De drie noordelijke provincies Chiang Mai, Chiang Rai en Mae Hong Son zijn het zwaarst getroffen worden door de smog, door de zeer gevaarlijk fijnstof worden mensen ziek en krijgen te maken met onder andere ademhalingsaandoeningen en huidziektes.

De genoemde drie provincies behoren tot de zeventien provincies in het Noorden die veel last hebben van de luchtverontreiniging en de PM 2,5 fijnstofdeeltjes.

In koploper Mae Hong Son bedraagt de concentratie 194 mcg, ver boven de veiligheidslimiet van 50 mcg die de PCD aanhoudt en 25 mcg van de WHO.

In Bangkok, het Noordoosten en de Central Plains is het fijnstofstofniveau gematigd.

Bron: Bangkok Post

5 reacties op “Provincies Chiang Mai, Chiang Rai en Mae Hong Son zwaar getroffen door luchtverontreiniging”

 1. John Chiang Rai zegt op

  Natuurlijk moet de regering,zo gisteren ook reeds van sommigen vermeld,iets doen voor de agrarische sector, zodat het afbranden van hun akkers etc. niet meer nodig is.
  Maar om een Thaise regering zover te brengen,is alleen het steeds weer noemen en waarschuwen door de internationale media,tot aan het wegblijven van toeristen,schijnbaar het enigste middel om eindelijk zover te komen.
  Het goed praten van expats of toeristen,die nu nog steeds zeggen dat alles best meevalt,werken hier alleen maar dom en averechts.

 2. Caspar zegt op

  Ik vraag me af hoe dat zit met een airco zijn die uitgerust met de PM2.5-filters van de fabrikant of ga je naar een bouwmarkt en koopt extra filters !!! ,in dat gebied waar die kleine stofdeeltjes rond dwarrelen Het is toch schadelijk als je het binnen in je huis krijgt hoe lossen ze dat op in dat gebied??. Of doet men extra een filtermat plaatsen ter bescherming van die kleine stofdeeltjes.
  Zijn er mensen die in dat gebied wonen en er voorzorgs maatregelen treffen voor zo iets???

 3. Rene Martin zegt op

  Triest dat de Thaise overheid dit zo laat gebeuren. Voor mij was dat de reden om bovengenoemd gebied de laatste jaren te mijden.

 4. RonnyLatYa zegt op

  Ook bij ons in Kanchanaburi is het zeer slecht deze tijd van het jaar.

  Momenteel 13 maart 1000 staat het op 168.
  Allemaal door branden.
  https://www.iqair.com/thailand/kanchanaburi

 5. janbeute zegt op

  Het is zo lang als ik hier woon elk jaar het zelfde verhaal, naar mijn persoonlijke ervaring wordt het alleen maar erger en erger.
  Waar ik ook om mij heen kijk het is ene grauwe massa.
  Ik woon 40 km ten zuiden van Chiangmai en zie de smog tussen de loomyai bomen hangen van uit mijn raam.
  Toen de man met zijn zuster nu wonende in Dubai hier de baas was, was de smog al te snijden, en nu vele regeringen en coups later is het nog net zo.
  Prayut was verleden jaar een dag in Chiangmai om te kijken en het enigste wat hij zij dat de smog niet alleen uit Thailand kwam.
  De huidige majesteit maakte zich alleen zorgen, en thats it.

  Jan Beute.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website