecteren. Naar verwachting zijn die nog niet afgelopen, want er is inmiddels meer dan 300 mm regen in de provincie gevallen.

Satun

Overstromingen in in zes dorpen in vier districten. Een kleine vijfhonderd huishoudens waren er de dupe van. Het district Tha Pae werd het zwaarst getroffen. Er is een rampencentrum ingericht van waaruit voedsel en drinkwater worden gedistribueerd. Tientallen soldaten helpen dorpelingen hun spulletjes in veiligheid te brengen.

Rayong

In Ban Khai is het dak van Wat Nongpawa beschadigd door een harde wind en in tambon Bang But werden driehonderd rubberbomen vernield. Ook elektriciteitspalen waren niet bestand tegen het natuurgeweld.

Phitsanulok, Sukothai, Chiang Mai

Het Noorden kreeg het voor zijn kiezen met een harde wind in Chat Trakan (Phitsanulok) en twee tambons in Sukothai. In Chiang Mai werd een man getroffen door de bliksem; hij overleefde het niet.

Noorden, Noordoosten

Het Meteorological Department meldt een harde wind en een gezakte temperatuur van vier graden in het Noorden en Noordoosten. Daarvoor was een hogedruk gebied in China verantwoordelijk.

(Bron: Bangkok Post, 7 oktober 2010)

Foto: Reddingsoperatie in Hua Hin.

1 reactie op “Regen geselt Zuiden; overstromingen en aardverschuivingen”

  1. J.Jordaan zegt op

    Tot nog toe geen enkele reactie op het blog voor die mensen in het zuiden.
    Mijn gedachten gaan naar de familie van mijn vrouw in het zuiden. Elke keer weer getroffen door de weersomstandigheden. Arm als de neten en elke keer weer opnieuw beginnen.
    Ik kan wel weer vermelden wat de Thaise regering voor prioriteiten heeft. Die liggen niet in het zuiden.
    J.Jordaan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website