De omstreden nieuwe grondwet in Thailand wordt getoetst doormiddel van een referendum. Hiermee geeft de hervormingscommissie (NCPO) en het kabinet gehoor aan de wens van de oppositie en het volk. In januari 2016 wordt het referendum gehouden. Als gevolg hiervan worden de verkiezingen zes maanden uitgesteld. Deze worden nu in augustus of september 2016 gehouden.

De interim-grondwet moet, om een volksraadpleging mogelijk te maken, wel door het parlement gewijzigd worden. Het referendum wordt door de kiesraad georganiseerd. Er zullen 47 miljoen boekjes van de interim-grondwet onder de Thaise bevolking worden verspreid. Dat kost 3 miljard baht. De bevolking krijgt vervolgens een maand de tijd om het te lezen.

Wel blijft de vraag wat er gaat gebeuren als de meerderheid van de bevolking ‘nee’ zegt tegen de nieuwe grondwet. Dat kan worden uitgelegd als een motie van wantrouwen tegen de huidige junta. Desondanks is de kans groot dat de militairen dan nog langer aan de macht blijven omdat er eerst weer een nieuwe grondwet geschreven moet worden.

Bron: Bangkok Post – http://goo.gl/rpx3rW


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website