(abydos / Shutterstock.com)

De nieuwe spoorlijn Red Line tussen Bang Sue en Rangsit gaat in november volgend jaar open, aldus regeringswoordvoerder Anucha Buranachaisri. De testritten beginnen in maart.

De Red Line, die wordt geëxploiteerd door de staatsspoorwegen van Thailand (SRT), heeft een lengte van 21 kilometer en de route loopt van het nieuwe Bang Sue Grand Station naar Rangsit in Pathum Thani. De trein rijdt tot 120 kilometer per uur en de volledige reis duurt 30 minuten.

Dagelijks zullen naar verwachting minimaal 270.000 reizigers de trein gebruiken. Het nieuwe centraal station van Bangkok, Bang Sue Grand Station, zal ook in november worden geopend, zegt Anucha. De bouw is bijna voltooid. Het nieuwe station wordt het centrale openbaar vervoerscentrum van Bangkok, dat meerdere lijnen verbindt met interprovinciale treinen en bussen.

Premier Prayut Chan-o-cha zal dinsdag de voortgang van de bouw inspecteren.

Bron: Bangkok Post

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website