Foto: Lodewijk Lagemaat

De eigenaar van het Waterfront luxury condominium-project in de wijk Bang Lamung in Pattaya, krijgt twee civiele rechtszaken aan zijn broek. De eisers willen Bt 100 miljoen aan terugbetalingen en compensatie, zo laat een advocaat weten die 20 kopers van de condo-eenheden zal vertegenwoordigen.

Het Waterfront condo-project is een hoofdpijndossier voor het gemeentebestuur in Pattaya. In 2008 kreeg de projecteigenaar groen licht van de gemeente om in september dat jaar met bouw te beginnen. Lokale activisten stelden in 2014 echter een vraag over de legitimiteit van de bouwvergunning en begonnen een protestactie tegen het 53 verdiepingen tellende project bij de Bali Hai Pier. Het voornaamste bezwaar: het condogebouw verpeste het uitzicht op de zee vanaf de bekende Phra Tamnak heuvel.

Er volgen ook nog rechtszaken tegen de locale overheden die de plicht hadden om toezicht te houden en het project te controleren, maar daarin verzaakten.

De bouw van wolkenkrabber is daarna door de gemeente stilgelegd wegens overtreding van de Building Control Act, nadat aanvankelijk was vastgesteld dat het projectontwerp anders was dan het project dat door de autoriteiten was goedgekeurd. Zo zou het condogebouw hoger zijn gebouwd dan toegestaan.

Bron: The Nation

3 reacties op “Rechtszaak voor financiële compensatie Waterfront-project Pattaya”

 1. chris zegt op

  Een aantal maanden geleden heeft een Belgische koper zijn rechtzaak tegen de projectontwikkelaar gewonnen. Het koopcontract is ontbonden en voor de teruggave van zijn aanbetaling heeft hij een schikking getroffen. Hoeveel procent hij heeft uitonderhandeld, weet ik niet.
  Wel, dat hij voorlopig naar zijn geld kan fluiten. De bank heeft immers beslag laten leggen op alle bankrekeningen van de projectontwikkelaar. Het wachten is op een koper die het project koopt van de bank. Ik schat in dat – zeker in de wetenschap dat de nieuwe eigenaar meteen moet betalen aan de ex-kopers – die verkoop nog jaren op zich kan laten wachten. Het project Bali Hai wordt ongetwijfeld een skelet-project.

  • Franky R. zegt op

   Een moderne toren van Babel…

 2. Ben Geurts zegt op

  Ik denk dat een eventueel koper niets te maken heeft met ex kopeks c.q. schuldeisers.want dan is hij gek.de banken zullen het wel willen verkopen maar dan denk ik zullen een verlies moeten nemen . Het verlies wordt alleen maar groter hoe langer het duurt. Probleem is de banken willen hun verlies niet nemen daarom krijg na verloop van tijd een bouwval. P.s. In phom penh stat ook zoiets ( golden tower) maar daar is bouwjaar al diverse malen gestopt en weer gegonnen dan was er weer geld.project loopt al jaren. Ben


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website